Ineens was daar die aankondiging: Two Chefs Brewing opent de Two Chefs Bar. Waar de oprichters van dit bekende biermerk vijf jaar geleden al eens een ruimte van restaurant Razmataz afhuurden om bier en eten bij elkaar te brengen, keren de Two Chefs terug op diezelfde locatie. Ditmaal voor langere tijd. Vanaf 1 maart mogen de heren zich officieel eigenaar noemen van de drie panden die Razmataz behuisd op het Hugo de Grootplein. Aan De Buik vertelt chef Sanne Slijper wat de bierbrouwers op deze locatie voor ons in petto hebben.
Van Team Razmataz naar Team Two Chefs Bar

De plannen om iets nieuws naast Bar Alt op te zetten waren er al een tijd. Toen de mogelijkheid kwam om deze plannen ook nog eens in de Razmataz uit te kunnen voeren, was dat voor Sanne en zijn compagnon Martijn Disseldorp het duwtje om de plannen werkelijkheid te maken. Een tikkeltje ambitieus, als je je bedenkt dat tussen het moment van de sleutel overdracht op 1 maart en de geplande opening begin april slechts een aantal weken zit, maar dat past ook wel bij het snelle, funky imago. "Gelukkig hoeft er constructief niet veel te veranderen, de indeling blijft zoals die nu is", licht Sanne toe. "Daarbij gaan we alles met het huidige team van Razmataz aanpakken, van afbouw tot opbouw". Vanaf april is Two Chefs Bar een feit, weet hij ons te verzekeren.
1+1+1 = 1
Omdat wij eigenlijk niet kunnen wachten tot hoe alles er straks uit komt te zien, vragen wij Sanne alvast een tipje van de sluier op te lichten. De panden krijgen drie aparte functies met de luxe dat het via een doorgang allemaal met elkaar in verbinding staat en zo nodig ook letterlijk open te stellen is, zodat er een grote(re) ruimte ontstaat.
Bieren, bieren, en nog eens bieren…

Het bargedeelte zal helemaal in het teken komen te staan van, hoe kan het ook anders: bier. Tien tappunten gevuld met verse, eigen en toegankelijke gebrouwen bier en goed gevulde koelkasten met bieren uit binnen- en buitenland. Voor ieder wat wils dus.
De huidige bar is afgestemd op het maken van cocktails, er zal dus een compleet nieuwe bar worden geplaatst. Wat overigens niet betekent dat cocktails verdwijnen. De niet-bierliefhebbers worden ook op hun wenken bediend en er zullen straks nog steeds cocktails, met een linkje naar Razmataz, maar ook mooie wijnen geschonken worden.
Comfortplus gerechten
Het menu in het restaurantgedeelte, zal bestaan uit ‘comfort-food’. Mooie stukken vlees, vis en heerlijke vegetarische gerechten. Met een plus factor. "Die plus", vertelt Sanne vol trots, "is omdat de chef van Bar Alt de kaart mede zal ontwikkelen. Om ons menu nèt iets specialer te maken. Er zijn tenslotte al genoeg plekken in de stad waar het burger-bier concept wordt aangeboden."
Verder zal Two Chefs Bar ook de ruimte houden om een feestje, private dining of event te organiseren. De komende week krijgt de hele zaak een totaal nieuwe look & feel, geheel in stijl zoals we Two Chefs Brewing kennen. "Al zullen we iets zachtere kleuren gebruiken in het interieur dan je van ons gewend bent, je wilt tenslotte niet in een kermisachtige omgeving terecht komen."
Bloed, zweet… en liefde
Voor ons is het duidelijk: Two Chefs Bar brengt ons vanaf april genoeg op het gebied van eten, drinken en uitgaan. Als we Sanne tot slot vragen waarvoor we ons straks écht richting het Hugo de Grootplein moeten begeven, antwoordt hij: "vooral voor de liefde van alle producten die we zullen bieden. Uiteraard ons eigen bier, met zoveel passie, aandacht en ook liefde gebrouwen, maar ook de liefde die straks in het eten te proeven zal zijn." Sanne en Martijn geloven in kleine, lokale leveranciers en gaan daar dan ook de samenwerking mee aan. Omdat zij net als de heren weten dat je met veel bloed, zweet en vooral met veel liefde tot de mooiste producten kunt komen. Het proeven van die liefde, dat is waar Sanne de gasten straks het allerliefst voor verwelkomt!
Two Chefs Bar wordt een dagconcept en opent elke dag zijn deuren tussen 10.00-01.00u - in het weekend tot 03.00u. Zo kun je hier straks terecht voor ontbijt, lunch en de borrel.