Nabij het station vind je een keur aan eethuizen, snacktenten, koffiezaken en plekken voor een snelle hap. Er is ook een volwaardig restaurant: The Seafood Bar. De formule maakt haar naam waar, met een ruime keus aan vis en schaal- en schelpdieren.
De Buik at haar buikje rond en zag een opvallende wijnlijst en een setting die past bij de stationsomgeving. Lees snel verder.
Het bollendak bij het Stationsplein

Het bollendak op het Utrechtse Stationsplein staat inmiddels, naast de Dom en Oudegracht, op het lijstje met de meest gefotografeerde plekken van Utrecht.
Langs het bollendak vind je volop zaken waar je terecht kan voor de snelle trek. De automatiek, burgerzaak en wok serveren je graag een snelle en vaak vette hap.
Voor iedereen die de culinaire lat iets hoger legt is er aan het Stationsplein één aanrader en dat is The Seafood Bar. The Seafood Bar maakt deel uit van een keten die restaurants heeft in Amsterdam, Utrecht en Londen. Dat klinkt als een succesvolle formule.
The Seafood Bar is de plek voor oesters, coquilles en kreeft

De Utrechtse vestiging van The Seafood Bar blinkt niet uit in sfeer. Dit is zo’n redelijk anonieme zaak die je in de buurt van een groot station kan verwachten.
Als je door de zaak naar achteren loopt, dan zie je waarin ze hier uitblinken: een prachtige vitrine met een breed assortiment aan vis en zeevruchten. Het ziet er allemaal kakelvers uit.
Dit is de trots van The Seafood Bar. Het toeval wil dat ze in de keuken wel weten wat ze aan moeten met al dat moois in de vitrine.
Om ons heen spoedt het personeel zich naar de gasten met indrukwekkende schalen vol met vis en schaaldieren. We zien oesters, coquilles en kreeft voorbij komen. Het ziet er allemaal even heerlijk uit.
Een menukaart zonder vlees of vegan

Op de kaart tref je mixed grill, salades, oesters, maar ook een lekkerbekje. Hoe zou je overigens een lekkerbekje bestellen in de Londense vestiging? Maar dat terzijde.
Op het menu zoek je tevergeefs naar een stukje vlees of iets veganistisch. Dat laatste is ook wel eens verfrissend.
Mooie wijnlijst en veel wijn per glas

The Seafood Bar heeft een uitgebreide wijnlijst met daarop ook wijnen die je minder vaak in de horeca tegenkomt. Ook sympathiek: veel wijnen, ook champagne, zijn per glas te bestellen.
We starten met een uitstekende Albarinho, maar stappen daarna over op een glas van de heerlijk frisse Grüner Veltliner uit Oostenrijk.
Coquilles, kreeftensoep, kabeljauwfilet en gamba's

In een flink tempo verschijnen de gerechten op tafel. Als voorgerecht kiezen we voor de geroosterde coquilles en kreeftensoep. Beide zijn een schot in de roos- goed op smaak en de coquilles zijn heerlijk vers.
Ook de hoofdgerechten vallen in de smaak. De kabeljauwfilet met pompoen en beurre blanc en de gamba’s met knoflook en citroen zijn heerlijk bereid, hebben precies de goede garing en zijn mooi op smaak.
Hierbij eten we de groene asperges met Parmezaanse kaas en aardappeltjes.
Niet per se voor een date, wel voor de ruime keus aan vis

The Seafood Bar is niet de meest geschikte plek voor een romantische date. Daarvoor heeft de zaak iets te veel een onpersoonlijke uitstraling.
Maar als je op zoek bent naar een ruime keus aan vis en schelpdieren en een keuken die hiermee uit de voeten kan- dan is dit een uitstekend adres.