De Caipi Boys, ooit een groep vrienden met een houten barretje op het strand, stonden slechts een paar jaar later al op grote festivals met hun eigen pop-up cocktailbar. Nu maken ze zich op voor een nieuwe stap: het Caipi Café. Dit komt op een bijzondere plek: op de kop van de monumentale Visafslag in Scheveningen.
Caiparinhas voor de lol

De vier vrienden begonnen dertien jaar geleden, zomaar. “Het was lang leve de lol, bedoeld om een leuke zomer te hebben en een klein zakcentje te verdienen”, lacht Tim. Met dat idee bouwden ze zelf een houten barretje waar vandaan ze op het strand Caipirinha's verkochten. “We deden wat feesten, gingen van strandfestival naar strandfestival en lieten het eigenlijk gewoon op z’n beloop”, vertelt Tim.
En toch werd het meer dan een zomerproject: “Op een gegeven moment moest er een keuze gemaakt worden – of we gingen door, of we lieten het los. De meeste jongens deden andere dingen, maar Jan Willem en ik besloten om door te pakken.” Zo bouwden ze hun merk verder uit, stonden al snel elk weekend op grote festivals door heel het land en introduceerden hun eigen lijn van cocktail spirits, waarmee ze toffe twists op cocktailklassiekers creëerden, zoals een opvallende yuzu-sour. Wat begon als een groep vrienden met een barretje, werd gaandeweg een professioneel cocktailmerk, maar wel met dezelfde relaxte, zomerse vibe.
Van droom naar vaste stek in het oude Zeemanshuis

Voor hun nieuwe bar moesten de Caipi Boys het juiste plekje vinden – en dat bleek nog niet zo makkelijk. “We wilden altijd al een eigen plek waar we onze sfeer helemaal zelf konden neerzetten”, vertelt Tim. De jongens hadden plannen om iets op te zetten in een surfparadijs, ergens ver weg, maar toen zagen ze het Zeemanshuis. “Die locatie is echt perfect. Het heeft iets ruigs en unieks, je ziet er nog helemaal die geschiedenis van oude zeemannen in terug. Wij houden dat karakter er graag in, maar dan met onze eigen ‘juice’ erbij.”
Tim benadrukt de community vibe die hij hoopt te creëren: "Vroeger kwamen de Engelse en Deense vissers hier altijd samen. We willen dat gevoel van ontmoeting voortzetten, maar dan voor onze eigen crowd.” Hij voegt er lachend aan toe: “Al blijven zeemannen natuurlijk altijd welkom!” De bar wordt een relaxte plek voor iedereen die even wil ontsnappen aan de drukte, of dat nu locals, surfers, festivalgangers of strandbezoekers zijn. Het grote terras met uitzicht op zee en zon tot laat maakt het de ultieme plek om na een dagje strand of werk nog even langs te komen.
Cocktails, biertjes en evenementen

Het Caipi Café draait niet alleen om cocktails. Tim licht alvast een tipje van de sluier op: “Natuurlijk worden cocktails het hoofdthema, maar we willen het laagdrempelig houden, dus je kunt ook gewoon een biertje of wijntje drinken.” Daarnaast zijn de plannen om een Aziatisch geïnspireerd hapjesmenu te maken, met hier en daar een twist. “We denken aan frisse smaken die goed passen bij cocktails, maar ook visgerechten om de connectie met de haven te maken. Misschien een unieke variant op fish and chips, maar dan wel net even anders.”
Het team overweegt om in het weekend een BBQ of zelfs een grote paellapan buiten te zetten voor een relaxte hang-out sfeer. “We willen geen stijve of chique cocktailbar worden”, zegt Tim. “Het moet toegankelijk blijven, een plek waar je gewoon lekker jezelf kunt zijn.”
Opening in april

De komende maanden worden spannend voor de Caipi Boys. Tim en Jan Willem werken aan de laatste voorbereidingen en hopen in april het Caipi Café te openen. “Met Koningsdag willen we een beetje open zijn,” zegt Tim. “En het terras gaat sowieso open tot 01:00 uur. We zien het al helemaal voor ons: een zonnige dag, mensen die nog even blijven hangen na het strand, en een gezellige sfeer waar iedereen zich thuis voelt.”