Kafé Kontrast doet het helemaal anders

Kafé Kontrast heeft besloten om het helemaal anders te doen door verschillende maatregelen te nemen om de werkdruk van het personeel te verminderen.

13 Dec 2023 Tessa Hoogenboezem

blogger Tessa gaat graag op culinaire ontdekkingstocht met haar camera om haar creativiteit te delen.

Kafé Kontrast doet het helemaal anders

Afgelopen maand heeft Kafé Kontrast haar deuren geopend aan de Ceintuurbaan in de Pijp. Eigenaar Ellinor Strinnholm heeft naar aanleiding van haar verleden besloten om het helemaal anders te doen: ze neemt verschillende maatregelen om de werkdruk van het personeel te verminderen. De keuken combineert Scandinavische en Indonesische smaken, met invloeden van buitenaf.

Perfecte zaterdagmiddagbesteding

Na een tijdje geen zon gezien te hebben door het herfstachtige regenweer, straalt deze vandaag volop. Hup, op de fiets voor een brunch bij Kafé Kontrast en een wandeling over de Albert Cuypmarkt. Ofwel de perfecte zaterdagmiddagbesteding.

Relaxte sfeer


Bij binnenkomst valt meteen de ontspannen sfeer op: rustige muziek en een ingetogen interieur. De tafels staan niet dicht op elkaar zoals je vaak in cafés ziet. Dus gelukkig niet ongemakkelijk tussen de tafels door manoeuvreren. Bij Kontrast is het ‘order at the counter’ en daar heeft de eigenaresse zo haar redenen voor.

Een duik in het verleden van Ellinor Strinnholm

Ellinor Strinnholm, mede-eigenaresse, deelt haar achtergrond met ons. In Parijs heeft ze op een prestigieuze koksschool gezeten en in Zweden heeft ze in Michelin Sterrenrestaurants gewerkt. De overweldigende werkdruk en lange uren werden haar uiteindelijk te veel.

Ellinor besloot om er tussenuit te gaan om een vriendin in Jakarta te helpen. Daar ontmoet ze haar huidige verloofde, waarmee ze naar Amsterdam verhuist. Het idee om een café te openen ontstond in Amsterdam, waar ze iemand ontmoette die gespecialiseerd is in restaurantconcepten.

Helemaal anders bij Kafe Kontrast

Al dat heen en weer gesjees met dienbladen en geïrriteerde werknemers zal je bij Kafé Kontrast niet tegenkomen. Door een paar subtiele veranderingen, zoals alleen open te zijn met brunch of diner en bestellen aan de toonbank. Het resultaat: een relaxte sfeer en tevreden personeel, wat ook voelbaar is voor ons.

Scandinavian Breakfast


Het menu bestaat uit een combinatie tussen Scandinavisch en Indonesisch eten. Wij bestellen een Scandinavisch ontbijt dat bestaat uit zalm, ei, kaas, bieten, komkommer, zuurdesembrood en bruine boter. Hier kan weinig misgaan, maar ze weten het goed te doen door gebruik te maken van verse, typisch Scandinavische ingrediënten.

Geen suikerdip bij deze french toast


Als tweede gerecht bestellen we de cinnamon bun french toast, normaal berucht om zijn zoete smaak. De luchtige room heeft een zachte smaak door de hint van zwarte thee. De stoofpeer en jam tussen de toast zorgen voor een zoete touch, die niet overweldigend is, maar juist subtiel.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
De ultieme Kerstlijst van 2025

We hebben bij de Buik van Amsterdam een lijstje gemaakt met restaurants die met Kerst zijn geopend, voor als je op zoek bent naar een leuk restaurant.

La Contessa: royaal Italiaans op het rustige Cruquiuseiland

De Buik zocht La Contessa aan de rand van de stad op, in een oude fabriek op Cruquiuseiland. Een Italiaan die de moeite waard is om voor om te fietsen.

Uit ons magazine: tussen Arubaanse pastechi en Peruaanse empanadas

We geven een voorproefje uit de nieuwe editie van de Buik Magazine, met dit keer een interview met François Geurds en Daniella Jáuregui Jeri.