The Pizza Vagabond aan de Czaar Peterstraat serveert de traditionele versie van de  Napolitaanse pizza. Dat kan niet anders want de eigenaren Fabio Cecere en Susie Caianiello komen tenslotte uit Napels, de pizza hoofdstad van de wereld. 
The Pizza Vagabond aan de Czaar Peterstraat serveert de traditionele versie van de  Napolitaanse pizza. Dat kan niet anders want de eigenaren Fabio Cecere en Susie Caianiello komen tenslotte uit Napels, de pizza hoofdstad van de wereld. 
Fabio leerde het vak tijdens hun tijd werkend in het buitenland, waar hij experimenteerde met bloem, water en gist om het perfecte brood en pizza te maken. Terwijl Susie zich de gastvrijheid meer dan eigen maakte. Dat alles leidde tot The Pizza Vagabond. Waar de naam slaat op hun zwervend bestaan voordat ze definitief in Amsterdam landden.
De pizza bij Vagabond is er een van de Napolitaanse stijl. Met een dunne, knapperige korst en opbollende knapperige rand. Alles wordt zelf gemaakt, van het deeg tot de sauzen, met uitsluitend verse ingrediënten van hoge kwaliteit.
Een mooi voorbeeld is de “Polpetti di Mamma”: grootmoeders gehaktballen in een tomatensaus met gedroogde ricotta. Dit is het favoriete gerecht van de gasten, en zodra je proeft, snap je waarom.
De saus is rijk, vol van smaak en met zoveel liefde bereid dat ze hem niet alleen bij het gerecht serveren, maar ook gewoon op tafel laten staan. Zo kun je er later je overgebleven stukjes pizza korst in dippen!
Of je nu kiest voor een klassieke Margherita of een pittige Diavola, maar dan een keer niet met n’duja, elke hap is een smaakexplosie. Alle ingrediënten worden rechtstreeks uit Italië geïmporteerd, en dat proef je.
Ze hebben altijd een pizza ‘special of the month’. Zoals afgelopen maand En zijn daarin vernieuwend. Op de kaart kun je de typische pizza’s vinden zoals Margharita en Quattro Fromaggi; met een eigen twist door er een dizzle van honing truffel op te doen.
Naast de klassiekers zijn er ook meer uitgesproken keuzes, zoals de Ventricina Piccante met burrata of de Provola & Pepe. De pizza’s zijn altijd royaal belegd en worden op traditionele wijze afgebakken in een echte steenoven. Het resultaat is een pizza met karakter: luchtig, krokant en vol smaak.
Je kunt bij Vagabond echt niet vertrekken voor een van de desserts te proeven. En dan kiezen wij altijd voor het eigen fabrikaat. Dus de klassieke Tiramisu, die hier zonder alcohol wordt gemaakt of de Panna Cotta die heel trendy is opgeleukt met pistache crème. Kiezen is moeilijk, dus advies is gewoon allebei bestellen.
Het restaurant is klein en gezellig, met slechts een paar tafels, met zicht op de oven. De perfecte plek is voor een gezellige pizza-avond met vrienden. Als het binnen druk is, dan kun je altijd een van de 3 of 4 tafeltjes voor de deur te nemen. Mee naar huis nemen kan natuurlijk ook. Maar wij weten dat pizza altijd het beste smaakt direct uit de oven.
In juni vieren ze hun 1000 dagen bestaan! Let op hun socials voor de festiviteiten. Dan is het nog leuker om The Pizza Vagabond te bezoeken.
Bij The SIREN gooien ze het menu nu over een andere boeg. De Buik mocht het nieuwe menu komen proeven tijdens de feestelijke lancering.
We weten dat de rijsttafel hier altijd een goed idee is, maar hoe zit het met de andere gerechten? De Buik ging langs bij Ron Blaauw Indonesia in Bloemendaal.
Geniet van de volgende voordelen: