In de toeristische Reguliersdwarsstraat vind je Seoul Sista, met passend bij de locatie, een ‘all-you-can-eat’ kaart met alle klassiekers van de Koreaanse keuken waarvan je er een paar zelf bereidt op de BBQ in de tafel. De Buik schoof aan voor een praktijklesje Koreaans koken. Van gimbap tot bimibap. 
 
            
            Zelf aan de slag

Deze all-you-can-eat Koreaan heeft het strak geregeld. Een QR-code die je leidt naar de handig ingedeelde menukaart. Bestellen lukt iedereen met een mobiele telefoon. En de in de tafel ingebouwde BBQ heb je sneller aan de praat dan je Weber of Green Egg. 
Op tafel een schaal met Lolo Bianco slabladen, wat schaaltjes met kimchi, gefermenteerde sojabonen saus en wat pickles, en een toolkit met basissauzen, tangen en een schaar. Later meer over de schaar. Oh, en niet te vergeten de handleiding met Koreaanse eetregels. We zijn er klaar voor! 
Elke 10 minuten mag je 3 gerechten bestellen die aan tafel worden bezorgd. Wij gaan beginnen, lekker lui, met wat gimbap. Gimbap of Kimbap is de Koreaanse versie van sushi, alleen wordt de rijst niet zoals in Japan aangemaakt met rijstazijn, maar met sesamolie. Even nog niet zelf aan het werk dus…
Het vlees knippen?

Daarna bestellen we dat waar Seoul Sista voor staat. Verschillende soorten rundvlees die we zelf mogen grillen. Pittig gekruide ribbetjes, wat kleine gesneden stukjes rib eye en mooie ossenhaas.
Het is de bedoeling om het vlees na het grillen te knippen (ja, echt), en de stukjes daarna in een blad, lolo bianco slablad, te rollen met wat van de condimenten. Het knapperige van de sla samen met het warme vlees geeft een lekker mondgevoel en gaan we thuis zeker een keer namaken. Voor wat extra vitamientjes hebben we ook nog wat groenten gegrild: rode paprika, een schijf mais, wat ui, en drie soorten paddenstoelen.
Eiwit in de hoofdrol

In de volgende ronde kiezen we voor dak tuikim, in beslag gefrituurde kip. Aan eiwitten geen gebrek in de Koreaanse keuken. Dit zijn weer een paar ‘they-do-it-for-us' gerechtjes. Je kunt kiezen uit drie smaken of je kunt ze net als wij alle drie proberen. Die met honing en boter is onze favoriet, maar die met yoghurtsaus en is ook een topper. De derde is met een lekker pittige zoete rode pepersaus wat plakkeriger.
Koreaanse nasi

We bestellen ook nog een bimibap om te delen. Rijst met heerlijke groenten, een rood peper pitje en volgens traditie het gebakken eitje bovenop. Je hoeft ‘m volgens Koreaans gebruik alleen nog maar even goed door elkaar te husselen, zoals je kent van ‘onze’ nasi. Helaas hadden dat al gedaan voordat we een foto namen… Die houden jullie tegoed, want van dat gehussel wordt de bimihap niet fotogenieker helaas
Koreaanse tiramisu

Nou, en dan een dessert. Het enige waar Seoul Sista wel een grote stap weg van de Koreaanse keuken zet. Ze houden het op een bolletje ijs. Blijf je nog een beetje in het thema dan kies je niet voor aardbeien of vanille maar ga je voor de groene thee, de yuzu of het zwarte sesam ijs. Smaakt het naar meer, dan bestel je tegen betaling van €2 een extra bolletje. En voor een Koreaanse versie van Tiramisu (met groene thee room) betaal je ook apart.
Twee en een half uur

Stiekem heeft Seoul Sista plaats voor zo’n xx mensen maar zo voelt het niet door de hoekjes, trappetjes en ronde zitjes. Daardoor kun je er ook goed met een groep terecht. Bijvoorbeeld voor een afscheidsetentje van een collega of als je nog een avondje stappen met vrienden voor de boeg hebt. En geen gezeur over de rekening, voor €36,50 mag je 2,5 uur eten wat je wilt.