Afgelopen maand heeft Kafé Kontrast haar deuren geopend aan de Ceintuurbaan in de Pijp. Eigenaar Ellinor Strinnholm heeft naar aanleiding van haar verleden besloten om het helemaal anders te doen: ze neemt verschillende maatregelen om de werkdruk van het personeel te verminderen. De keuken combineert Scandinavische en Indonesische smaken, met invloeden van buitenaf.
Perfecte zaterdagmiddagbesteding
Na een tijdje geen zon gezien te hebben door het herfstachtige regenweer, straalt deze vandaag volop. Hup, op de fiets voor een brunch bij Kafé Kontrast en een wandeling over de Albert Cuypmarkt. Ofwel de perfecte zaterdagmiddagbesteding.
Relaxte sfeer
Bij binnenkomst valt meteen de ontspannen sfeer op: rustige muziek en een ingetogen interieur. De tafels staan niet dicht op elkaar zoals je vaak in cafés ziet. Dus gelukkig niet ongemakkelijk tussen de tafels door manoeuvreren. Bij Kontrast is het ‘order at the counter’ en daar heeft de eigenaresse zo haar redenen voor.
Een duik in het verleden van Ellinor Strinnholm
Ellinor Strinnholm, mede-eigenaresse, deelt haar achtergrond met ons. In Parijs heeft ze op een prestigieuze koksschool gezeten en in Zweden heeft ze in Michelin Sterrenrestaurants gewerkt. De overweldigende werkdruk en lange uren werden haar uiteindelijk te veel.
Ellinor besloot om er tussenuit te gaan om een vriendin in Jakarta te helpen. Daar ontmoet ze haar huidige verloofde, waarmee ze naar Amsterdam verhuist. Het idee om een café te openen ontstond in Amsterdam, waar ze iemand ontmoette die gespecialiseerd is in restaurantconcepten.
Helemaal anders bij Kafe Kontrast
Al dat heen en weer gesjees met dienbladen en geïrriteerde werknemers zal je bij Kafé Kontrast niet tegenkomen. Door een paar subtiele veranderingen, zoals alleen open te zijn met brunch of diner en bestellen aan de toonbank. Het resultaat: een relaxte sfeer en tevreden personeel, wat ook voelbaar is voor ons.
Scandinavian Breakfast

Het menu bestaat uit een combinatie tussen Scandinavisch en Indonesisch eten. Wij bestellen een Scandinavisch ontbijt dat bestaat uit zalm, ei, kaas, bieten, komkommer, zuurdesembrood en bruine boter. Hier kan weinig misgaan, maar ze weten het goed te doen door gebruik te maken van verse, typisch Scandinavische ingrediënten.
Geen suikerdip bij deze french toast

Als tweede gerecht bestellen we de cinnamon bun french toast, normaal berucht om zijn zoete smaak. De luchtige room heeft een zachte smaak door de hint van zwarte thee. De stoofpeer en jam tussen de toast zorgen voor een zoete touch, die niet overweldigend is, maar juist subtiel.