Iedereen die graag in Den Haag komt of er woont kan in hun handjes wrijven, want de Buik van Den Haag opent haar (hof)poorten. Daarmee is de Buik nu actief in en om de vier grote steden van de Randstad.
Hier kun je alles lezen over de Haagse foodcultuur en hier scrollen door de Haagse restaurantgids van de Buik met ruim 100 restaurants.
De Haagse foodcultuur op het podium

Den Haag een saaie horecastad? Dat imago klopte al langer niet, maar de laatste tijd broeit er iets in Den Haag. Naast de vele goede toko’s, Chinese restaurants en klassiek Franse bistro’s zijn er de laatste tijd steeds meer jonge, ambitieuze chefs en restaurateurs die spannende dingen doen en culinair Den Haag op de kaart zetten. De Buik houdt die ontwikkelingen nauwgezet in de gaten en informeert het Haagse publiek er graag over.
Met de Buik van Den Haag gaan we heel culinair Den Haag ontdekken en vieren.Jelle van der Meulen
Samen met professionals en ondernemers
De Buik is een onafhankelijk journalistiek platform en is erop gericht de lokale foodcultuur vooruit te helpen. Dat deden we al in Rotterdam, Amsterdam, Utrecht en dus nu ook in Den Haag. Dat doen we door positief te zijn en waar nodig constructief kritisch. Ons doel is om onze lezers te informeren over wat er speelt in culinair Den Haag, maar dat doen we op zo’n manier dat we de horeca ondersteunen. Zo zetten we nu ook de Haagse foodcultuur nog meer op de kaart.
De Buik: nu in de hele Randstad
De Buik is in 2013 opgericht in Rotterdam. Een van de initiatiefnemers en nog altijd nauw betrokken bij de Buik in alle vier de steden is Gijsbregt Brouwer, foodtrendwatcher en bekend gezicht in de wereld van (uit) eten en drinken. In de tien jaar dat de Buik bestaat, is het uitgegroeid tot een van de succesvolste foodplatforms, met jaarlijks meer dan een miljoen bezoekers van de website en tienduizenden volgers op verschillende sociale media.
De Buik is actief in Rotterdam (2013), Amsterdam (2018), Utrecht (2021) en nu dus ook Den Haag. Daarmee is de randstedelijke cirkel rond en biedt de site verhalen en restauranttips aan de bewoners van de vier grote steden en de omliggende agglomeraties, bij elkaar ruim 8 miljoen mensen.
Ik ben trots op het feit dat we met de Buik nu de vier grote steden van Nederland kunnen bedienen.Gijsbregt Brouwer
Omslagfoto door Marius Matuschzik