Proeven bij het nieuwe Restaurant Moose

Restaurant Moose is sinds deze week officieel geopend. In het nieuwe restaurant in de Kazernestraat mocht de Buik van Den Haag alvast even komen proeven.

8 Feb 2024 Jelle van der Meulen

blogger Culinair journalist en voormalig kok

Proeven bij het nieuwe Restaurant Moose

Restaurant Moose is sinds deze week officieel geopend. In het nieuwe restaurant in de Kazernestraat mocht de Buik van Den Haag alvast even komen proeven.

Nieuw in Den Haag


Zodra de opening van een nieuw restaurant wordt aangekondigd, gaat het nieuws rond en liggen bij liefhebbers belangrijke vragen op de lippen: wat staat er op de menukaart? Welke wijnen schenken ze? Wordt dit een nieuwe topper die we in onze armen kunnen sluiten?

Restaurant Moose nodigde de Buik uit om twee dagen voor de officiële opening alvast een aantal gerechten te proeven.

Thom en Giovanni


Restaurant Moose wordt gerund door Thom Bos, die al zijn hele werkzame leven in de horeca actief is. Eerst in thuisregio Groningen, sinds een jaar of twee in Den Haag. Toen The Embassy of Food te koop werd aangeboden, zag hij zijn kans schoon om het over te nemen en een eigen zaak te beginnen.

Het interieur is goeddeels hetzelfde gebleven. Rustige, donkere kleuren, groene tegels, zachte comfortabele stoelen, met ruimte voor zo’n 40 gasten. Chef-kok is Giovanni Christofoli, die Thom nog kent uit Groningen.

Groenten uit de houtoven


Op de zondagnamiddag voor de opening krijgen de gasten 8 gerechtjes. Hier en daar is wat vlees of vis, maar groenten staan centraal.

Zo is er gerookte biet met meiraap, pompoenpitten en blauwe kaas, platbrood uit de houtoven met een pompoendip en een paar dunne vellen Livar ham (van een Limburgs varken), en een klein stukje gebakken snoekbaars met crème van koolrabi, gegrilde romaine sla en amandelschaafsel.

Soepel begin


Een bijzonder gerechtje is de geroosterde pompoen met een romige botersaus, zwarte tahin en kastanje. De afsluiter is een zacht gepocheerde peer met cremeux van pure chocolade en schuim van Earl Grey thee.

Spannend, zo’n nieuwe zaak? Best wel, vindt Thom, maar hij heeft er veel vertrouwen in. “Het waren hectische maanden, maar het ging vanavond heel soepel en we zijn heel blij om van start te gaan. We zijn er klaar voor.”

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
De Buik tipt: deze wijnadventskalender voor de winterse maanden

De Buik tipt de Wijnbeurs adventskalender als een origineel cadeau voor de feestdagen om te geven (of te krijgen). 12 kleine flesjes om te ontdekken.

Cru in Den Haag: waar wild écht wild mag zijn

De Buik at bij Restaurant CRU, waar chef Alan de Vries zijn keuken rechtstreeks vanuit het bos heeft meegenomen naar Scheveningen.

Uit ons magazine: holistische cuisine: high-end cateraars veroveren de horeca (en al jouw zintuigen)

We delen een verhaal uit de tweede editie van de Buik Magazine, met dit keer een artikel over de holistische cuisine.