The SIREN is heerlijk hysterisch

Bij The SIREN gooien ze het menu nu over een andere boeg. De Buik mocht het nieuwe menu komen proeven tijdens de feestelijke lancering.

30 Okt 2025 Janna Oosthoek

blogger Nieuwsgierige alleseter, fervente kok en de culinaire vraagbaak

The SIREN is heerlijk hysterisch

Als je van een minimalistisch interieur met veel beige en harde stoelen houdt, dan is The SIREN Restaurant & Bar aan het Rokin niks voor jou. Maar als jouw hart sneller gaat kloppen bij de gedachte aan een vakantie naar Dubai of Miami, dan zou dit zo maar je nieuwe lievelingsrestaurant kunnen worden.

Over The Siren is al veel gezegd en geschreven, en na matig succes met hun Mediterraans georiënteerde menu gooien ze het nu over een andere boeg. De Buik mocht het nieuwe menu komen proeven tijdens de feestelijke lancering. Volgens de kaarten op tafel is de nieuwe richting ‘guided by the tide, steeped in Japanese precision, awakened by umami, yet still touched the soul of the Mediterranean sea’. Oké.

​Courgette carpaccio

Bij de borrel in de bar vliegen de magnum flessen Champagne, kaviaar en oesters ons om de oren. Als The Siren een feestje geeft, doet ze het goed! 

Vervolgens verplaatsen we ons naar het restaurantgedeelte voor het diner. Ja, het interieur is hysterisch en ja, het beeld van de sirene stond blijkbaar vooraan toen ‘ze’ werden uitgedeeld, maar het is wel uniek en met geen enkele andere plek in Amsterdam te vergelijken. 

Op tafel verschijnt het ene mooie bordje na het andere: carpaccio van wagyu, tonijn tataki met ponzu en krokante calamari met een dashi mayonaise. Allemaal erg smakelijk en bij uitstek goede gerechten om met een groep te delen. De carpaccio van courgette wordt geserveerd met een romige feta crème en fijn gehakte pistachenootjes, niet zo ‘steeped in Japanese precision’ maar wel lekker! Hetzelfde geldt voor de pasta met kreeft, niet subtiel, wel onweerstaanbaar.

​Kizami wasabi salsa

Ook de hoofdgerechten delen we en het wordt steeds gezelliger aan tafel. Dat kan ook aan de goede glazen chardonnay liggen die continu worden bijgevuld door de vrolijke bediening. De gegrilde zalm met miso is perfect gaar en komt met wat ingelegde daikon voor frisheid. 

Ook wordt er opnieuw Wagyu geserveerd, dit keer is het gebakken bavette met kizami wasabi salsa, deze variant van wasabi is geraspt en daardoor minder scherp dan de pasta die je bij sushi eet. Om het feest compleet te maken komt er nog een salade van verschillende soorten tomaten bij.

​Nieuwe vrienden

Full disclosure: bij het dessert wordt het allemaal een tikkie wazig. Iets met cheesecake en macarons. Natuurlijk moet deze avond afgetopt worden met een Espresso martini en we proosten nog een keer op het leven met onze nieuwe vrienden. 

Wat ons betreft is het te makkelijk om neerbuigend te doen over The Siren, want we zijn ervan overtuigd dat het voor veel mensen in Amsterdam de perfecte plek is als je iets te vieren en wat geld te verbrassen hebt.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Rijsttafelen bij Ron Blaauw Indonesia in Bloemendaal

We weten dat de rijsttafel hier altijd een goed idee is, maar hoe zit het met de andere gerechten? De Buik ging langs bij Ron Blaauw Indonesia in Bloemendaal.

Onze Kerstlijst 2025 voor de vroege vogels

Voor de vroege vogels hebben we wel alvast een lijstje met restaurants die met Kerst zijn geopend, voor als je op zoek bent naar een leuk restaurant.

Nieuw vuur in Het Broeker Huis

Chef Thijs Steur veranderde Het Broeker Huis aan de Leeteinde in een leuk restaurant. Tijd voor de Buik om een kijkje te nemen.