Knijp er even tussenuit voor de lunch bij Colima

Lunch bij Colima Amsterdam: verrassende Mexicaanse gerechten, taco’s & chilaquiles, cocktails & snelle service. Wo t/m zo vanaf 12 uur!

24 Jun 2025 Marie-Julie Schellens

blogger Marie-Jullie heeft een achtergrond in PR en echte focus op eten. Dat ziet ze als een belangrijk verbindend element tussen mensen: eten vertelt een verhaal.

Restaurant toevoegen aan favorieten

Colima

Utrechtsestraat 128, Amsterdam Maaltijd: LunchDinerLate night Stadsdeel: Amsterdam centrum Keuken: Mexicaans Prijsniveau: Betaalbaar Bekijk restaurant

Knijp er even tussenuit voor de lunch bij Colima

Al vele avonden hebben we doorgebracht bij Colima aan de Utrechtsestraat. Het restaurant weet keer op keer te verrassen met hun originele maar toch authentieke invulling van de Mexicaanse keuken. We waren dan ook verheugd te horen dat de keuken vanaf nu ook open is voor lunch. Het menu is aangevuld met een aantal specifieke lunch items, zodat je je tijdens je korte lunchpauze toch even in Mexico kan wanen.

Delen mag, maar hoeft niet

Wie aan de Mexicaanse keuken denkt, denkt natuurlijk aan taco’s. Bij Colima hoef je niet te kiezen tussen alle heerlijke opties. Vanwege het shared dining concept is het advies meestal om een aantal verschillende gerechten, waaronder de taco’s, te delen. Maar, dit kan soms net vervelend uitkomen voor de lunch. Het menu is daarom uitgebreid met twee heerlijke opties die precies goed zijn om in je lunch behoeftes te voorzien: de chilaquiles divorciados en de steak chimichurri

De keuze is reuze dus wij kozen er toch voor om te delen: de chilaquiles en een paar taco’s. Chilaquiles worden typisch voor ontbijt of brunch gegeten in Mexico. Het bestaat uit totopos, de knapperige stukjes tortilla die op nachos lijken, die worden overgoten met een saus. Hierdoor worden de totopos een beetje zacht. 

De chilaquiles bij Colima zijn de “divorciados”: deze variant komt met twee sauzen. De rode saus is wat pittiger en de groene saus milder. Daarnaast wordt het geserveerd met bonen, maïs, kaas en een gebakken eitje. Het is comfort food ten top.

Speciale twist

De taco’s waar we deze keer voor kozen waren de pollo al mole verde, del gobernador en carne asada. De pollo al mole verde is een kip taco met een groene saus, waarvoor Colima pistache heeft gebruikt. Dit is erg kenmerkend voor Colima: het weet altijd een verrassende draai te geven aan Mexicaanse gerechten zonder de authenticiteit te verliezen. 

Dit geldt ook voor de cocktails. Het was vrijdagmiddag, dus we hadden onszelf getrakteerd op de verfrissende mango margarita en hibiscus cocktail op basis van tequila. De knallende kleuren van de twee drankjes waren een lust voor het oog en maakten onze buik ook erg blij.

Vooraf bestellen

We namen de proef op de som en waren al met al na een klein uurtje weer de deur uit. Voor mensen die echt strak in de tijd zitten, of misschien met een grotere groep collega’s langs willen komen, maakt Colima het ook mogelijk om van tevoren alvast de bestelling door te mailen. Zo ben je gegarandeerd van snelle service

Daarnaast kan je, zowel voor de lunch als diner, ook gewoon binnenlopen, maar het loont altijd om toch een plekje te reserveren.Mocht je jezelf ook eens willen trakteren op een lekkere lunch, dan kun je van woensdag tot en met zondag terecht bij Colima vanaf 12 uur.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Bonboon, verfijnde vegan fine dining met een ‘thee’ accent

Bij Bonboon in Amsterdam draait alles om creatief plantaardig koken: vegan fine dining met unieke smaakcombinaties en verfijnde pairings.

16 x lekker eten en genieten van SAIL 2025

7x lekker eten & top uitzicht tijdens SAIL 2025: van fine dining tot relaxte terrassen met zicht op tallships. Ontdek hier de beste plekken!

Niet alleen het uitzicht is geweldig bij REM

REM-eiland in de Houthavens: rooftop bar, adembenemend uitzicht en creatieve gerechten in een unieke, historische setting in Amsterdam.