Le Salonard noemt zichzelf de kamer van het goede leven en dat klopt wel

“Mensen laten genieten van ambachtelijke, eerlijke en bovenal heerlijke producten”, is de missie van Le Salonard. Wat ons betreft: helemaal gelukt!

4 Mrt 2019 Gaby Khan

blogger Tijdens het avondeten kijkt Gaby Chef’s Table en een paar keer per week uiteten is voor haar niet vaak genoeg. Haar liefde voor eten en passie voor schrijven is dan ook een gouden combinatie voor Gaby.

Restaurant toevoegen aan favorieten

Le Salonard

Eerste van der Helststraat 21, Amsterdam Maaltijd: LunchBorrelen Stadsdeel: Amsterdam centrum Keuken: Frans Prijsniveau: Betaalbaar Bekijk restaurant
  • 4 Mrt 2019

Le Salonard noemt zichzelf de kamer van het goede leven en dat klopt wel

Achter de Albert Cuypmarkt en middenin het drukste gedeelte van de Pijp is Le Salonard te vinden, een delicatessenwinkel waar je voor even kunt ontsnappen aan enthousiaste kooplieden en hordes toeristen. In deze zaak kun je jezelf verwennen met zelfgemaakte patisserie, jams en mayonaise, bijzondere wijnen, verse kaas en vleeswaren en brood van topkwaliteit. Le Salonard noemt zichzelf ‘De kamer van het goede leven’ en daar is niets aan gelogen. Wij zijn fan.

Familie met een passie


Eigenaren Elroy en Evelyne hebben acht jaar geleden de deuren van Le Salonard geopend, en met succes: de delicatessenwinkel trekt iedere dag vele Bourgondiërs. Door het succes van Le Salonard Maastricht heeft het stel de kans gekregen een winkel in Amsterdam te openen. Hun jarenlange ervaring met verfijnde producten, onder andere met kaas en vleeswaren, heeft ervoor gezorgd dat het Bourgondische gevoel uit Maastricht naar Amsterdam is overgebracht.

Het stel wordt in de winkel geholpen door hun dochter en schoondochter. Er is maar één iemand buiten de familie werkzaam bij Le Salonard. Evelyne vertelt dat er altijd iemand extra in de winkel aanwezig is zodat er tijd is voor een praatje met klanten. “Wij vinden het belangrijk om iets te kunnen vertellen over onze producten en mensen persoonlijk te benaderen voor een optimale beleving in de winkel.”

Le Salonard: ambachtelijke, eerlijke en bovenal heerlijke producten


Evelyne is duidelijk heel trots op de zaak. Dat het familiebedrijf naast brood, wijn, kaas en vleeswaren die het stel zorgvuldig uitzoekt bij speciaalzaken en groothandels, ook veel dingen zelf in de keuken van de winkel worden bereid.

“De banketbakker, waar onze patisserie vandaan kwam, ging failliet. We kregen de recepten toegestuurd en besloten het bakken zelf op ons te nemen. Dat was in het begin nog erg lastig, hier hadden we namelijk nauwelijks ervaring mee. Met veel doorzettingsvermogen is het uiteindelijk gelukt en sindsdien is al onze patisserie zelfgemaakt. De tijd die we steken in het bakken is het dubbel en dwars waard: we ontvangen veel positieve reacties," zegt Evelyne.

Elroy verwacht binnenkort de titel Master of Wine te ontvangen, de hoogst haalbare internationale kwalificatie op wijngebied. Als echte wijnkenner kan hij zijn klanten goed adviseren en van veel informatie voorzien over de aanwezige wijnen.

Weekendertje 


Als we al een tijdje al het lekkers aan het bekijken zijn, krijgen we trek. We besluiten te lunchen en op aanraden van het stel kiezen we voor het “Weekendertje”: verschillende broodjes op een plank, uitgezocht door de chef. Vrij snel nadat we hadden besteld, wordt de smakelijke verschijning op een hoge tafel gelegd waar we met krukken aan zitten. De verschillende sandwiches zijn rijkelijk belegd en de smaken zijn goed op elkaar afgestemd. De ei-truffelsalade is goed van smaak en de zoutige crispy pancetta erop maakt het af. Ook het belegde broodje met bresaola, warme buffel mozzarella, truffel- balsamico en pijnboompitten is zeker voor herhaling vatbaar. Het brood is knapperig, de vleeswaren zijn zacht en de kazen zijn sterk van smaak.De knusheid van Le Salonard heeft zeker iets, de grootte van de winkel betekent daarentegen dat je geluk moet hebben als je een zitplekje hebt kunnen bemachtigen. Natuurlijk kun je de lekkernijen ook meenemen om thuis of ’s zomers in het (Sarphati)park op te eten. We kunnen niet wachten om nog een keer terug te komen en meer lekkers te proberen.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Sagardi viert 5 jaar met een jubileummenu

Sagardi is 5 jaar en vieren dit met een jubileummenu, waarin een ode wordt gebracht aan de Baskische klassiekers. Wij gingen langs om dit te proeven.

CUE en Choux: de nieuwe sterren van Amsterdam

Vanochtend was de bekendmaking door Michelin van de nieuwe sterren in Nederland en de Buik van Amsterdam deelt de nieuwtjes met je.

char.d stopt nieuw vuur in het oude Klein Breda

De Buik ging proefeten bij char.d, net geopend aan het begin van de Utrechtsestraat vlakbij het Rembrandtplein.