Meer dan een zakendistrict; 11 restaurants op de Zuidas

De Zuidas is naast een businessdistrict ook een plek waar je lekker kunt eten en drinken. Daarom zochten wij elf restaurants op de Zuidas.

9 Feb 2019 Seán van Zon

blogger Seán voelt zich al vanaf jongs af aan aangetrokken tot Rotterdam. De drang om de stad culinair te ontdekken is nooit ver weg.

Meer dan een zakendistrict; 11 restaurants op de Zuidas

De Zuidas is het zakendistrict van de stad, je vindt er veel multinationals. Dat klinkt niet als de meest uitnodigende plek om een hapje te gaan eten of wat te gaan drinken. Toch is er een divers aanbod aan restaurants. Daarom zochten wij elf zaken waar je lekker kunt eten en drinken op de Zuidas.

Restaurant Circl


Restaurant Circl is, samen met Bolenius, het meest duurzame restaurant van de Zuidas. Duurzaamheid en circulariteit voeren hier de boventoon zonder dat je het door hebt en is niet alleen in de gerechten verwerkt. Zo zijn de banken gemaakt van oude matrassen en is het materiaal van de stoelen afkomstig van oude koelkasten. Uiteindelijk gaat het om lekker eten, ook dat kun je bij Circl. Je kunt er voor ontbijt, lunch en diner terecht. Tijdens het diner kun je gerechten bestellen als duurzaam rundvlees met oesterzwammen en kabeljauw met nagelhout.

Gustav Mahlerplein 1B

Market 33


Heb je geen idee wat je moet eten of wil je van alles wat proberen? Dan moet je bij Market 33 zijn. Hier vind je namelijk tien verschillende food stands. Zo is er bijvooorbeeld Pita Queen, daar verkopen ze goed gevulde pita’s, een Italiaanse food stand genaamd That’s Amore, waar ze bijvoorbeeld pasta serveren, en Siam Corner, een Thai food stand.

Claude Debussylaan 33

Bolenius*


Wil je jezelf verwennen, maar heb je ook duurzaamheid hoog in het vaandel? Dan moet je naar Bolenius*. Dit restaurant gebruikt namelijk alleen ingrediënten die lokaal zijn. Ze hebben zelfs een eigen moestuin waar ze groenten en kruiden verbouwen, hier oogsten ze drie keer per jaar van. Het grootste deel van het menu bestaat uit groenten, maar ook vlees en vis worden niet vergeten. 

George Gershwinlaan 30

Restaurant As


Restaurant As is gevestigd in het Beatrixpark aan de rand van de Zuidas. Bij As wordt een groot deel van het menu bepaald door de natuur en komen de producten uit de regio onder het motto ‘het één sterft om het ander te laten leven’. Naast lunch, met gerechten als steak tartaar en Hollands damhert, kun je er ook dineren. Je hebt de keuze uit vier, vijf of zes gangen. Op het menu voor de avond staan bijvoorbeeld heilbot en Hollandse eendagskaas.

Prinses Irenstraat 19

Sushilee


Voor sushi moet je in dit district bij Sushilee zijn. De vis voor de sushi wordt hier elke dag vers bezorgd en is van goede kwaliteit. Naast sushi kun je hier ook ramen bestellen. Bovendien heeft Sushilee een hele goede prijs-kwaliteitverhouding.

George Gershwinlaan 534

De Blauwe Engel

De vrijmibo mag natuurlijk niet vergeten worden in een zakelijk district. Op de Zuidas zit een café waar deze borrel tot een soort cultstatus is verheven, De Blauwe Engel. De advocaten, bankiers en vastgoedhandelaren van de Zuidas komen hier samen om het weekend in te luiden. De Blauwe Engel is hét café om je weekend in te luiden.

Strawinskylaan 143

Sal Meyer


Sal Meyer is een begrip in de stad en bestaat ondertussen al 62 jaar. Hoewel het - slechts een paar stappen - buiten de Zuidas is gelegen, wilden we je deze koosjere broodjeszaak niet onthouden. Op het menu vind je zowel koude, als warme broodjes. Hierbij kun je denken aan een broodje pekelvlees en broodje kalfsrollade. Ook kun je er terecht voor diverse soepen en hebben ze er een menu van de dag.

Buitenveldertselaan 114

Limon


Het doel van Limon is het samenbrengen van mensen uit verschillende werelden. Zo staat er op het menu bijvoorbeeld steaktartaar van Hollandse runderbavette, maar ook vegetarische samosa met rode kool en krokant ei. Daarnaast heeft Limon een groot aanbod wijnen, ze hebben ruim twintig verschillende. Wil je na het eten blijven hangen voor een drankje? Ook daarvoor ben je hier aan het juiste adres, Limon heeft namelijk een aantal cocktails en gin-tonics.

Gustav Maherplein 222

Miss Molly

De gerechten op het menu bij Miss Molly variëren van klassiek tot modern, maar zijn allemaal door het seizoen geïnspireerd. Je kunt er terecht als je snel tussen zakelijke meetings door wilt eten, maar ook als je uitgebreid wilt dineren. Na-borrelen kan hier ook door de ruime openingstijden en de lekkere drankjes.

George Gershwinlaan 30

Lebkov & Sons Zuidas


Voor een heerlijk ontbijt of een goede lunch in een mooie setting moet je bij Lebkov & Sons zijn. Op het menu staan klassiekers als BLT en beenham sandwiches, maar je vindt er ook sandwiches met bijvoorbeeld zalm en wasabimayo. Naast de sandwiches hebben ze salades, sappen en soepen bij Lebkov & Sons. Daarnaast staan ze bekend om hun goede goede koffie. De bonen hiervan komen van één koffieplantage uit Antigua. Zin in wat zoetigheden? Die maken ze hier zelf, wij raden de homemade kokosmakroon aan.

Claude Debussylaan 130

NENI


Net buiten de Zuidas zit NENI, pas net geopend maar nu al een blijvertje. Als je er wil gaan eten kun je langs de deli of het restaurant. Overdag worden bij de deli de standaard deli gerechten geserveerd zoals broodjes en sappen, ’s avonds eet je er pizza en mezze. Je kunt ook gaan zitten in het restaurant om de lekkere mediterraanse gerechten te proeven die bedacht zijn door de eigenaren, kookboekenschrijfster Haya Molcho en haar zonen. Na het eten kun je gaan zitten in het Lemonman gedeelte van de zaak. Daar serveren ze naast opvallende bieren en wijnen ook cocktails met citroen als basis.

Stadionplein 8

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.

Marcel van Wolferen 15 Feb 2019, 12:38

Jammer dat het evenals NENI ook op loopafstand van de Zuidas gelegen Italiaanse restaurant Cucina Casalinga niet is vermeld...nu staat er geen enkele Italiaan in! A presto, team Casalinga

Lees ook deze verhalen
Er is niks rustigs aan bij Vita Lente

De Buik bracht een bezoek aan Vita Lente van Simon Witmaar in West, waar de wijnkaart groot is en de gerechten van hoge kwaliteit.

De 2025 favoriete nieuwkomer van de bloggers van de Buik - Veneur

Ook de bloggers van de Buik van Amsterdam hebben hun eigen favoriete nieuwkomer van 2025. De komende weken publiceren we de favoriet van een blogger.

Uit ons magazine: van de polder tot Sumatra - chefs over geur, herkomst en echte smaak

We geven een voorproefje uit de nieuwe editie van de Buik Magazine, met dit keer een interview met Alan de Vries van Cru en Reza Permadi. Berempah.