Bij welke restaurants in Amsterdam kun je echt all-out gaan met een menu. De Buik zet vijf restaurants op een rij waar je bijzonder eet. Van 5 tot 10 gangen vaak met luxe ingrediënten als kreeft, truffel en kaviaar. Culinair geniet geblazen maar dan wel met een vol opgeladen creditkaart.
Ciel Bleu (7 gangen Kaviaar Menu - € 595,-)

Op de 23e verdieping zit al bijna twintig jaar het Frans getinte restaurant van Hotel Okura. Dit voorjaar vertrok daar Onno Kokmeijer van het chefsduo in de keuken en bleef de andere chef van het kookduo Arjan Speelman alleen achter. Bij Ciel Bleu serveert hij speciaal voor de viseitjes liefhebbers een 7 gangen en 3 amuses groot Kaviaar menu excl dranken. Dit is momenteel het duurste menu van Amsterdam.
212 (8 gangen Winter Menu - € 228,-)
Twee-een-twee is na de keukenbrand van begin van het jaar net de tweede week van november weer open gegaan met een andere setting. De bar is namelijk verdwenen en de gerechten, dus ook dit wintermenu van de chefs Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot, worden aan tafel geserveerd. Acht gangen met o.a. een Sint Jacobsmossel ‘kissed by fire’ en kreeft in warme gelei van varken en truffel klinkt behoorlijk all-out!
Spectrum (10 gangen chefsmenu - € 210,-)
Spectrum, het restaurant in het Waldorf Astoria serveert de onnavolgbare bijzondere smaken van chef Sidney Schutte met soms een kleine knipoog naar Azie. Tip van de Buik neem het vegetarische menu!
Yamazato (6 gangen Icho Kaiseki menu - € 195,-)
Het andere restaurant met een ster van Hotel Okura is Yamazato. Ook dit Japanse fine dining restaurant zit er al een eeuwigheid en is de plek voor (traditioneel) Japans eten in Amsterdam en misschien wel Nederland. Het Icho Kaiseiki menu, vooraf gegaan door 6 amuses, is gebaseerd op de high-end Japanse keuken waar elegantie en puurheid van de ingrediënten centraal staan.
Aan de Poel (5 gangen chefsmenu - € 159,-)
Het 5 gangen chefsmenu van chefkok Stefan Sprang van Aan de Poel wordt altijd voorafgegaan door het kleine spektakel van verschillende seizoensgebonden amuses. Stefan kan als geen andere met smaken pielen op de vierkante centimeter. Luxe is ook hier het toverwoord met Wagyu, kaviaar en kreeft in het menu.
Handweg 1, Amstelveen (Buiten de ring)