Beanbeard, de nieuwe specialty koffiezaak in Noord

Met Beanbeard opent er dan eindelijk een echte specialty koffiezaak direct naast het nieuwe Barracuda in het leukste eetstukje van Noord.

26 Sep 2023 Hans van de Meeberg

blogger Hans is hoofdredacteur van de Buik van Amsterdam en daarnaast freelance redacteur bij Misset Horeca evenals groot liefhebber van eten en drinken.

Beanbeard, de nieuwe specialty koffiezaak in Noord

Met Beanbeard opent er dan eindelijk een echte specialty koffiezaak direct naast het nieuwe Barracuda in het leukste eetstukje van Noord met aan de ene kant Europa t/m Europizza en aan de andere kant FC Hyena en de Goudfazant.

‘Beanbeard’, het pseudoniem van Michael Amanda, is geen onbekende in de wereld van de specialty koffie. Hij was al zo’n vier jaar actief met dat andere fijne koffie-adres in Noord, de Zithoek, en hij maakt zijn eigen koffiemelanges. Via zijn connectie met de mannen van Barracuda kreeg hij de mogelijkheid om een kleine zaak op het hoekje ernaast te openen. Na een kleine verbouwing is de zaak nu open. Net voor de slagbomen naar De Goudfazant met een terrasje voor de deur en voldoende parkeergelegenheid zowel voor de fiets. Beanbeard serveert het hele assortiment van espresso, gemaakt van zijn communityblend van 90% Brazil en 10% Ethiopië, tot flatwhite of een V60 filter met voor de liefhebber ook nog een fijne cinnamonroll.

Ma-vr 8-15 open

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Hoe Fitz’s Bar en VanOost de old fashioned nieuw leven inblazen

Wij spreken met chef Floris van Straalen en bartender Nick Vrielink over de old fashioned.

Uit ons magazine: broodjes zijn de nieuwe trend in Amsterdam

We delen een verhaal uit de tweede editie van de Buik Magazine, met dit keer een artikel over de beste broodjes in Amsterdam.

Petit Charcuterie

Elke maandag deelt de Buik een nieuw, recent of binnenkort te openen restaurant met je. Vandaag bespreken we Petit Charcuterie.