De Utrechter: een uitstekende lunchplek op een toplocatie

De Buik ging bij stadsbrasserie De Utrechter langs om te lunchen in deze met zorg ingerichte zaak midden in de stad.

26 Apr 2023 Han Orsel

blogger Han is eindeloos nieuwsgierig naar nieuwe restaurants, al zijn er ook wel wat zaken waar hij graag keer op keer terugkomt. Ook is hij zelf een fervent hobbykok en volgt hij een opleiding om nog beter te leren koken.

  • 26 Apr 2023

De Utrechter: een uitstekende lunchplek op een toplocatie

De Buik ging langs bij stadsbrasserie De Utrechter om te lunchen in deze met zorg ingerichte zaak midden in de stad. Dat was prettig toeven, lees snel verder waarom.

Noem een Utrechter overigens nooit een Utrechtenaar 


“Locatie Locatie Locatie”- daar draait het toch om in de horeca. Als een café of restaurant op een mooie plek is gevestigd weten de klanten de weg er naar toe wel te vinden.

Stadsbrasserie De Utrechter heeft wat dat betreft niets te klagen. De Utrechter zit in een historisch pand in het centrum langs twee drukke verkeersaders. Het muziekcentrum Tivoli Vredenburg is de overbuurman van de stadsbrasserie. Beter kan bijna niet. Het pand aan het Vredenburg heeft een lange geschiedenis. Veel Utrechters zullen zich kunnen herinneren in dit pand ooit een stereo-installatie of set boxen te hebben gekocht. 

Noem een Utrechter overigens nooit een Utrechtenaar. Dan kunnen er vervelende dingen gebeuren. Locatie is dus van groot belang. Al moet je dan als horecazaak natuurlijk ook nog wel kwaliteit leveren. En dat zit wel goed bij De Utrechter. 

Geen last van slechte akoestiek en dat is een zegen 


Wij schuiven op een doordeweekse dag aan voor de lunch. De Utrechter is een grote zaak die met zorg is ingericht. Slechte akoestiek is de plaag van de horeca. Iedereen is wel eens in een café of restaurant terecht gekomen waar je moeite moet doen om jouw tafelgenoten goed te kunnen verstaan. De Utrechter heeft duidelijk maatregelen getroffen voor een goede akoestiek en dat maakt dat het prettig toeven is hier.

Roerei op brioche 


Van de uitgebreide lunchkaart bestellen we roerei met zalm geserveerd op een brioche met daarbij wat spinazie en avocado. Het is een smakelijk geheel waarbij niet zuinig is omgegaan met de zalm. 

Ook de salade met linzen valt goed in de smaak. De salade is goed gevuld met wortel, granaatappel, spinazie en feta. Het geheel is goed op smaak en wordt geserveerd met heerlijk brood. De gerechten die wij op de tafeltjes om ons heen zien verschijnen doen ook het water in de mond lopen.

Uitstekende lunchplek, volgende keer het diner 

De Utrechter is een uitstekende lunchplek. We zitten er prettig, de gerechten zijn uitstekend en de bediening is vriendelijk en snel. Je kunt ook elke dag bij De Utrechter terecht voor het diner. Wie weet doen we dat de volgende keer wel.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
‘Rauwe poptempel’ Tivoli getransformeerd tot sfeervol Union House

Union House opent in de voormalige poptempel aan de Oudegracht een restaurant met binnentuin en op het balkon een wijnbar met uitzicht op het podium.

10 x de lekkerste belegde broodjes van Utrecht

Een ode aan lekker belegde broodjes en waar in Utrecht je deze kan halen.

Atithi: authentiek Indiaas in een modern jasje

Bij restaurant Atithi geniet je van echt Indiaas eten met een moderne twist.