Wijnwinkel Marius opent wijnbar

De bekende wijnwinkel Marius in de Piet Heinstraat wordt vanaf september ook een wijnbar. Mede-eigenaar Luuk vertelt over wijn, sake en goede charcuterie.

6 Jun 2023 Jelle van der Meulen

blogger Culinair journalist en voormalig kok

Wijnwinkel Marius opent wijnbar

De bekende wijnwinkel Marius in de Piet Heinstraat wordt vanaf september ook een wijnbar. Mede-eigenaar Luuk vertelt aan de Buik alvast wat we daar mogen verwachten.

Dromen van een eigen zaak

Na een tocht van 15 jaar door de Haagse horeca belandde Luuk van Amerongen een aantal jaar geleden in de wijnhandel. Een mooi vak, maar de droom om ooit een eigen zaak op te starten, liet hem niet los. “Met een wijnbar en -winkel ineen, kunnen we bij Marius mooi die twee dingen combineren.”

Goede charcuterie en kazen


Momenteel is de verbouwing druk aan de gang. Het oorspronkelijke pand op nummer 93 van de Piet Heinstraat wordt de bar, op nummer 91 komt de nieuwe winkel. “Je kunt altijd doorlopen van de ene naar de andere kant,” legt Luuk uit. “We gaan open van 10 uur ’s ochtends tot 23 uur ’s avonds, met beide gedeeltes, dus je kunt in principe ook tot ’s avonds laat een fles wijn kopen.”

In de bar kunnen gasten naast een glas wijn terecht voor hapjes en bites. “Goede charcuterie, mooie kazen en daarbuiten gerechtjes die telkens wisselen en die we op een krijtbord schrijven.”

Wijn en sake

Alle wijnen die in de winkel te verkrijgen zijn, kunnen gasten in het cafégedeelte ook drinken. Marius serveert wijnen uit allerlei landen, waarbij de nadruk ligt op de oude wereld (de traditionele Europese wijnlanden). “En bijzonder: we hebben de keuze uit zo’n 40 sake’s,” vertelt Luuk. “Die gaan we ook per glas schenken. We zijn momenteel bezig het personeel daarin op te leiden, zodat we gasten daarmee mooi kunnen verrassen.”

Meer dan winkeltje draaien


Luuk en zakenpartner Marius van der Vliet zien dat de klassieke retail aan vernieuwing toe is. “In het buitenland zie je al meer concepten waar winkel en bar of restaurant in elkaar overlopen, maar in Nederland nog niet zo. Terwijl ook hier alleen je winkeltje draaien steeds moeilijker wordt. Je komt niet meer weg met alleen een flesje wijn verkopen. Mensen verwachten meer, willen meer beleving. Met onze nieuwe wijnbar kunnen wij dat bieden.”

Artist impressions: Hubert Crijns Architects

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Doctor doctor, een heerlijke avond bij Dr. Wines

De Buik fietste langs Dr. Wines, de wijnbar op het plekje van Wicked Wines die sinds begin juli op volle toeren draait.

Dit bijzondere evenement brengt 25 sterrenchefs naar Den Haag

Op 2 november vindt in de Grote Kerk in Den Haag de Sterrenproeverij plaats: een lange zondagmiddag waarop maar liefst 25 topchefs een proeverij verzorgen.

Marius Wijncafé: Lof der eenvoud

Marius Wijncafé is een wijnwinkel en een gastropub in één, waar een ex-sterrenchef kookt alsof hij vrienden over de vloer heeft.