Fiona: flamboyant Mexicaans restaurant op de Warmoestraat

Na de opening van het nieuwe Italiaans concept Lolo aan de Warmoesstraat, wordt er druk gewerkt aan een tweede opening in dezelfde straat: Fiona.

4 Mei 2021 Hans van de Meeberg

blogger Hans is hoofdredacteur van de Buik van Amsterdam en daarnaast freelance redacteur bij Misset Horeca evenals groot liefhebber van eten en drinken.

Restaurant toevoegen aan favorieten

Fiona

Warmoesstraat 14, Amsterdam Maaltijd: BorrelenDinerLate night Stadsdeel: Centrum Keuken: Mexicaans Prijsniveau: Betaalbaar Bekijk restaurant

Fiona: flamboyant Mexicaans restaurant op de Warmoestraat

Sven Sallaerts & Jos de Jong, de mannen achter Pesca en de Tulp, kun je niet echt betichten van stilzitten in deze rare coronatijd. Na de opening van hun nieuwe boho-chique Italiaans concept Lolo (in voormalig Anna) aan de Warmoesstraat, wordt er druk gewerkt aan een tweede opening in dezelfde straat: Fiona, met een Mexicaanse kaart. De Buik nam alvast een kijkje en deelt de eerste foto's van de zaak.

Chef Zahie Téllez

Fiona gaat straks open van ontbijt tot diner met een all-day menu waarbij de seizoenen centraal staan en plant-based koken de voorkeur krijgt. Maar schrik niet: natuurlijk is er, weliswaar minder, keuze voor de pesca- of carnivoor. De menukaart is gemaakt door Zahie Téllez Neme, een vrouwelijke chefkok met een grote staat van dienst in Mexico. Zahie ontwikkelde al heel vroeg een liefde voor koken, ingegeven door de keukens van haar twee grootmoeders; Libanees en Mexicaans. Ze kookt soms fusion met beide stijlen, waarbij natuurlijk veel aandacht is voor vegetarische gerechten. Om het nog mooier te maken, is Zahie afgestudeerd aan de chefsopleiding in Piemonte, Italië. Met als gevolg hier en daar ook nog een kleine Italiaanse touch. Veel beter en lekkerder kan het haast niet worden. Zahie heeft een veel bekeken videoserie bij El Gourmet, een Mexicaans foodkanaal, en haar eigen Youtube kanaal. Check het even voor wat leuke recepten.

​Rechtsomkeert & Zoom

Afgelopen winter was Zahie op weg naar Nederland om haar recepten en visie met het keukenteam te delen. Maar vanwege de extra Covid-19 beperkingen, moest ze rechtsomkeert maken naar Mexico. Of ze snel weer terug naar Nederland kan komen, is onzeker omdat er tot op heden een inreisverbod vanuit Mexico is voor niet EU-burgers. Maar dat staat een opening met haar gerechten niet in de weg. Gelukkig is er Zoom, wie kent het niet, waarmee ze nu het keukenteam traint voor haar receptuur.

​Inrichting van Fiona


Fiona maakt onderdeel uit van een nieuw designhostel, This Ho(s)tel, een cube hotel, dat geen standaardkamers, maar capsules met alleen een bed aanbiedt voor de overnachting in Amsterdam. De inrichting van de hand van het interieurbureau Too Many Agencies is smaakvol. Bij binnenkomst vanuit de Warmoesstraat knallen de Mexicaanse kleuren je tegemoet, zoals je die kent van de veelkleurige taco’s. Bij de open keuken, eetbar en tafels aan de Beursstraat wordt er met meer warme kleuren gewerkt, vergelijkbaar met meer aardse tinten, zoals in het populaire Mexicaanse gerecht mole. 

De bedoeling is dat Fiona haar deuren opent wanneer de horeca weer open mag.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Happy de Peps(y)

Met een uitgebreide kaart, meer dan 60 gerechten, laat de Spaanse wijn- & eetbar Peps zien dat ze niet snel van plan zijn om weer te vertrekken.

5 x even een biljartje en een hapje en/of drankje doen

5 plekken om nog heerlijk ouderwets te biljarten, en een lekker hapje te eten.

Van wijnenthousiast naar een professioneel proever (slot)

In deze serie volgt de Buik hoe Gijs zijn WSET-niveau 3 haalt en deze keer staat het examen op het programma. Blind proeven en theorietoets met 50 vragen.