De Buik: vanaf nu ook in Den Haag

Iedereen die graag in Den Haag komt of er woont kan in hun handjes wrijven, want de Buik van Den Haag opent haar (hof)poorten.

27 Jun 2023 De redacteuren Amsterdam

blogger De redacteuren van De Buik van Amsterdam hebben één ding gemeen: ze praten de hele dag alleen maar over eten en drinken, en waar ze dat doen en wanneer.

De Buik: vanaf nu ook in Den Haag

Iedereen die graag in Den Haag komt of er woont kan in hun handjes wrijven, want de Buik van Den Haag opent haar (hof)poorten. Daarmee is de Buik nu actief in en om de vier grote steden van de Randstad.

Hier kun je alles lezen over de Haagse foodcultuur en hier scrollen door de Haagse restaurantgids van de Buik met ruim 100 restaurants.

De Haagse foodcultuur op het podium


Den Haag een saaie horecastad? Dat imago klopte al langer niet, maar de laatste tijd broeit er iets in Den Haag. Naast de vele goede toko’s, Chinese restaurants en klassiek Franse bistro’s zijn er de laatste tijd steeds meer jonge, ambitieuze chefs en restaurateurs die spannende dingen doen en culinair Den Haag op de kaart zetten. De Buik houdt die ontwikkelingen nauwgezet in de gaten en informeert het Haagse publiek er graag over.

Met de Buik van Den Haag gaan we heel culinair Den Haag ontdekken en vieren.Jelle van der Meulen

Samen met professionals en ondernemers

De Buik is een onafhankelijk journalistiek platform en is erop gericht de lokale foodcultuur vooruit te helpen. Dat deden we al in Rotterdam, Amsterdam, Utrecht en dus nu ook in Den Haag. Dat doen we door positief te zijn en waar nodig constructief kritisch. Ons doel is om onze lezers te informeren over wat er speelt in culinair Den Haag, maar dat doen we op zo’n manier dat we de horeca ondersteunen. Zo zetten we nu ook de Haagse foodcultuur nog meer op de kaart.

De Buik: nu in de hele Randstad

De Buik is in 2013 opgericht in Rotterdam. Een van de initiatiefnemers en nog altijd nauw betrokken bij de Buik in alle vier de steden is Gijsbregt Brouwer, foodtrendwatcher en bekend gezicht in de wereld van (uit) eten en drinken. In de tien jaar dat de Buik bestaat, is het uitgegroeid tot een van de succesvolste foodplatforms, met jaarlijks meer dan een miljoen bezoekers van de website en tienduizenden volgers op verschillende sociale media.

De Buik is actief in Rotterdam (2013), Amsterdam (2018), Utrecht (2021) en nu dus ook Den Haag. Daarmee is de randstedelijke cirkel rond en biedt de site verhalen en restauranttips aan de bewoners van de vier grote steden en de omliggende agglomeraties, bij elkaar ruim 8 miljoen mensen.

Ik ben trots op het feit dat we met de Buik nu de vier grote steden van Nederland kunnen bedienen.Gijsbregt Brouwer

Omslagfoto door Marius Matuschzik

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
De titelstrijd voor de Amsterdamse Favoriete Nieuwkomer van 2025 gaat van start!

Wie wordt de Favoriete Nieuwkomer 2025 van de Buik van Amsterdam? Dat is aan jou! Bekijk hier de lijst met genomineerden voor 2025.

Dit wil je niet missen: lees hier alles over editie 3 van de Buik Magazine

De 3e editie van de Buik Magazine is gelanceerd en we praten je bij over deze superdikke glossy vol mooie verhalen over de foodcultuur in onze vier steden.

In de rollercoaster van Roest

Jef van den Hout en Maarten de Vries zijn na De Willem aan een nieuwe uitdaging begonnen met Roest. De Buik spreekt ze over hun ervaringen en plannen.