Op maandag 14 juli of - als alles meezit - iets eerder maakt Utrecht kennis met Kembar, een ‘Indonesische bistro’ aan het Janskerkhof. Wat dat precies is, vertelt Sam Young namens zijn broers Robin en Jeroen Buchel.
Op maandag 14 juli of - als alles meezit - iets eerder maakt Utrecht kennis met Kembar, een ‘Indonesische bistro’ aan het Janskerkhof. Wat dat precies is, vertelt Sam Young namens zijn broers Robin en Jeroen Buchel.
Overdag kun je er ciabattabroodjes eten met typisch Indonesisch beleg: van daging rendang en babi ketjap met zelfgemaakte atjar tot sambal goreng tempeh. Tijdens borreltijd moet Kembar een plek worden waar je binnen of op het terras een cocktail of Bintang-biertje bestelt met één van de vijf soorten soorten saté, kroepoek met home made sambal of gado gado.
Op de dinerkaart staan dezelfde gerechten als overdag maar dan kun je nasi of bami bij je saté kambing bestellen.
‘Daarom noemen we onze zaak een bistro. Het is een verwijzing naar de manier waarop er bij ons kan worden gegeten,’ zegt Sam Young die Kembar – letterlijk: tweeling – runt met tweelingbroers Robin en Jeroen Buchel.
‘Het beeld dat mensen hebben bij een Indonesisch restaurant is een rijsttafel, maar bij ons hoef je niet per se een volledige maaltijd te bestellen. ‘Bistro’ vinden we een leuke, passende omschrijving voor een plek waar moderne gerechten worden geserveerd met authentieke smaken.’
Kembar huist in een monumentaal pand aan het Janskerkhof met boven een hotel dat wordt geëxploiteerd door dezelfde groep als van Badhuis Hotel Utrecht. Beneden wordt het interieur ‘modern-Indonesisch’ met Pompeii-grijs en ceviche-wit als huiskleuren en palmbladeren- en sisalbehang in combinatie met rotan lampenkappen en -stoelen.
Marmer, bamboe tafels en grote groene planten zorgen voor nog meer sfeer, verwijzend naar de Gordel van Smaragd zoals Indonesië vroeger werd genoemd.
De mannen achter Kembar hebben onder andere gewerkt bij Indonesisch restaurant Blauw net als chef-kok Ronald Rumuat die 40 jaar horeca-ervaring heeft. Hij gaat gerechten bereiden met oude, vertrouwde smaken, zoals Martabak (Indonesische pannenkoek met gekruid gehakt, lente-ui en ei) maar dan op een eigentijdse manier gepresenteerd.
Sam, die acht jaar in het Australische Melbourne heeft gewoond en nu terug is in zijn geboortestad, heeft veel zin in het familieavontuur: ‘De stad is aantrekkelijker dan toen ik wegging. Qua horeca is Utrecht volwassener geworden. Ik zie interessante en uitdagende concepten.’
De Horecakrant van De Buik van Utrecht: 115 tips van horecahelden en liefhebbers. Gratis te vinden in cafés, restaurants en online.
Kasvio gaat verhuizen, op 29 oktober opent Mari Pitkänen haar deuren van de nieuwe locatie op de Wittevrouwenstraat.
Bij restaurant Atithi geniet je van echt Indiaas eten met een moderne twist.
Geniet van de volgende voordelen: