- Maaltijd
- Lunch, Diner
- Stadsdeel
- Den Haag Centrum
- Keuken
- Internationaal, Mediterraan, Italiaans
- Soort zaak
- Restaurant
- Maaltijd extra
- Cocktails, Seafood
- Prijsniveau
- Wat duurder
De Basiliek in de Korte Houtstraat is al jaren een bekend adres onder culinaire Hagenaren. Het is opgericht in 1996, maar heeft altijd de charme behouden. Binnen is het sfeervol en gezellig en de passie voor horeca proef, ruik en voel je als je binnenstapt. Bij De Basiliek krijg je goed bereid en verzorgd eten. Het menu wisselt geregeld, maar is altijd zeer gevarieerd, waarbij veel gerechten Mediterraanse ingrediënten bevatten.
In dit fijne restaurant kun je meerdere gangen eten, maar ben je ook welkom voor een oester, stukje inktvis of bitterbal met een drankje erbij. De zaak heeft een Bib Gourmand, wat wil zeggen dat het eten het omrijden waard is, en dat ook nog voor een goede prijs. Wat ons betreft de ultieme plek voor een avond genieten.
Wie weet er naast De Buik beter waar je goed kunt eten? De Michelin Gids natuurlijk. Ook zij raden De Basiliek met vlag en wimpel aan. Het restaurant kreeg zelfs een Bib Gourmand toegewezen. “De verleidelijke kaart wordt gekenmerkt door mediterrane fraîcheur, groentegarnituren die er echt toe doen en genereuze smaken. De chef houdt elke bereiding spannend met weldoordachte combinaties en beheerste cuissons”, schreven ze.
Wat wij nog kunnen toevoegen is dat het er vooral ook heel gezellig is, dat de passie van de medewerkers afstraalt en dat dat koffietje of dessert na echt nog wel de moeite waard is. En proef dan vooral de ‘Sweet Risotto’ met bramen, witte choco en rozensiroop.
De Basiliek in de Korte Houtstraat serveert gulle gerechten in een gezellige sfeer. We eten mooie vis- en vleesgerechten en een bijzonder stukje aubergine.
De Buik van Den Haag portretteert jonge, veelbelovende chef-koks. In het zevende deel Chen Li Chung (31) en Ben Verboon (32), chef-koks bij De Basiliek.
Geniet van de volgende voordelen: