Een écht Italiaans feestje bij PepeNero

De Buik ging langs bij PepeNero om te proeven van hun antipasti, pasta met vongole en als dessert tiramisu.

15 Aug 2023 Janna Oosthoek

blogger Nieuwsgierige alleseter, fervente kok en de culinaire vraagbaak

Restaurant toevoegen aan favorieten

PepeNero Cucina & Pizza

Sumatrakade 1295, Amsterdam Maaltijd: Diner Stadsdeel: Oost Keuken: Italiaans Prijsniveau: Betaalbaar Bekijk restaurant

Een écht Italiaans feestje bij PepeNero

In al het natuurwijn en shared dining geweld is het zo fijn dat sommige dingen gewoon blijven zoals ze zijn. Zo is Italiaans restaurant PepeNero al jaren een begrip in de Eerste Oosterparkstraat. Drie jaar geleden openden de eigenaren een tweede vestiging op het Java-eiland, waar de Buik een mini-vakantie in Italië vierde.

Italiaans druk


Kinderen aan de pizza, ouders een glaasje wijn en lieve Italiaanse gastheren die voor iedereen de tijd nemen. Wij starten met een verkoelende Apérol Spritz.
We willen zo veel mogelijk proeven, dus beginnen we met de antipasti voor twee. Een indrukwekkende plank vol Italiaanse klassiekers verschijnt op tafel: burrata, gegrilde groenten, verschillende soorten vleeswaren, vitello tonnato, carpaccio, bruschetta, garnalen. Vervolgens wordt er nog een schaaltje schelpdieren én melanzane gebracht. Het is eigenlijk een complete maaltijd en zeker een feestelijk begin.

Iedereen komt aan hun trekken


We drinken een koude Pinot Grigio die perfect is voor dit moment: fris, fruitig, tikkie aromatisch en kan eigenlijk overal bij. Of je nou zin hebt in pasta, pizza of een goed stuk vis of vlees, iedereen komt bij PepeNero aan hun trekken.
Wij gaan voor de pasta van de dag met vongole en kreeft en een hoofdgerecht van verse gegrilde calamari met grote garnalen. De pasta is net zo waanzinnig als we hoopten, met mooie schelpjes, een flinke halve kreeft en glanzende spaghetti met veel knoflook, peterselie en witte wijn. Ook de calamari met gamba’s zijn geslaagd, alles is vers, kort en hard gegrild en er komt een frisse citroenmayo bij.

Tiramisu uit de percolator

Verrassend kunnen we de dessertkaart niet noemen en dat komt goed uit want we zijn hier niet voor verrassingen. Tiramisu, pannacotta, affogato, allemaal oude bekenden uit Italië.
Wij hebben zin in een sgroppino en die wordt aan tafel bereid. Citroenijs, scheutje prosecco, scheutje wodka, niks meer aan doen!
Omdat ze bij PepeNero trots zijn op hun tiramisu moeten we die beslist ook proeven. Deze wordt geserveerd in een koffiepercolator en inderdaad, op de smaak mogen ze trots zijn.
We hebben een ontzettend leuke avond gehad bij PepeNero met heerlijk eten en zonder hip gedoe. Van ons mogen ze voor altijd zo blijven.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
The SIREN is heerlijk hysterisch

Bij The SIREN gooien ze het menu nu over een andere boeg. De Buik mocht het nieuwe menu komen proeven tijdens de feestelijke lancering.

Rijsttafelen bij Ron Blaauw Indonesia in Bloemendaal

We weten dat de rijsttafel hier altijd een goed idee is, maar hoe zit het met de andere gerechten? De Buik ging langs bij Ron Blaauw Indonesia in Bloemendaal.

Onze Kerstlijst 2025 voor de vroege vogels

Voor de vroege vogels hebben we wel alvast een lijstje met restaurants die met Kerst zijn geopend, voor als je op zoek bent naar een leuk restaurant.