More is more bij Margie’s Streetkitchen & Bar

Beleef Margie’s Streetkitchen & Bar in Utrecht: wereldse smaken, kleurrijk interieur en royale porties voor een ultieme foodtrip!

More is more bij Margie’s Streetkitchen & Bar

In de toch al horeca rijke Drieharingenstraat is Margie’s neergestreken, een very Instagrammable streetkitchen & bar waar je verschillende wereldkeukens op je bord vindt. De Buik ging een middagje op reis in een kleurrijk decor..

Mysterieuze vrouw Margie

Waar Margie is? Die is op reis! Jammer, we hadden haar graag beter leren kennen. Wat we weten is dat de mysterieuze vrouw naar wie deze streetkitchen & bar is vernoemd, iemand is die veel proeft. Haar liefde voor smaken, verhalen en avonturen - kortom al haar hoogtepunten – deelt ze in het restaurantstraatje van Utrecht, tussen de Oudegracht en het Vredenburg.

Over the top interieur

Margie’s is de nieuwe loot aan de stam van Horecagroep Axivate, bekend van zaken als Stadskasteel Oudaen, PK bar & kitchen en tapas- en wijnbar Vintage. Hun streetkitchen & bar herken je aan een over the top-interieur met roze als huiskleur.

Dat is buiten al te zien op het overkapte mini-terrasje waar felroze dekentjes klaarliggen, maar ook binnen aan de bloesem van de lookalike Japanse Kers en de kop- of zeg je hoofd - van Mr. Of Mrs. Piggy, aan de muur.

En dan zijn er neon teksten, palmbomen en kleurrijke muurschilderingen, waaronder één van Margie zelf, gemaakt door BatArtworks.

Keuzestress bij het menu

Minstens zo divers is de kaart met gerechten uit Amerika, Azië, het Midden-Oosten en dichterbij, uit Europa. Zeg maar: van Amerikaanse mac & cheese tot carpaccio met gebakken chorizo, manchego, smokey mayo en rucola. Dat laatste klinkt als een Italiaans-Spaans gerecht, maar of dit zo is bedoeld?

Met zo’n internationaal menu, bedoeld om gasten mee te nemen op wereldreis, krijg je al snel keuzestress. Eggs Benedict is een favoriet, maar de Aziatische keuken is minstens zo verleidelijk. Eerst maar eens een mocktail bestellen: een lemon fauxjito met een beetje zoete ‘afdronk’.

Tom kha kai, gyoza en bao buns

Vervolgens wordt een van Margie’s én onze lievelingssoepen geserveerd: tom kha kai. Zeg maar: voor de voeten-in-het-Thaise-zandgevoel. Met een ferme beweging wordt aan tafel kippenbouillon met curry, kokos en kruiden over kippendij in een zwembadformaat kom geschonken. Leuke geste en lekker die knapperige groenten, net als dat zuurtje!

De Chinees-Japanse gyoza met groente is iets minder om over naar huis te schrijven, maar de bao buns met spitskool rendang zijn heerlijk: van buiten zacht en van binnen crunchy, met een goede verhouding specerijen. Daar lust een van ons wel meer van: volgende keer, zonder vega vriendin, maar eens die met rendang van rundvlees proberen!

More is more bij Margie

Tot slot proberen we de steak sandwich. Op een uit de kluiten gewassen ciabatta ligt mooi gesneden diamanthaas. Perfect rosé gebakken ook, waardoor de hazelnootcrumble, truffelmayonaise en Parmezaan eigenlijk alleen maar afleiden. Erbij: een bord vol curly friet.

‘More is more, and I love it’, zegt Margie op de kaart en dat getuigt van veel zelfkennis. In haar uitbundig ingerichte streetkitchen & bar krijg je flinke porties. Gelukkig maar dat shared dining ook voor de lunch geldt!

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Plantaardig restaurant Kasvio verkast naar Wittevrouwenstraat

Kasvio gaat verhuizen, op 29 oktober opent Mari Pitkänen haar deuren van de nieuwe locatie op de Wittevrouwenstraat.

10 x de lekkerste belegde broodjes van Utrecht

Een ode aan lekker belegde broodjes en waar in Utrecht je deze kan halen.

Atithi: authentiek Indiaas in een modern jasje

Bij restaurant Atithi geniet je van echt Indiaas eten met een moderne twist.