Bardak is jarig: al een jaar lang streetfood uit Tel Aviv in Amsterdam

Het is namelijk de verjaardag van streetfood-bar Bardak en de Buik mag bij dat feestje zijn. Hoe leuk is dat?

11 Jul 2019 Nick Felix

blogger Op zijn dertiende gooide Nick zijn eerste pasta in de pan, trok het halve kruidenrek open en maakte iets dat op een saus leek. Later kwam hij erachter dat anderen dat veel beter kunnen, maar hij neemt nog wel eens de pollepel ter hand. Maakt reportages over actuele zaken als journalist en bezoekt in zijn vrije tijd zoveel mogelijk eettentjes in Amsterdam - om daar dan ook weer verslag van te doen.

  • 11 Jul 2019

Bardak is jarig: al een jaar lang streetfood uit Tel Aviv in Amsterdam

Als we de Ferdinand Bolstraat in fietsen horen we al gedempte bassen in de verte. Het blijkt uit restaurant Bardak te komen, precies waar we moeten zijn. Het is namelijk de verjaardag van deze streetfood-bar en de Buik mag bij dat feestje zijn. Hoe leuk is dat?

Eigenaar Barak Cohen staat ons met een grote glimlach op te wachten. “Ik heb een goed eerste jaar gehad en dat wil ik met zo veel mogelijk mensen vieren.” Dat laatste is gelukt: het staat behoorlijk vol in de zaak. De tafels zijn weggehaald, een dj draait lekkere platen en een graffiti artiest bewerkt een van de muren met zijn kunsten.

Cocktails


We krijgen een paar te gekke cocktails in ons hand gedrukt en kunnen mee in het chaotische feestgedruis. Dat laatste past trouwens bij de naam van het restaurant, ‘bardak’ betekent namelijk georganiseerde chaos in het Hebreeuws. Niets aan toe te voegen.

Tel Aviv


Barak kwam vanuit Tel Aviv naar Amsterdam om te studeren. “Ik miste hier een beetje het eten uit mijn woonplaats, vooral de streetfood die je er kunt krijgen.” Hij besloot dus maar om dat gedeelte van Tel Aviv hier naartoe te halen. “We hebben veel lamsvlees en falafel op de kaart staan.”

Proeverij


Die kaart komt er vanavond trouwens niet aan te pas. Er gaan constant dienbladen met Israëlische hapjes rond en als je wil kun je een plate bestellen. Je krijgt dan een soort proeverij met het beste dat Bardak op de kaart heeft staan. En dat is goed zeg! Geroosterde en gekruide kipspiesjes, sappige falafel, labne (een soort hangop) en hele goede pitabroodjes. We bestellen nog maar een cocktail. Het is immers feest. En donderdag. We blijven nog even plakken en beloven Barak dat we nog eens terugkomen op een gewone avond, als er wel tafels staan.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
45 x een oplossing voor het maandag en dinsdag ‘uit eten’ probleem

Waar kun je tegenwoordig nog terecht voor een fijn diner op maandag en dinsdag avond? De Buik zet de leukste voor je op een rijtje!

The SIREN is heerlijk hysterisch

Bij The SIREN gooien ze het menu nu over een andere boeg. De Buik mocht het nieuwe menu komen proeven tijdens de feestelijke lancering.

Rijsttafelen bij Ron Blaauw Indonesia in Bloemendaal

We weten dat de rijsttafel hier altijd een goed idee is, maar hoe zit het met de andere gerechten? De Buik ging langs bij Ron Blaauw Indonesia in Bloemendaal.