Stefano Assente, de nieuwe chefkok van TOZI presenteert zijn zomermenu

Sinds dit voorjaar heeft TOZI een nieuwe Chef, weliswaar geen Venetiaan, maar wel een Italiaan opgegroeid in Toscane. Wij gingen proeven.

27 Jul 2022 Hans van de Meeberg

blogger Hans is hoofdredacteur van de Buik van Amsterdam en daarnaast freelance redacteur bij Misset Horeca evenals groot liefhebber van eten en drinken.

Restaurant toevoegen aan favorieten

TOZI

Koninginneweg 34-36, Amsterdam Maaltijd: BorrelenDiner Stadsdeel: Amsterdam Zuid Keuken: Italiaans Prijsniveau: Wat duurder Bekijk restaurant

Stefano Assente, de nieuwe chefkok van TOZI presenteert zijn zomermenu

Sinds dit voorjaar heeft TOZI een nieuwe Chef, weliswaar geen Venetiaan, maar wel een Italiaan opgegroeid in Toscane. Deze blonde vriendelijke man heeft in Moskou en Parijs gewerkt, voor hij negen jaar geleden in Amsterdam neerstreek. Stefano ‘knows his stuff’; klassiek geschoold is nu lekker op z’n eigen pad en creatief bezig met koken vanuit de Venetiaanse visie. Alles op de kaart klinkt aanlokkelijk en we konden bijna niet kiezen. Tijdens het kiezen kregen we als hapje vooraf focaccia met drie verschillende toppings.

Visgerechten


Om het mooie weer te vieren kozen we voor een reeks van zomerse visgerechten: gefrituurde softshellcrab met salsa verde, zwaardvis carpaccio met kappers, geschaafde venkel met Taggiasche olijfjes en sinaasappelzeste, krabravioli in een sterke bisque, tonijntartaar met avocado en radijs. Je waant je met je glas Pinot Grigio 'Tudajo' van Bosco del Merlo bijna aan het Venetiaanse Canal Grande. De zeeduivel in ‘aqua pazza’ - gepocheerde vis in een met voor Italië ongewone Aziatische smaken geïnfuseerde bouillon was heel bijzonder. De octopus met aardappel, bleekselderij kappers en olijven, een meer klassiek gerecht van de Venetiaanse keuken moet je zeker niet willen overslaan. Onze grote favoriet waren de kabeljauw ‘kroketjes’. Anders dan we verwachtten niet gepaneerd, maar gefrituurd in een licht beslag met geweldige limoen mayonaise.

TOZI: beetje verborgen met internationale vibe


TOZI is een charmant beetje verborgen (hotel)restaurant met een Amsterdamse internationale vibe, zowel wat het personeel betreft als de gasten. Hier word je echt een hele avond in de watten gelegd zowel door de bediening en als door de keuken en de chef.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
CUE en Choux: de nieuwe sterren van Amsterdam

Vanochtend was de bekendmaking door Michelin van de nieuwe sterren in Nederland en de Buik van Amsterdam deelt de nieuwtjes met je.

char.d stopt nieuw vuur in het oude Klein Breda

De Buik ging proefeten bij char.d, net geopend aan het begin van de Utrechtsestraat vlakbij het Rembrandtplein.

Toet

Elke maandag deelt de Buik een nieuw, recent of binnenkort te openen restaurant met je. Vandaag bespreken we Restaurant Toet.