Restaurant Paz haalt authentiek Turks koken op open fire naar Nederland

We waren bij Paz op de Utrechtsestraat, een ‘Open Fire Cooking’ restaurant gespecialiseerd in de beste kwaliteit dry aged steak en sappige burgers.

24 Sep 2018 Vivian Paarlberg

blogger Een fervent verhalenvertelster die leeft om te eten. Haalt graag het onderste uit de kan, of wijnglas. Niets moet, behalve kaas.

Restaurant Paz haalt authentiek Turks koken op open fire naar Nederland

De Buik was deze week bij de opening van Paz op de Utrechtsestraat. Een ‘Open Fire Cooking’ restaurant gespecialiseerd in de beste kwaliteit dry aged steak en sappige burgers. Een plek waar vleesliefhebbers hun hart kunnen ophalen, bij deze trendy manier van koken.

Wie


De vier compagnons Bülent, Hakan, Hasan en Efe hebben hun kwaliteiten gebundeld voor Paz. De een is verantwoordelijk voor het interieur, de anderen voor het vlees, de desserts en de zakelijke kant. Allen zetten ze hun eigen talent in om van Paz een succes te maken. Paz betekent peace, vrede dus. En dat de vier Turkse mannen vrede en saamhorigheid hoog hebben staan, merk je aan alles. Het personeel is een mix van nationaliteiten, maar samen stralen ze uit één grote familie te zijn.

Wat


Open fire cooking, een trend, die we terug zagen in Chefs Table van Netflix en inmiddels op veel culinaire hotspots wereldwijd. Zoals ze zelf zeggen: "A place of peace where we use the ancient techniques of open fire cooking”. Dat betekent botermals, sappig vlees en knapperige, gegrilde groenten. Bij Paz gaan ze voor kwaliteit in plaats van kwantiteit. Dat zie je terug in het interieur, het handgemaakte servies, maar uiteraard ook in het eten. De beste stukken vlees, delicate saffraansauzen en locale producten vragen om veel liefde en aandacht. Wij mochten al een aantal gerechten proeven en alles wat uit de handen van Chef Love kwam (dat is écht zijn naam) smaakte naar meer.

Waar


In een van de leukste straten van Amsterdam, de Utrechtsestraat. Op nummer 128 om precies te zijn. Het verhaal van Paz is uniek en wordt met veel enthousiasme verteld door de vrouw van Bulent. Een verhaal over Turkije, een wereldberoemde slager en broederliefde, meegenomen naar Nederland. Binnenkort gaan wij jullie hier alles over vertellen.

Wanneer

Nu! Open van 12:00 tot 22:00, voor lunch en diner. Ze staan met veel enthousiasme voor je klaar om je met open armen te ontvangen. Pas op, het vlees is verslavend lekker!

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
De titelstrijd voor de Amsterdamse Favoriete Nieuwkomer van 2025 gaat van start!

Wie wordt de Favoriete Nieuwkomer 2025 van de Buik van Amsterdam? Dat is aan jou! Bekijk hier de lijst met genomineerden voor 2025.

Dit wil je niet missen: lees hier alles over editie 3 van de Buik Magazine

De 3e editie van de Buik Magazine is gelanceerd en we praten je bij over deze superdikke glossy vol mooie verhalen over de foodcultuur in onze vier steden.

In de rollercoaster van Roest

Jef van den Hout en Maarten de Vries zijn na De Willem aan een nieuwe uitdaging begonnen met Roest. De Buik spreekt ze over hun ervaringen en plannen.