De familie Roeleveld bouwt gestaag aan een horeca-imperium in Scheveningen. In 2022 opende wine & seafoodbar Areia, waar we op zondagavond ons weekendgevoel nog even vasthouden met een gezellig diner.
De familie Roeleveld bouwt gestaag aan een horeca-imperium in Scheveningen. In 2022 opende wine & seafoodbar Areia, waar we op zondagavond ons weekendgevoel nog even vasthouden met een gezellig diner.
Vanuit Areia heb je mooi zicht op de Scheveningse haven. Zowel op het terras als in de zaak zien we hoge en lage tafels. Waar de hoge tafels de ambiance hebben van een seafoodbar geven de lage tafels meer een restaurantsfeer. De inrichting is licht en elegant.
Het is druk, maar we kunnen nog uit een paar tafels kiezen. Aan een lage tafel op goed zittende stoelen, tussen sfeerverlichting en zacht geroezemoes, voelt het warm en gastvrij. Alina, onze serveerster deze avond, is enthousiast en vriendelijk.
Later spreken we Cor Roeleveld over de samenwerking van Areia en Lemongrass, de bistro en buurman. Hoewel ze allebei onder het Roeleveld-imperium vallen, wordt het geen volledige samensmelting, beide restaurants behouden hun authenticiteit, aldus Cor. De voornaamste reden is efficiëntie om de horeca betaalbaar te houden. Wij juichen dat toe, daarbij zijn ze een perfecte aanvulling op elkaar. De een geroemd om zijn verse vis, de ander om zijn goede vlees.
Areia betekent zand in het Portugees, de kaart reist echter de hele wereld over. Om er een paar uit te lichten Mexicaanse taco’s, Franse bouillabaisse en Hollandse Noordzeevis. Er staan zowel vis- als vleesgerechten op de kaart en ook de vegetariërs zijn niet vergeten, al is er voor hen geen overvloed aan keuze.
Ondanks dat we bij een seafoodbar zitten, staat er helaas geen fruits de mer op de kaart. Wel heel veel sushi, sashimi en andere rauwe bereidingen. Bij onze buren wordt er net een schaal sushi gebracht die er fotogeniek uitziet en ook goed smaakt, aan de vreugdekreten te horen.
Instagrammable of niet, wij gaan vandaag niet voor sushi. We beginnen wel rauw, met een oesterproeverij. Zo hoeven we geen keuze te maken uit de verschillende oesters op de kaart. We krijgen ze gewoon allemaal: apéro uit Frankrijk, mariscos laureano uit Spanje en de umami, een Ierse oester die in Zeeland is volgroeid.
De zilte delicatesse kent zeker verschillende smaken en dat proef je het beste met zo’n proeverij. Wij vinden de umami de lekkerste, deze is wat romig en heeft een goede beet. De apéro is lekker, maar helaas echt te klein. De Spaanse is iets minder zilt, zelfs een tikje zoet.
Twee stukjes limoen vinden we wat karig. Geen probleem, zegt Alina, ze brengt meteen een extra schaaltje schijfjes. Zoals citroen goed combineert met oesters, geldt dat ook voor champagne. Het zilte van de oester smaakt perfect met het frisse van champagne. Erg fijn dat ze een Laurent-Perrier brut per glas hebben.
De Noordzee zit vol lekkere vis, dus we houden het dicht bij huis en kiezen griet als hoofdgerecht. Mocht je het niet kennen, het is een platvis uit de tarbotfamilie. Alina checkt of het bord al kan doorkomen. Een goede service, het zijn van die kleine dingen waardoor we ons een gast voelen.
De griet is zacht, maar niet te, waardoor het makkelijk van de graat eet. De knolselderijmousse smaakt notig met een milde zoetheid en maakt het samen met de zoetkruidige jus van five spice tot een verfijnd wintersgerecht. Daarbij geven de beetgare bimi en crumble, die over de griet ligt, een extra bite.
Bij de griet hebben we een Beauté du Sud, een rijke, vette chardonnay die ook zeker fruitig is. Onze smaakpapillen zijn zeer tevreden.
Als afsluiter nemen we koffie met friandises, 5 zoetige zaligheden. Brownie, macaron, nougat, boterkoek en een chocolate chip cookie maken niet alleen de koffie compleet, maar het hele diner. We kijken al uit naar een volgend bezoek, hopelijk met een zonnetje op het terras.
Beso by Simonis op de Visafslagweg is alweer het achtste restaurant van de familie Simonis. De gerechten zijn lekker en vers, maar soms iets over de top.
Lees hier alles over de zomereditie van ons de Buik Magazine: wat komt erin? En belangrijk: hoe kan je bestellen?
We delen een paar favorieten uit de nieuwe editie van de Buik Magazine, met dit keer een verhaal over Rotterdamse smaakmaker Herman den Blijker.
Geniet van de volgende voordelen: