Pizza met karakter bij The Pizza Vagabond

Authentieke Napolitaanse pizza in Amsterdam bij The Pizza Vagabond; vers, huisgemaakt en boordevol smaak. Ontdek jouw nieuwe favoriet!

3 Jun 2025 Anastasia Peer

blogger Amsterdamse Anastasia ontdekte als student de wereld van uit eten gaan. En om dat te mogen combineren met pen en papier is helemaal een match.

Restaurant toevoegen aan favorieten

The Pizza Vagabond

Czaar Peterstraat 106, Amsterdam Maaltijd: DinerLunch Stadsdeel: Amsterdam Oost Keuken: Italiaans Prijsniveau: Kleine prijs Bekijk restaurant

Pizza met karakter bij The Pizza Vagabond

The Pizza Vagabond aan de Czaar Peterstraat serveert de traditionele versie van de Napolitaanse pizza. Dat kan niet anders want de eigenaren Fabio Cecere en Susie Caianiello komen tenslotte uit Napels, de pizza hoofdstad van de wereld.

Zwervend bestaan = Vagabond

Fabio leerde het vak tijdens hun tijd werkend in het buitenland, waar hij experimenteerde met bloem, water en gist om het perfecte brood en pizza te maken. Terwijl Susie zich de gastvrijheid meer dan eigen maakte. Dat alles leidde tot The Pizza Vagabond. Waar de naam slaat op hun zwervend bestaan voordat ze definitief in Amsterdam landden.

Napolitaanse pizza

De pizza bij Vagabond is er een van de Napolitaanse stijl. Met een dunne, knapperige korst en opbollende knapperige rand. Alles wordt zelf gemaakt, van het deeg tot de sauzen, met uitsluitend verse ingrediënten van hoge kwaliteit. 

Een mooi voorbeeld is de “Polpetti di Mamma”: grootmoeders gehaktballen in een tomatensaus met gedroogde ricotta. Dit is het favoriete gerecht van de gasten, en zodra je proeft, snap je waarom. 

De saus is rijk, vol van smaak en met zoveel liefde bereid dat ze hem niet alleen bij het gerecht serveren, maar ook gewoon op tafel laten staan. Zo kun je er later je overgebleven stukjes pizza korst in dippen!

Van alle smaken thuis

Of je nu kiest voor een klassieke Margherita of een pittige Diavola, maar dan een keer niet met n’duja, elke hap is een smaakexplosie. Alle ingrediënten worden rechtstreeks uit Italië geïmporteerd, en dat proef je. 

Ze hebben altijd een pizza ‘special of the month’. Zoals afgelopen maand En zijn daarin vernieuwend. Op de kaart kun je de typische pizza’s vinden zoals Margharita en Quattro Fromaggi; met een eigen twist door er een dizzle van honing truffel op te doen. 

Naast de klassiekers zijn er ook meer uitgesproken keuzes, zoals de Ventricina Piccante met burrata of de Provola & Pepe. De pizza’s zijn altijd royaal belegd en worden op traditionele wijze afgebakken in een echte steenoven. Het resultaat is een pizza met karakter: luchtig, krokant en vol smaak.

Dessert wordt serieus genomen

Je kunt bij Vagabond echt niet vertrekken voor een van de desserts te proeven. En dan kiezen wij altijd voor het eigen fabrikaat. Dus de klassieke Tiramisu, die hier zonder alcohol wordt gemaakt of de Panna Cotta die heel trendy is opgeleukt met pistache crème. Kiezen is moeilijk, dus advies is gewoon allebei bestellen.

Lekker knus

Het restaurant is klein en gezellig, met slechts een paar tafels, met zicht op de oven. De perfecte plek is voor een gezellige pizza-avond met vrienden. Als het binnen druk is, dan kun je altijd een van de 3 of 4 tafeltjes voor de deur te nemen. Mee naar huis nemen kan natuurlijk ook. Maar wij weten dat pizza altijd het beste smaakt direct uit de oven.

1000 dagen open, dus feest

In juni vieren ze hun 1000 dagen bestaan! Let op hun socials voor de festiviteiten. Dan is het nog leuker om The Pizza Vagabond te bezoeken.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
The SIREN is heerlijk hysterisch

Bij The SIREN gooien ze het menu nu over een andere boeg. De Buik mocht het nieuwe menu komen proeven tijdens de feestelijke lancering.

Rijsttafelen bij Ron Blaauw Indonesia in Bloemendaal

We weten dat de rijsttafel hier altijd een goed idee is, maar hoe zit het met de andere gerechten? De Buik ging langs bij Ron Blaauw Indonesia in Bloemendaal.

Café Bica

Elke maandag deelt de Buik een nieuw, recent of binnenkort te openen restaurant met je. Vandaag bespreken we Café Bica.