Vegitalian Pizzabar kennen we vanuit de Schoutenstraat. Inmiddels is een tweede vestiging geopend aan de Nachtegaalstraat: een pizza-restaurant-bar. Wij gingen langs en probeerden verschillende gerechten: van knapperige vegetarische pizza tot zachte gegrilde aubergine. Met een heerlijke huisgemaakte limoncello ernaast genieten we van de relaxte sfeer.
Vegitalian Pizzabar: een bekende in Utrecht

Iedereen die het afgelopen jaar door de Schoutenstraat in Utrecht is gelopen, zal Vegitalian met hun kenmerkende gele picknicktafels zijn opgevallen. Het restaurant met een volledige vegetarische kaart en veel veganistische opties is in korte tijd erg populair geworden en is nu al niet meer weg te denken uit Utrecht. Op 9 april opende hun nieuwe concept: een pizzabar in de Nachtegaalstraat. Wij waren natuurlijk benieuwd of deze pizzabar iets nieuws brengt in Utrecht en gingen een kijkje nemen.
Vergelijkbare kaart, nieuw concept

Als je binnenstapt in Vegitalian Pizzabar valt meteen op dat dit met recht een restaurant-bar wordt genoemd. Over de volledige lengte van het smalle restaurant prijkt namelijk een mooie houten bar. Aan de eerste helft heb je uitzicht op de keuken en kun je zien hoe pizza's worden gebakken in de, uiteraard gele, pizzaoven. Als je plaatsneemt in het achterste deel van het restaurant kijk je uit op de klassiek uitgevoerde glazen- en drankenkast. Wil je liever niet op een barkruk zitten, dan kun je kiezen voor een tafeltje aan de lange loungebank aan de linkerzijde van het restaurant. Door de prominente plek van de bar en het beperken van de traditionele restauranttafels waar gasten tegenover elkaar zitten, wordt een meer open sfeer gecreëerd. Ook de harde muziek en wat donkerdere verlichting dragen hieraan bij. Deels bar, deels restaurant, helemaal pizzabar dus.
Al vinden we op de menukaart meer dan pizza's zoals de kenmerkende vegetarische pasta en salade bowls die we van Vegitalian gewend zijn. Een slimme toevoeging is de 'pizzabar experience', waarbij je in drie rondes verschillende gerechten kiest om te delen. Het leuke hieraan is dat je automatisch een stuk langer aan het tafelen bent en echt een avond uit bent. Het gerecht waar wij het meest door verrast werden, was de geroosterde aubergine met feta en granaatappelpitjes. De aubergine was heerlijk zacht en de combinatie van smaken was goed gekozen.
Huisgemaakte limoncello als handelsmerk
Bij een pizzabar kan een goede drankenkaart natuurlijk niet ontbreken. Het niet te missen drankje is de huisgemaakte limoncello. In de loop van de avond kreeg zelfs de hele zaak een rondje van het huis. De limoncello wordt bewaard in grote glazen flessen en kun je bestellen in een shotglaasje of bijvoorbeeld in een Aperol-Limoncello Spritz cocktail. Naast de traditionele limoncello worden ook een variant van sinaasappel en bloedsinaasappel geschonken. Ook aan de gasten die liever geen alcohol drinken wordt gedacht. Er is een ruime keus aan alcoholvrije cocktails en mooi aangeklede limonades en we kwamen zelfs alcoholvrije wijn tegen op de drankenkaart.
Open tot 'laat'
Als bar is er geen echt sluitingstijd, waardoor er na het eten nog ruimschoots tijd is om na te borrelen. Ook voor bijvoorbeeld een (vrijdag)middag borrel na werktijd is Vegitalian Pizzabar een aantrekkelijke plek. Wel zou het daarvoor een goede toevoeging kunnen zijn als er op de kaart nog een sectie borrelhappen bij komt. Natuurlijk is het leuk om een pizza te delen bij de borrel, maar het toevoegen van bijvoorbeeld een borrelplank met kaas en olijven of brood met dips zou het wat ons betreft nog wat completer kunnen maken.
Het is goed gelukt om echt een ander concept neer te zetten dan de al bestaande vestiging van Vegitalian. Wij kijken er nu al naar uit om op de aanstaande zwoele zomeravonden een lekker knapperige vegetarische pizza te gaan eten op het terras van Vegitalian Pizzabar en daarna aan de bar plaats te namen op gezellig na te borrelen met een glaasje huisgemaakte limoncello.