The Seafood Bar is het mekka voor de visliefhebber

Bij The Seafood Bar in Utrecht vind je een ruime keus aan vis en schaal- en schelpdieren. Daarnaast heeft The Seafood Bar een uitgebreide wijnkaart.

28 Jul 2024 Gesponsord

blogger Dit artikel is gesponsord. De Buik biedt merken en leveranciers de mogelijkheid om hun doelgroep te bereiken.

The Seafood Bar is het mekka voor de visliefhebber

Nabij het station vind je een keur aan eethuizen, snacktenten, koffiezaken en plekken voor een snelle hap. Er is ook een volwaardig restaurant: The Seafood Bar. De formule maakt haar naam waar, met een ruime keus aan vis en schaal- en schelpdieren.

De Buik at haar buikje rond en zag een opvallende wijnlijst en een setting die past bij de stationsomgeving. Lees snel verder.

​Het bollendak bij het Stationsplein


Het bollendak op het Utrechtse Stationsplein staat inmiddels, naast de Dom en Oudegracht, op het lijstje met de meest gefotografeerde plekken van Utrecht.

Langs het bollendak vind je volop zaken waar je terecht kan voor de snelle trek. De automatiek, burgerzaak en wok serveren je graag een snelle en vaak vette hap.

Voor iedereen die de culinaire lat iets hoger legt is er aan het Stationsplein één aanrader en dat is The Seafood Bar. The Seafood Bar maakt deel uit van een keten die restaurants heeft in Amsterdam, Utrecht en Londen. Dat klinkt als een succesvolle formule.

​The Seafood Bar is de plek voor oesters, coquilles en kreeft


De Utrechtse vestiging van The Seafood Bar blinkt niet uit in sfeer. Dit is zo’n redelijk anonieme zaak die je in de buurt van een groot station kan verwachten.

Als je door de zaak naar achteren loopt, dan zie je waarin ze hier uitblinken: een prachtige vitrine met een breed assortiment aan vis en zeevruchten. Het ziet er allemaal kakelvers uit.

Dit is de trots van The Seafood Bar. Het toeval wil dat ze in de keuken wel weten wat ze aan moeten met al dat moois in de vitrine.

Om ons heen spoedt het personeel zich naar de gasten met indrukwekkende schalen vol met vis en schaaldieren. We zien oesters, coquilles en kreeft voorbij komen. Het ziet er allemaal even heerlijk uit.

​Een menukaart zonder vlees of vegan 


Op de kaart tref je mixed grill, salades, oesters, maar ook een lekkerbekje. Hoe zou je overigens een lekkerbekje bestellen in de Londense vestiging? Maar dat terzijde.

Op het menu zoek je tevergeefs naar een stukje vlees of iets veganistisch. Dat laatste is ook wel eens verfrissend.

​Mooie wijnlijst en veel wijn per glas


The Seafood Bar heeft een uitgebreide wijnlijst met daarop ook wijnen die je minder vaak in de horeca tegenkomt. Ook sympathiek: veel wijnen, ook champagne, zijn per glas te bestellen.

We starten met een uitstekende Albarinho, maar stappen daarna over op een glas van de heerlijk frisse Grüner Veltliner uit Oostenrijk.

​Coquilles, kreeftensoep, kabeljauwfilet en gamba's


In een flink tempo verschijnen de gerechten op tafel. Als voorgerecht kiezen we voor de geroosterde coquilles en kreeftensoep. Beide zijn een schot in de roos- goed op smaak en de coquilles zijn heerlijk vers.

Ook de hoofdgerechten vallen in de smaak. De kabeljauwfilet met pompoen en beurre blanc en de gamba’s met knoflook en citroen zijn heerlijk bereid, hebben precies de goede garing en zijn mooi op smaak.

Hierbij eten we de groene asperges met Parmezaanse kaas en aardappeltjes.

​Niet per se voor een date, wel voor de ruime keus aan vis


The Seafood Bar is niet de meest geschikte plek voor een romantische date. Daarvoor heeft de zaak iets te veel een onpersoonlijke uitstraling.

Maar als je op zoek bent naar een ruime keus aan vis en schelpdieren en een keuken die hiermee uit de voeten kan- dan is dit een uitstekend adres.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Wijnbeurs.nl tipt het witte eigenwijze geheimpje uit Italië: Pecorino

De Buik licht samen met wijnbeurs.nl drie geweldige zomers wijnen uit de komende weken. Als tweede de witte, eigenwijze Damasco Pecorino.

‘Kameelbollen’ zijn de hardlopers bij bakkerij Kameel

Bakkerij Kameel in Utrecht: ambachtelijk zuurdesem, Fins geïnspireerde ‘kameelbollen’ en zoete broodjes in het sfeervolle Museumkwartier.

Winactie: waar lees jij de Buik Magazine deze zomer?

Waar lees jij de Buik Magazine deze zomer? Deel je Buik-moment en. maak kans op zomerse prijzen!