Dit is editie nummer 6 van onze maandelijkse rubriek op de Buik met alle actuele horeca ontwikkelingen van Amsterdam. Hier vind je het laatste nieuws en alle updates over de net geopende en bijna te openen restaurants, cafés en bars.
Dit is editie nummer 6 van onze maandelijkse rubriek op de Buik met alle actuele horeca ontwikkelingen van Amsterdam. Hier vind je het laatste nieuws en alle updates over de net geopende en bijna te openen restaurants, cafés en bars.
Samen met onze rubrieken over recente openingen (op Instagram, in onze nieuwsbrief en op onze site) is deze maandelijkse rubriek de plek om de ontwikkelingen in de Amsterdamse horeca in de gaten te houden.
Juni is vaak een rustige maand wat nieuwe openingen betreft, maar niet in Amsterdam. Bij ons gaat het gewoon lekker door. Zo gaat halverwege deze maand Kaagman & Kortekaas terug naar hun nieuwe geheel verbouwde locatie in de Sint Nicolaasstraat. We gaan snel kijken. En start de ene helft van Coulisse, de chef Tim van der Molen, met Nikotin een restobar aan de ‘Europa’ boulevard in Noord. En ander fijn nieuws: opvallend veel restaurants gaan deze zomer met de lunch open.
Check ook vooral onze agenda, want nergens gebeurt zoveel in tijdelijke vorm, zoals chefs collabs, pop-ups, foodfestivals, wine tastings en meer in Amsterdam.
CUE heeft de openingstijden verruimd. Ze zijn tot 3 uur in de ochtend in het weekend open en het is mogelijk om vroeg of laat van een kleiner tasting menu te genieten. Topchef en Italië liefhebber Jacob Jan Boerma gaat zich bemoeien met de keuken van Nonna en inmiddels zijn daar dan eindelijk pizza’s op de kaart.
Er is een nieuwe (sterren)chef bij Tozi. Gaetano Verde heeft een achtergrond bij Ritz en Atelier Joel Robuchon in Parijs. De kaart draagt nu zijn signatuur.
Ook wordt er weer flink gepop-upt. Sanaa kookt deze zomer, van donderdag tot zondag bij Benelux Bar met een Egyptisch menu.
De Vrouw met Baard gaat deze zomer (start 6 juni van vrijdag tot zondag) aan de slag, lunch en diner, bij de Tolhuistuin met regelmatig een gastchef achter het fornuis. Kurumbu heeft een Indiase pop-up bij Blok Noord op NDSM.
Badeta sluit (tijdelijk) de vestiging aan de Tweede van Helst vanwege een funderingsprobleem.
Naast langer open serveert CUE nu ook op zondag lunch. Over lunch gesproken, ook Veneur is open voor lunch in het weekend. Vanaf 1 juni ben je ook bij VRR welkom voor brunch op zondag. Euro Pizza is elke vrijdag tot zondag vanaf 13 uur open voor lunch. Colima in de Utrechtsestraat gaat nog een stapje verder en is zelfs van woensdag tot zondag nu open voor lunch. Wagyu Kanata bij het Rijksmuseum is van donderdag tot zaterdag open voor lunch.
KiD, aan de Ruysdaelkade, heeft helaas de deuren gesloten en ook Vegitalian aan de Bilderdijkstraat gaat definitief dicht net zoals Ramen-Kingdom. Coulisse is per begin mei gestopt. Restaurant 1e Klas heeft door een hoog opgelopen huurconflict moeten sluiten. En ook Foodbar Barabas in Diemen is niet meer net zoals Pof op Noordoost.
Helaas moet Bar Gui er een beetje aan geloven. Guillaume de Beer serveert zijn chefsmenu nu van maandag tot woensdag bij Paindemie en vanaf 18 juni doet Bar Gui alleen tarbot en steak tegen hele schappelijke prijzen totdat de zaak een nieuwe bestemming krijgt.
Gary Loon heeft zijn zaak verkocht aan Kevin Le die er een vestiging van Bonjour Caphe van heeft gemaakt, de Vietnamese keuken met een moderne invulling.
Veneur is sinds 15 mei open met een spannend à-la-carte menu en een geweldig sfeervol interieur. Boon & De Koot, de buurtbistro van Zoldering in de Zeeheldenbuurt, is open en draait volop.
Schout-bij-Nacht in de Westerstraat had 31 mei het openingsfeestje, binnenkort meer op De Buik.
Little Bonfire een huiskamerrestaurant met een a-la-carte comfort food menu met een twist is open voor lunch en diner aan de Keizersgracht
Vonckelend, de nieuwe zaak van Marlou Becker en Dominique Voncken aan het Rokin, eert het poffertje. Madaq Boutique, met macarons, ijs, drinks en bonbons, heeft een vestiging aan het Gelderlandplein geopend.
Bar Bertus opende de oude locatie van Elkaar aan het Alexanderplein bij Artis, met koffie van Blommers uit Nijmegen en veel lekkers. OOO, Out of Office Coffee is geopend in de kiosk aan de Haarlemmerweg 313 met specialty koffie en veel patisserie lekkers.
Omri, een Mediterraanse restobar, opende in het oude pand van Eddy Spaghetti aan het Krugerplein. Silk, van Limau Chen (ook nNea en Salvo), met chef Paolo eert de keukens van China en Italië in het oude pand van Little Collins West aan de Bilderdijkstraat.
Café Wiesje is een nieuwe restobar met Duitse wijnen in de Sluisstraat. Café Mokum aan het Leidseplein kreeg een nieuwe jonge eigenaresse en werd Café Stuy. Yen Diningbar is open aan de Van Wou met een moderne twist op de Vietnamese keuken.
Gifu Ramen Bar, een nieuwe high-end ramenbar van de mannen achter Chun Café opende aan de Elandsgracht. Hoi Tin Café opende aan de Zeedijk met koffie, matcha en lekkers uit Hong Kong.
Bij Coffee Mama, een zusje van Coffee Mama in Paramaribo aan de Krijn Taconiskade op IJburg, kun je terecht voor goede espresso of een matcha mango. Ook de Albert Cuypmarkt neemt eten en drinken steeds serieuzer.
Piero’s opende met Italiaanse sandwiches en nu is er ook top koffie met Four by four van Pavel (ex 4850). Nog wat meer Cuyp nieuws: Chingu een Koreaan/Taiwanese Deli opende op nummer 203.
De Koreaanse keten Gyojasang opende nu ook in Amsterdam in het oude Wagamama in de Amstelstraat. Dong Son heeft een tweede, meer afhaal, vestiging geopend aan de Rozengracht. Sixty Forty is weer tijdelijk open in het historische Tolhuis (tot begin september). Rosso, een Italiaanse combinatie van aperitivo, ambachtelijke pizza’s en cocktails, is open aan de Zuidas.
Het Zomerloket van Sebonsa & Kometenbrood is open op het Marineterrein. Vlak in de buurt is ook de Testtafel geopend in het pand van Mediamatic. Papillon, de tweede zaak van de eigenaar van Mitts, een bakkerij, deli en restaurant ineen is open aan de Papaverweg Noord. Net buiten de ring, in Broek, gaat chef Thijs Steur (ex Vuurtoreneiland, Toscanini en Lastage) Het Broekerhuis nieuwe culinaire glans geven.
Kaagman & Kortekaas gaat per 1 juli terug naar hun eigen geheel verbouwde locatie aan de Sint Nicolaasstraat. Inclusief een wijnkelder waar Bram Kortekaas nog meer zijn wijn-ei in kwijt kan. Coja, de snackbar aan de Marathonweg, wordt momenteel omgebouwd tot een moderne specialty koffiebar.
Café Bica is onderdeel van de Bam Boa familie en opent ook ergens eind mei in het oude pand van Kees aan de Weesperzijde. The Coffee Vondelpark aan de Eerste Constantijn Huygensstraat brengt straks de puurheid van de beste Braziliaanse koffie met het perfectionisme van Japan.
Binnenkort opent er weer een oude bekende in het Vondelparkpaviljoen met Café Vertigo. Café Coos, een café met ode aan opa Coos, opent in juni aan het Kwakersplein met oud-Hollandse klassiekers van ontbijt tot lunch.
Chef Tim van der Molen, ex Coulisse, is druk met de opening van Nikotin, een restobar tussen de zaken aan de ‘Euro’ - boulevard en Barracuda in Noord. Nikotin opent op 17 juni en de reserveringen staan nu open. De Buik gaat er binnenkort langs om verslag te doen.
Brouwer Walhalla opent de nieuwe brouwerij en brewpub in juni aan de Asterweg. Taal Coffee gaat een nieuwe koers varen en heropent binnenkort aan het JJ Cremerplein in Oud-West. Ook bij Nooch aan de Kinkerstraat staan veranderingen op stapel. Binnenkort meer bij de Buik.
Er komt weer een visrestaurant op de oude plek van Bark, waar even Bramble zat. The Marlin Bar opent deze zomer aan de Van Baerlestraat. Jesse Franzen, ex Ron Blaauw en Marie, heeft Restaurant Oud-Zuid aan de Johannes Verhulststraat overgenomen en hoopt rond augustus te heropenen, onder zijn eigen naam: Restaurant Franzen. Nate, overdag koffie en in de avond cocktails, opent begin juni in het oude Brug 34 aan de Utrechtsestraat.
In deze serie volgt de Buik hoe Gijs zijn WSET-niveau 3 haalt en deze keer staat het examen op het programma. Blind proeven en theorietoets met 50 vragen.
Zo vierde Selva en Sonora, gevestigd in nhow Amsterdam RAI, hun 2e verjaardag: eten om te delen, live muziek, cocktails en een geheime speakeasy.
Ontdek de nieuwste horecazaken in Amsterdam van september 2025, deze keer met openingsnieuws, sluitingen en zaken die bijna open gaan.
Geniet van de volgende voordelen: