Een avond vol eatertainment bij Supper

De Buik ging een avond langs bij Supper Restaurant & Club aan de Singel, voor de dinner show vol entertainment en verrassingen.

14 Nov 2025 Anastasia Peer

blogger Amsterdamse Anastasia ontdekte als student de wereld van uit eten gaan. En om dat te mogen combineren met pen en papier is helemaal een match.

Een avond vol eatertainment bij Supper

Er zijn van die avonden waar je totaal blanco ingaat en wordt ondergedompeld in een bubbel van gekte. Wij hadden zo’n avond bij de dinner show van Supper Restaurant & Club aan de Singel.

​De wereld van Supper

Al bij binnenkomst hadden wij het gevoel dat we een andere wereld instapten. Tekeningen van Ionische zuilen op de muren, kaarsen, zachte spots die het licht precies zo verdelen dat alles een beetje mysterieus lijkt. De geur van parfum en eten hangt in de lucht. Er klinkt muziek, niet te luid, maar genoeg om iets bijzonders te voelen. 

Wij werden vriendelijk ontvangen door jonge, energieke dames en heren met een masker op, die ons begeleiden naar de tafel. Dat eigenlijk een lange bank was met een smal tafeltje ervoor. Voelde een beetje alsof je op de bank thuis in bed dineert, terwijl voor je neus een theatershow tot leven komt.

​Eten in een culinaire bijrol

De kaart bestond niet uit een hoop ingewikkelde culinaire constructies, maar gerechten die vooral leuk zijn om te delen. Je kunt kiezen uit een vast menu of losse gerechtjes. Wij kozen voor het laatste, vooral omdat wij van alles wilden proeven.

De arancini, risotto bitterballen, waren heerlijk krokant van buiten, romig en smaakvol van binnen. Een goed begin dat de toon zette. Daarna volgde de chicken waffle, een gerecht dat wij in eerste instantie met opgetrokken wenkbrauwen bestelden: kip met een wafel? Maar het was goed! De combinatie van hartig en zoet, met een vleugje saus, was bijzonder en precies wat je verwacht op een plek die niet bang is om te verrassen. De garnalen tempura was een goedgevuld bord met garnalen met Japanse mayonaise. Grappig dat ze ook nog de koppen erbij doen. Heerlijk om leeg te zuigen, voor de liefhebber.

De steak tartaar zou beter kunnen. De textuur was een beetje te grof, en de smaak bleef wat vlak. Uiteindelijk hebben wij het gerecht teruggestuurd. Dat werd gelukkig professioneel opgepakt: excuses, geen discussie, en een ander gerecht ervoor in de plaats. Om af te sluiten bestelden we een extra nagerecht. Als eerste het kaasplankje met vijf stukjes kaas en een te lekkere compote. De passievrucht cheesecake was absoluut een hoogtepuntje, zeker door combinatie van zoet en zuur.

​Combinatie van burlesque, cabaret en acrobatiek

Terwijl de eerste gerechten op tafel kwamen, begon langzaam de show. Het licht dimde, de muziek zwol aan, en plotseling hingen er doeken in de zaal. Een dame klom lenig in de doeken en verraste ons. Daarna, een zanger met een stem als fluweel vulde de zaal, gevolgd door een acrobate die in een hoepel boven het publiek zweefde. Het voelde als een mix tussen een burlesque club, een circustheater en een nachtclub, met een vleugje humor.

Supper zoekt de grens op tussen show en interactie. Zo kwam er een dame langs die voetmassages aanbood aan gasten en een andere performer langs met een plateau vol cacaopoeder, en wie wilde kon de “experience van chocolade snuiven” proberen. Wij zagen de humor er wel van in. De extravagantie van de Supper.

​Dessert climax

De climax van de avond kwam toen een dame de zaal in werd gereden, waar ze met de nodige show, langzaam werd omgetoverd tot een levend dessert. Chocoladesaus, spekjes, aardbeien, slagroom; het werd allemaal over haar uitgespreid. Daarna mochten de gasten, uiteraard op een nette en hygiënische manier, een hapje “van haar” proeven. De perfecte afsluiting van een avond die al onze verwachtingen overtrof.

Samengevat is de show bij Supper geen plek voor culinaire puristen, maar wel voor iedereen die zin heeft in een avond waarin ze geëntertaind en verrast worden.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Alles lekker losjes in eet- en wijnbar PJAY

PJAY is een eet- en wijnbar van Jac Rijks en Yora Galjaard – van Rosie – zonder reserveringen. Op de hoek van de Biltstraat en de Wittevrouwensingel

Uit ons magazine: holistische cuisine: high-end cateraars veroveren de horeca (en al jouw zintuigen)

We delen een verhaal uit de tweede editie van de Buik Magazine, met dit keer een artikel over de holistische cuisine.

Hoe Fitz’s Bar en VanOost de old fashioned nieuw leven inblazen

Wij spreken met chef Floris van Straalen en bartender Nick Vrielink over de old fashioned.