Ze worden de ‘Oscars van de horeca’ genoemd, de jaarlijkse Entree Awards, die tijdens een gala in Amsterdam worden uitgereikt. Dit jaar was er een opvallende Haagse winnaar: Onda, de luisterbar aan het Groenewegje, die van de zomer geopend is.
Ze worden de ‘Oscars van de horeca’ genoemd, de jaarlijkse Entree Awards, die tijdens een gala in Amsterdam worden uitgereikt. Dit jaar was er een opvallende Haagse winnaar: Onda, de luisterbar aan het Groenewegje, die van de zomer geopend is.
Jaarlijks wordt de beste Nederlandse horeca in het zonnetje gezet tijdens de Entree Awards. In maar liefst 12 categorieën worden telkens 5 zaken genomineerd, waarvan er uiteraard maar eentje de winnaar kan zijn.
Een gespecialiseerde vakjury bepaalt deze winnaar na bezoeken aan de vijf genomineerden, waarbij gelet wordt op criteria die belangrijk zijn voor bars, restaurants en hotels. Denk hierbij aan eten en drinken, inrichting en gastvrijheid.
De Entree Awards worden wel de Oscars van de horeca genoemd en kijken op een heel andere manier naar een restaurant dan bijvoorbeeld Michelin. Het gaat om meer dan alleen eten en drinken, ook de beleving staat centraal.
Foto: Pim Ras, tijdens Entree Awards
De categorie restobar is een lievelingscategorie van de Buik. Niet gek dat de Buik oprichter Gijsbregt Brouwer, samen met ondernemer Maartje Nelissen, de vakjury vormt voor deze warme categorie. Kleine zaken, geen onderdeel van een grote keten of formule, met evenveel aandacht voor eten als voor drinken, dat zijn restobars. Noem het de perfecte kruising tussen restaurant en bar.
Eerder wonnen Hooked in Tilburg (2022), Troef in Amsterdam (2023) en Café Kiem (2024) de award in deze categorie
De nu al beroemde churros van Onda kwamen ook terug in het juryrapport
Volgens de jury was Onda ‘de restobar waar Den Haag al zo lang op wachtte’.
Verder stond in het juryrapport nog het volgende: “Bij Onda zie je een ondernemersdroom die werkelijkheid wordt: de liefde voor gastvrijheid, goed eten, drinken én muziek komt hier ongelofelijk lekker samen. Je voelt dat de ondernemers op de vloer staan en zien wat nodig is om de favoriet van de stad te worden. De kaart is slim opgebouwd: van verrassende snacks tot uitgebreid tafelen met prachtige wijnen of cocktails.”
Juan Trentadue is mede-eigenaar van Onda (en van De Kade) en naam samen met een deel van het team de award in ontvangst. Samen met zijn vrouw Sanne Havinga en Jelle Hamstra is zijn zij de krachten achter de luisterbar.
Juan zei het volgende over het winnen van de award: "Het ontvangen van deze prijs is een prachtige bevestiging van de geest achter Onda. We wilden een plek met een ziel creëren, en ons team is vanaf dag één de drijvende kracht geweest. Hun passie, vriendelijkheid en koppige weigering om genoegen te nemen met minder dan het beste hebben dit mogelijk gemaakt. Het winnen van de prijs voor Best New Restobar 2025 voelt als een collectieve overwinning – en, toegegeven, een uitstekend excuus om na de service een mooie fles open te trekken."
De Buik ging uit eten bij Kamer Le Deux: een intieme mediterrane bistro met Haagse gezelligheid.
Voor degenen die tijdens de kerstperiode willen genieten van culinaire hoogstandjes in de horeca, heeft De Buik een speciale lijst samengesteld.
De Buik ging langs bij internetfenomeen Reza Permadi, bekend als ‘Reza in Holland’ op social media. Zijn zaak Berempah is een ode aan Indonesische keuken.
Geniet van de volgende voordelen: