Kafé Kontrast doet het helemaal anders

Kafé Kontrast heeft besloten om het helemaal anders te doen door verschillende maatregelen te nemen om de werkdruk van het personeel te verminderen.

13 Dec 2023 Tessa Hoogenboezem

blogger Tessa gaat graag op culinaire ontdekkingstocht met haar camera om haar creativiteit te delen.

Kafé Kontrast doet het helemaal anders

Afgelopen maand heeft Kafé Kontrast haar deuren geopend aan de Ceintuurbaan in de Pijp. Eigenaar Ellinor Strinnholm heeft naar aanleiding van haar verleden besloten om het helemaal anders te doen: ze neemt verschillende maatregelen om de werkdruk van het personeel te verminderen. De keuken combineert Scandinavische en Indonesische smaken, met invloeden van buitenaf.

Perfecte zaterdagmiddagbesteding

Na een tijdje geen zon gezien te hebben door het herfstachtige regenweer, straalt deze vandaag volop. Hup, op de fiets voor een brunch bij Kafé Kontrast en een wandeling over de Albert Cuypmarkt. Ofwel de perfecte zaterdagmiddagbesteding.

Relaxte sfeer


Bij binnenkomst valt meteen de ontspannen sfeer op: rustige muziek en een ingetogen interieur. De tafels staan niet dicht op elkaar zoals je vaak in cafés ziet. Dus gelukkig niet ongemakkelijk tussen de tafels door manoeuvreren. Bij Kontrast is het ‘order at the counter’ en daar heeft de eigenaresse zo haar redenen voor.

Een duik in het verleden van Ellinor Strinnholm

Ellinor Strinnholm, mede-eigenaresse, deelt haar achtergrond met ons. In Parijs heeft ze op een prestigieuze koksschool gezeten en in Zweden heeft ze in Michelin Sterrenrestaurants gewerkt. De overweldigende werkdruk en lange uren werden haar uiteindelijk te veel.

Ellinor besloot om er tussenuit te gaan om een vriendin in Jakarta te helpen. Daar ontmoet ze haar huidige verloofde, waarmee ze naar Amsterdam verhuist. Het idee om een café te openen ontstond in Amsterdam, waar ze iemand ontmoette die gespecialiseerd is in restaurantconcepten.

Helemaal anders bij Kafe Kontrast

Al dat heen en weer gesjees met dienbladen en geïrriteerde werknemers zal je bij Kafé Kontrast niet tegenkomen. Door een paar subtiele veranderingen, zoals alleen open te zijn met brunch of diner en bestellen aan de toonbank. Het resultaat: een relaxte sfeer en tevreden personeel, wat ook voelbaar is voor ons.

Scandinavian Breakfast


Het menu bestaat uit een combinatie tussen Scandinavisch en Indonesisch eten. Wij bestellen een Scandinavisch ontbijt dat bestaat uit zalm, ei, kaas, bieten, komkommer, zuurdesembrood en bruine boter. Hier kan weinig misgaan, maar ze weten het goed te doen door gebruik te maken van verse, typisch Scandinavische ingrediënten.

Geen suikerdip bij deze french toast


Als tweede gerecht bestellen we de cinnamon bun french toast, normaal berucht om zijn zoete smaak. De luchtige room heeft een zachte smaak door de hint van zwarte thee. De stoofpeer en jam tussen de toast zorgen voor een zoete touch, die niet overweldigend is, maar juist subtiel.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Van wijnenthousiast naar een professioneel proever (slot)

In deze serie volgt de Buik hoe Gijs zijn WSET-niveau 3 haalt en deze keer staat het examen op het programma. Blind proeven en theorietoets met 50 vragen.

De ontwikkelingen in de Amsterdamse horeca (editie: september 2025)

Ontdek de nieuwste horecazaken in Amsterdam van september 2025, deze keer met openingsnieuws, sluitingen en zaken die bijna open gaan.

Het cliché voorbij: 44 x echt goed eten in Amsterdam-Noord

De Noord-Zuid-lijn rijdt om de zes minuten, we houden van het pontje: tijd voor een lijst met de plekken waar wij graag komen in Noord, voor alle Amsterdammers.