Oocker, een nieuwe restobar opent in oktober

In oktober opent Oocker, juist om de hoek van de Utrechtsestraat aan het Frederiksplein, waar wijn en eten in evenwicht zijn.

5 Sep 2022 Hans van de Meeberg

blogger Hans is hoofdredacteur van de Buik van Amsterdam en daarnaast freelance redacteur bij Misset Horeca evenals groot liefhebber van eten en drinken.

Oocker, een nieuwe restobar opent in oktober

In oktober 2022 opent Oocker, juist om de hoek van de Utrechtsestraat aan het Frederiksplein, waar wijn en eten in evenwicht zijn.


Niels van der Werf en Tim Meyer Viol kennen elkaar van de openingsperiode bij wijnbar Shiraz in Amsterdam en waren samen al een paar jaar op zoek naar een geschikte locatie voor een eigen wijn- en eetbar. Ze waren al bezig met praten over de overname van een bestaande wijnbar in het centrum van Amsterdam, toen ze door collega’s van Zoldering, werden gewezen op de mogelijkheid van overname van koffiebar Frederix aan het Frederiksplein. 

Wijn en eten in balans

Ze kiezen bewust niet voor de aanduiding van wijnbar of restaurant bij de naam’, vertelt Tim, die ook bij Gebr. Hartering en The Lobby Fizeau werkte. ‘ Want we vinden eten net zo belangrijk als de wijnen. Je kunt hier straks gewoon binnenlopen voor alleen even een gerecht zonder wijn, maar je kunt ook een avondvullend programma krijgen van een aantal gangen met bijpassende glazen wijn. Om die reden zochten we een locatie met een goede ruimte voor de keuken en dat is hier gelukt. ’ 

Het team wordt compleet gemaakt met Stefano Orofino, die uit de keuken van Domenica komt. ‘Zijn keukenstijl wordt wel iets anders dan bij Domenica, wel Mediterraanse stijl, maar dan met wat meer internationale invloeden. Alle gerechten zullen het formaat van een voorgerecht hebben. Maar de gasten gaan zijn liefde voor de Italiaanse keuken straks wel merken, hij gaat bijvoorbeeld zijn eigen focaccia maken. 

100 wijnen+ per glas

Oocker gaat een brede en diepe wijnkaart voeren. ‘We hebben niet uitsluitend wijnen uit oude wereld , maar gaan ook een mooie selectie van wijnen uit de nieuwe wereld wijnen voeren. Er komen ook hele mooie wijnen uit bijvoorbeeld Chili en Argentinie. We starten met zo’n 100 wijnen die we via het Coravin systeem per glas kunnen schenken en veel mooi’s per fles.’

Lichtgevend pand


De naam is een vrije vertaling van de opvallende kleur van de mooie geglazuurde gevelsteentjes. ‘Die lijken het pand wel licht te geven’, vertelt Tim. ‘We hebben het op zijn oud Hollands geschreven en dat past dan weer bij het pand uit 1852.’ Het interieur wordt toegankelijk en warm met kwaliteit en comfort zonder over de top te zijn en is van de hand van Joanne Hannant van Styleloket. Met veel warme tinten en gebruikte patronen die weer een knipoog hebben naar de tegelstructuur.

No Reservations

De mannen van Oocker gaan niet aan reserveringen doen, er komen zo’n 45 couverts met een klein zonnig terras voor de deur. Voorin de zaak komen hoge plekken rondom de bar en voor het raam terwijl er achter in de lange lichte ruimte meer zitplekken komen rondom de hele lange doorlopende bank. 

Oocker hoopt in oktober open te gaan aan het Frederiksplein 29, net om de hoek van de Utrechtsestraat, in Amsterdam Centrum maar dat lees je natuurlijk weer tijdig op de Buik.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
The SIREN is heerlijk hysterisch

Bij The SIREN gooien ze het menu nu over een andere boeg. De Buik mocht het nieuwe menu komen proeven tijdens de feestelijke lancering.

Rijsttafelen bij Ron Blaauw Indonesia in Bloemendaal

We weten dat de rijsttafel hier altijd een goed idee is, maar hoe zit het met de andere gerechten? De Buik ging langs bij Ron Blaauw Indonesia in Bloemendaal.

Café Bica

Elke maandag deelt de Buik een nieuw, recent of binnenkort te openen restaurant met je. Vandaag bespreken we Café Bica.