- Maaltijd
- Diner
- Stadsdeel
- Den Haag Centrum
- Keuken
- Nederlands, Internationaal, Fusion
- Soort zaak
- Restaurant
- Maaltijd extra
- Eigen oogst/kweek, Kleine gerechtjes
- Prijsniveau
- Betaalbaar
Bij Ethica, op de hoek van de Dunne Bierkade en de Paviljoensgracht, draait het om duurzaam zonder dogma’s. Eigenaren Robin Collard en Joske Meijer hebben een prachtige zaak opgezet, met een terras aan het water en binnen een grote bar en veel kleine tafeltjes en hoekjes. Bij Ethica maken ze heel veel zelf, van bier en tempeh tot vissaus.
De kaart is 80 procent plantaardig, de overige 20 procent bestaat uit zogeheten dierlijk overschot, zoals bijvoorbeeld ganzen die geschoten zijn bij Schiphol. Op het menu vind je ree rib met barbecuesaus van rode kool, bitterballen van oesterzwam en altijd heel veel groenten. Geïnspireerd? Ethica biedt ook duurzame pakketten aan om zelf mee aan de slag te gaan.
Fine dining waar de omgeving beter van wordt: Ethica bewijst dat het kan. Het restaurant doet alles zelf, van groente en fruit kweken tot dranken maken.
Geniet van de volgende voordelen: