Dit is de derde editie in 2025 van onze maandelijkse rubriek op de Buik met al het actuele horeca ontwikkelingen van Amsterdam.
Dit is de derde editie in 2025 van onze maandelijkse rubriek op de Buik met al het actuele horeca ontwikkelingen van Amsterdam.
Samen met onze rubrieken over recente openingen (op Instagram, in onze nieuwsbrief en op onze site) is deze maandelijkse rubriek de plek om de ontwikkelingen in de Amsterdamse horeca in de gaten te houden. Met natuurlijk straks de heropening van Flore** in L’Europe.
Check ook vooral onze agenda, want nergens gebeurt zoveel in tijdelijke vorm, zoals chefs collabs, pop-ups, foodfestivals, wine tastings en meer, als in Amsterdam.
KwieKwie
Bij Barracuda Bar zijn ze er wel uit. Vanaf mei vestigt KwieKwie, de Surinaamse pop-up, zich definitief in de bar. De Surinaamse keuken past ook prima als lounge-bite als de bedjes dit voorjaar weer naar buiten op het terras worden gereden.
Mediamatic is samen met De Sering begonnen met de soft launch van hun innovatieve TestTafel bij Mediamatic. Bar Gui heeft met Simone Bertini (ex Breda) een nieuwe chef. Na een brand is de Buurtboerderij Centraal tijdelijk verplaatst naar de Kattenburgstraat op het Marineterrein.
Twee chefs en een sommelier gaan de laatste twee weken van maart een pop-up doen Bits & Bobs & Robs in het inmiddels gesloten Apelstrof. Bar Pif is gesloten, maar er lijkt met Dinette iets anders te komen, hopelijk binnenkort meer.
Peter Lute heeft zijn Green Gastrobar omgeturnd tot Twentysix, genoemd naar de 26e etage van het Valley Gebouw waar het restaurant gevestigd is. Won Yip speelt een beetje Monopoly op het Leidseplein en heeft recent Palladium overgenomen en is druk aan het verbouwen.
Sandberg
Salvo Basement is open aan de Keizersgracht net om de hoek van de Utrechtsestraat. De Zweedse kaneel en kademom buns zijn een hit in Amsterdam aan de Molsteeg opende Canela met als specialiteit de kaneel-versie.
De eigenaren van Gentle Place Coffee hebben met Friday’s Amsterdam een broodjeszaak geopend iets verderop aan de Asterweg. Bistro Féline is de nieuwe naam van Gossler & Florin en is nu helemaal onder de hoede van topchef Dennis Huwaë.
Café Maha, koffie, match en homeware, ging open aan de Vijzelstraat. Snackbar De Buurman heeft een broertje gekregen. De Buurman Farouk is geopend in Nieuw-West. Trattoria Boretti is geopend in het oude Weesper.
Piattini brengt het lekkerste van Veneto naar de Marathonweg. Boefzak is een nieuwe all-day zaak op Cruquius met hele fijne patisserie. Café Restaurant Sandberg opende in het Stedelijk Museum. Met hulp van het team van Metro serveert chef Clint overdag verse broodjes, patisserie, een 2 of 3 gangen lunch en tot in de avond een a-la-carte menu. La Mulata is een specialty coffeebar in Following Lucy op de Haarlemmerdijk 43.
Chapter 1896 is een relatief nieuwe speakers aan de Nieuwe Doelstraat. Xi An heeft een tweede vestiging geopend met handgemaakte noedels, op de Zeedijk midden in het Amsterdamse Chinatown. Cups & Chapters Café opende In een hoekpand aan de Meeuwenlaan met een klein terras voor de deur en een uitgebreid assortiment eigen patisserie.
Bar Bruysch is een nieuw jazzcafé met een klein podium voor live optredens in aan de Ruyschstraat. Won Yip opende met Gastropub Rokin 85 een combinatie van pub, poolroom en restaurant verdeeld over 5 panden. We zijn ook erg benieuwd naar Contra een combinatie van listening bar, live muziek en restaurant op de Oudezijds Achterburgwal.
Café Bica
Boon & De Koot, het tweede restaurant van Zoldering, gaat zo denken we ergens deze maand met wat meer natuurwijnen op de kaart. Broodje Gerard opent in maart de deuren aan de Gerard Doustraat met koffie, broodjes, podcasts en magazines. Nam Kee krijgt weer een derde vestiging, binnenkort in de oude FEBO aan het Gelderlandplein.
Restaurant Elkaar stond al een tijdje te koop en de verbouwing tot Bar Bertus is begonnen. Ook naar Tuf tuf zijn we erg benieuwd. Dit wordt een 25+ after dinner club in de Handboogsteeg. In die zelfde categorie zijn we ook erg benieuwd naar Sapper, een Italiaanse Supperclub. Het inmiddels gesloten Gastronout aan de Dappermarkt komt met Dapper een all-day concept.
Blik wordt de nieuwe zaak van Tijn Verstappen, Manuel Broekman, Tim Ouburg en topchef Jacob Jan Boerma in Lion Noir aan de Reguliersdwarsstraat. Een van de andere restaurants waar we op wachten is het nieuwe Veneur van de chef van De Juwelier met twee andere jonge collega’s. Het restaurant komt zo rond april/mei in het karakteristieke pand van La Storia della Vita aan de Weteringschans.
Ook Troef pakt door. Ze verbouwen de oude grill-room Toetanchamon aan het Europaplein tot Toet, een restaurant met dezelfde kwaliteit als Troef maar met een net iets andere stijl van keuken. Open ergens in juni. Chef Luc Kusters van Bolenius is druk met de tweede zaak. Nu aan de westkant van de stad. Bolenius Rembrandtpark krijgt een botanicbar, een eigen moestuin en kas.
De eigenaar van Mitts is bezig met de crowdfunding voor Papillon, een restaurant in Noord met de focus op de Oost-Mediterrane keuken. Net zoals bierbrouwer Walhalla die momenteel fondsen aan het werven is voor een nieuwe brouwerij en brewpub in op Buiksloterham in Noord. De mega-zaak lijkt te openen eind maart/begin april.
Restobar No Nonsense aan de Geldersekade gaat met nieuwe eigenaren een nieuwe route varen. Rainarai, bekend van drie zaken in het centrum, heeft het plan om een mega restaurant te openen (1.000 couverts) in de Centrale Markthal. In de afdeling megazaken gaan de mannen van De Willem het avontuur aan het nieuwe Roest, een mega-restaurant in de nieuwe wijk Oostenburg.
De eigenaren van Chun hebben het plan een eigen ramenzaak te openen aan de Rozengracht. Brug 34 aan de Utrechtsestraat verdwijnt en wordt Nate. Café Bica is onderdeel van de Bam Boa familie en opent dit voorjaar in het oude pand van Kees aan de Weesperzijde. Out of Office Coffee opent aan de Haarlemmerweg 313. Next level cinnamon roll’s komt met Cinnamood naar Amsterdam.
Numero Zero wordt het nieuwe Italiaanse restaurant aan de Hogeweg. Schout bij Nacht, wat een leuke en spannende naam voor een nieuwe bar & restaurant, gaat openen aan de Westerstraat. Rayleigh & Ramsay is terug in Oost, de derde vestiging opent in het oude Caffe Milo. Luzzi Pastificio, een pastabar gaat open naast Fred de Leeuw in de Utrechtsestraat.
The Rosewood
Voor de zomervakantie gaan nog twee grote hotels openen inclusief interessante restaurants. We kijken uit naar (eindelijk) de opening van The Rosewood, waar drie restaurants komen. . Een refined dining, zeg maar casual fine dining, restaurant, een all-day en een uniek barconcept met bijzondere Indiase hapjes. Naar verluid een meer fine-dining, een all-day en een barconcept. Ook hopen we dat de deuren van de restaurants van het Maritiem Hotel in Noord snel openen.
Restaurant Noord wordt daarvan het fine dining restaurant met de Rooftop Bar Noord met een geweldig uitzicht over de skyline van Amsterdam. Bij Kazue geniet je van de Aziatische keuken, Loef wordt het all-day restaurant terwijl Restaurant Wiener Café vol gaat voor specialiteiten van de Weense keuken inclusief natuurlijk schnitzel, kaasfondue en kaiserschmarren (de Oostenrijkse variant van pannenkoek).
Mannen achter Blik
Boon & Koot
Leonardo Ravioli
Elke maandag deelt de Buik een nieuw, recent of binnenkort te openen restaurant met je. Vandaag bespreken we Restaurant Toet.
Brasserie van Baerle viert haar 45-jarig jubileum, dus spreken we met eigenaresse Floor van Ede over de brasserie.
Kaagman & Kortekaas aan de Sint Nicolaasstraat heeft een complete make-over gehad. De Buik nam een kijkje, een hapje en kreeg een rondleiding.
Geniet van de volgende voordelen: