Een écht Italiaans feestje bij PepeNero

De Buik ging langs bij PepeNero om te proeven van hun antipasti, pasta met vongole en als dessert tiramisu.

15 Aug 2023 Janna Oosthoek

blogger Nieuwsgierige alleseter, fervente kok en de culinaire vraagbaak

Restaurant toevoegen aan favorieten

PepeNero Cucina & Pizza

Sumatrakade 1295, Amsterdam Maaltijd: Diner Stadsdeel: Oost Keuken: Italiaans Prijsniveau: Betaalbaar Bekijk restaurant

Een écht Italiaans feestje bij PepeNero

In al het natuurwijn en shared dining geweld is het zo fijn dat sommige dingen gewoon blijven zoals ze zijn. Zo is Italiaans restaurant PepeNero al jaren een begrip in de Eerste Oosterparkstraat. Drie jaar geleden openden de eigenaren een tweede vestiging op het Java-eiland, waar de Buik een mini-vakantie in Italië vierde.

Italiaans druk


Kinderen aan de pizza, ouders een glaasje wijn en lieve Italiaanse gastheren die voor iedereen de tijd nemen. Wij starten met een verkoelende Apérol Spritz.
We willen zo veel mogelijk proeven, dus beginnen we met de antipasti voor twee. Een indrukwekkende plank vol Italiaanse klassiekers verschijnt op tafel: burrata, gegrilde groenten, verschillende soorten vleeswaren, vitello tonnato, carpaccio, bruschetta, garnalen. Vervolgens wordt er nog een schaaltje schelpdieren én melanzane gebracht. Het is eigenlijk een complete maaltijd en zeker een feestelijk begin.

Iedereen komt aan hun trekken


We drinken een koude Pinot Grigio die perfect is voor dit moment: fris, fruitig, tikkie aromatisch en kan eigenlijk overal bij. Of je nou zin hebt in pasta, pizza of een goed stuk vis of vlees, iedereen komt bij PepeNero aan hun trekken.
Wij gaan voor de pasta van de dag met vongole en kreeft en een hoofdgerecht van verse gegrilde calamari met grote garnalen. De pasta is net zo waanzinnig als we hoopten, met mooie schelpjes, een flinke halve kreeft en glanzende spaghetti met veel knoflook, peterselie en witte wijn. Ook de calamari met gamba’s zijn geslaagd, alles is vers, kort en hard gegrild en er komt een frisse citroenmayo bij.

Tiramisu uit de percolator

Verrassend kunnen we de dessertkaart niet noemen en dat komt goed uit want we zijn hier niet voor verrassingen. Tiramisu, pannacotta, affogato, allemaal oude bekenden uit Italië.
Wij hebben zin in een sgroppino en die wordt aan tafel bereid. Citroenijs, scheutje prosecco, scheutje wodka, niks meer aan doen!
Omdat ze bij PepeNero trots zijn op hun tiramisu moeten we die beslist ook proeven. Deze wordt geserveerd in een koffiepercolator en inderdaad, op de smaak mogen ze trots zijn.
We hebben een ontzettend leuke avond gehad bij PepeNero met heerlijk eten en zonder hip gedoe. Van ons mogen ze voor altijd zo blijven.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Happy de Peps(y)

Met een uitgebreide kaart, meer dan 60 gerechten, laat de Spaanse wijn- & eetbar Peps zien dat ze niet snel van plan zijn om weer te vertrekken.

Van wijnenthousiast naar een professioneel proever (slot)

In deze serie volgt de Buik hoe Gijs zijn WSET-niveau 3 haalt en deze keer staat het examen op het programma. Blind proeven en theorietoets met 50 vragen.

Twee jaar Selva en Sonora: een grote familie waar je bij wil horen

Zo vierde Selva en Sonora, gevestigd in nhow Amsterdam RAI, hun 2e verjaardag: eten om te delen, live muziek, cocktails en een geheime speakeasy.