Het kleinste en meest intieme restaurant van Amsterdam: The Shed

Met een paar kleine aanpassingen werd de tuinstudio in Amsterdam Oost omgeturnd tot The Shed, het kleinste en meest intieme restaurant van Amsterdam.

3 Jul 2023 Hans van de Meeberg

blogger Hans is hoofdredacteur van de Buik van Amsterdam en daarnaast freelance redacteur bij Misset Horeca evenals groot liefhebber van eten en drinken.

Het kleinste en meest intieme restaurant van Amsterdam: The Shed

Toen de keramische studio van de vriendin van Vittorio Varriale uit zijn voegen groeide in het kleine atelier in de tuin in Oost en naar Amsterdam-West verhuisde kwam de vraag: wordt het tuinhuis een echte ‘man-cave’ of een plek voor de ‘kook’passie. Dat laatste gebeurde en met een paar kleine aanpassingen werd de tuinstudio in Amsterdam Oost omgeturnd tot The Shed, het kleinste en meest intieme restaurant van Amsterdam met slechts twee couverts.

Zijn verhaal op het bord


Vittorio Varriale, Italiaan en Napolitaan, studeerde marketing in Londen maar volgde toch zijn passie voor het koken en werd chef. Momenteel werkt hij als in de (Italiaanse) keuken van Chateau Amsterdam. Bij The Shed kookt en vertelt hij zijn verhaal. Over het gerecht, zijn jeugd in Napels, de lokale ingrediënten of over de reis waar hij de producten heeft gevonden. 

De ultieme romantische plek


Bij The Shed verzorgt Vittorio, op slechts twee avonden, dus in zijn vrije tijd een viergangen diner voor maximaal twee gasten. ‘Koken is mijn passie, hoe leuk is het niet om dat elke keer heel persoonlijk met twee gasten te delen’. Zittend achter het grote raam in het knus verbouwde tuinhuisje, midden in de Indische buurt, kijk je direct de groene tuin in, terwijl de chef in de keuken van het woonhuis de gerechten bereidt. 

Dit is dé ultieme romantische date & eetplek van Amsterdam, de tuin en het tuinhuis zijn zeer sfeervol verlicht en ingericht. Hier eet je zijn huisgemaakte gerechten van (heel bijzonder) huisgemaakte borden, gemaakt door Mango-in-a-pot de keramische studio van de vriendin van Vittorio. Veel intiemer in een restaurant gaat het niet worden.

Amore met een Italiaanse touch 


Het menu wisselt elke twee weken. Afhankelijk van het seizoen en natuurlijk altijd met een Italiaans tintje. Wijn en bier zijn optioneel, die mag je zelf meebrengen (wel even afstemmen) of er komt iets uit Vitto’s eigen collectie. Het vier-gangen-diner heeft een Italiaanse opbouw met altijd een zelfgemaakte pasta als tweede gerecht. 

De insteek is zo persoonlijk mogelijk, dus aanpassing naar alleen vis, vlees, vegetarisch of vegan is bij Vitto geen enkel probleem. The Shed is twee dagen in de week open en met het beperkt aantal couverts (2 personen op een avond ;-) moet je er snel bij zijn om samen met je liefje of toekomstige liefde een ultiem romantische avond te beleven in het tuinhuis in Oost. 

Want alhoewel The Shed nog een beetje onbekend is zit het natuurlijk wel snel vol. Reserveren via Insta @the.shed.amsterdam

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
De zijderoute start bij Ryo in Noord

De Buik ging langs bij het recent geopende Ryo, voor een culinaire reis langs de verschillende Aziatische keukens.

Uit ons magazine: broodjes zijn de nieuwe trend in Amsterdam

We delen een verhaal uit de tweede editie van de Buik Magazine, met dit keer een artikel over de beste broodjes in Amsterdam.

Onze Kerstlijst 2025 voor de vroege vogels

Voor de vroege vogels hebben we wel alvast een lijstje met restaurants die met Kerst zijn geopend, voor als je op zoek bent naar een leuk restaurant.