Al vele avonden hebben we doorgebracht bij Colima aan de Utrechtsestraat. Het restaurant weet keer op keer te verrassen met hun originele maar toch authentieke invulling van de Mexicaanse keuken. We waren dan ook verheugd te horen dat de keuken vanaf nu ook open is voor lunch. Het menu is aangevuld met een aantal specifieke lunch items, zodat je je tijdens je korte lunchpauze toch even in Mexico kan wanen.
Delen mag, maar hoeft niet

Wie aan de Mexicaanse keuken denkt, denkt natuurlijk aan taco’s. Bij Colima hoef je niet te kiezen tussen alle heerlijke opties. Vanwege het shared dining concept is het advies meestal om een aantal verschillende gerechten, waaronder de taco’s, te delen. Maar, dit kan soms net vervelend uitkomen voor de lunch. Het menu is daarom uitgebreid met twee heerlijke opties die precies goed zijn om in je lunch behoeftes te voorzien: de chilaquiles divorciados en de steak chimichurri.
De keuze is reuze dus wij kozen er toch voor om te delen: de chilaquiles en een paar taco’s. Chilaquiles worden typisch voor ontbijt of brunch gegeten in Mexico. Het bestaat uit totopos, de knapperige stukjes tortilla die op nachos lijken, die worden overgoten met een saus. Hierdoor worden de totopos een beetje zacht.
De chilaquiles bij Colima zijn de “divorciados”: deze variant komt met twee sauzen. De rode saus is wat pittiger en de groene saus milder. Daarnaast wordt het geserveerd met bonen, maïs, kaas en een gebakken eitje. Het is comfort food ten top.
Speciale twist

De taco’s waar we deze keer voor kozen waren de pollo al mole verde, del gobernador en carne asada. De pollo al mole verde is een kip taco met een groene saus, waarvoor Colima pistache heeft gebruikt. Dit is erg kenmerkend voor Colima: het weet altijd een verrassende draai te geven aan Mexicaanse gerechten zonder de authenticiteit te verliezen.
Dit geldt ook voor de cocktails. Het was vrijdagmiddag, dus we hadden onszelf getrakteerd op de verfrissende mango margarita en hibiscus cocktail op basis van tequila. De knallende kleuren van de twee drankjes waren een lust voor het oog en maakten onze buik ook erg blij.
Vooraf bestellen

We namen de proef op de som en waren al met al na een klein uurtje weer de deur uit. Voor mensen die echt strak in de tijd zitten, of misschien met een grotere groep collega’s langs willen komen, maakt Colima het ook mogelijk om van tevoren alvast de bestelling door te mailen. Zo ben je gegarandeerd van snelle service
Daarnaast kan je, zowel voor de lunch als diner, ook gewoon binnenlopen, maar het loont altijd om toch een plekje te reserveren.Mocht je jezelf ook eens willen trakteren op een lekkere lunch, dan kun je van woensdag tot en met zondag terecht bij Colima vanaf 12 uur.