Gastvrij genieten aan zee bij Beachclub Zen in Kijkduin

Geniet van zon, zee en smaakvolle gerechten bij Beachclub Zen in Kijkduin, de relaxte hotspot aan het strand met gastvrije service en uitzicht op zee.

29 Jul 2025 Sakura Gunawardhane

blogger Sakura is geboren in Japan en (met name Aziatisch) eten speelde bij haar thuis altijd een grote rol. Ze heeft een enorme passie voor koken, die ze via kookfilmpjes deelt via Instagram. Sakura houdt van reizen, vooral omdat ze dan nieuwe keukens kan ontdekken.

Gastvrij genieten aan zee bij Beachclub Zen in Kijkduin

Met de zomer in volle gang biedt Beachclub Zen de ideale plek om te ontsnappen aan de drukte van de stad en te genieten van de rust van de zee, de zon en heerlijke gerechten.

Zen biedt een perfecte balans tussen een ontspannen sfeer en smaakvolle gerechten, allemaal met uitzicht op zee, zo vanaf het strand van Kijkduin.

​Een relaxte sfeer en vriendelijke gezichten 

Vanaf het moment dat we binnenstappen bij Beachclub Zen, voelen we ons meteen welkom. De vriendelijke bediening ontvangt ons met een warme glimlach. Het interieur geeft ons een vakantiegevoel.

De lichte, natuurlijke materialen en een open, luchtige uitstraling zijn een ode aan de kust. De brede ramen bieden een prachtig uitzicht op het strand.

De menukaart is een samensmelting van smaken, waarbij zowel klassiekers als verrassende nieuwe gerechten te bestellen zijn. De sfeer is informeel en de gerechten geven een beetje extra glans aan een warme zomerse avond.

​Een voorproefje van de zomer 

We starten met een klassieke keuze die niet teleurstelt: Gamba Pil Pil. De gamba's zijn perfect gebakken, met een heerlijke sappige bite. De pittige olie met tomaat, ui, knoflook en rode peper is een smaakvolle combinatie.

De olie had misschien iets meer pit kunnen hebben, maar het was zeker een perfecte manier om de smaakpapillen wakker te schudden. De toast maakt het helemaal af: een ritueel van dippen en genieten.

Bij dit gerecht drinken we Zen’s eigen blonde biertje. Dit is lekker fris en past perfect bij het zomerse gevoel van de beachclub.

Op aanraden van de bediening bestellen we ook de Zomerfris, een huisgemaakte limonade met framboos, citroen en munt. Het drankje is verrassend verfrissend. Het is niet te zoet, maar juist precies de juiste balans van smaken die je dorst lessen op een warme dag.

​Tijd voor de hoofdgerechten 

We bestellen twee hoofdgerechten: steak bavette en zeebaarsfilet. De bavette is perfect medium gebakken, met een malse textuur die smelt in je mond. De chimichurri die erbij wordt geserveerd biedt een pittige en kruidige smaak die perfect bij het vlees past.

De zeebaarsfilet is perfect op de huid gebakken, zodat de krokante korst het sappige vlees van de goed op smaak gebrachte vis omhult. De witte wijnsaus is subtiel, maar eigenlijk helemaal niet nodig, aangezien de vis zelf al zo goed op smaak is.

De zoete aardappelfrietjes met truffelmayo en parmezaan zijn goudbruin en crispy aan de buitenkant, terwijl ze van binnen lekker luchtig zijn. Hierbij drinken we een biertje (Levensgenieter van de tap) en een glas frisse en fruitige Grillo wijn.

Hoewel we normaal de verleiding van een dessert niet kunnen weerstaan, is onze buik al goed gevuld. In plaats daarvan kiezen we voor een drankje: een caipirinha en een kombucha met gember. De caipirinha is precies wat je wilt na zo’n zomerse maaltijd, verfrissend!

​Gastvrijheid in een gouden verpakking bij Zen 

Wat Zen echt bijzonder maakt, is de service. De bediening is niet alleen vriendelijk, maar ook echt begaan met de gasten. Je voelt je meteen welkom of je nu voor een hapje komt of gewoon voor een drankje.

De sfeer is relaxed en ongedwongen, maar je wordt altijd met een glimlach bediend. Voor een zomerse middag of avond, waar je geniet van een goed gesprek en lekker eten, is Zen de perfecte plek.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Sushi op Scheveningen: beachclub Manta verrast

Beachclub Manta combineert smaken van de Noordzee en Aziatische lekkernijen: Sushi, mosselen met kokosmelk en curry en rijk aanbod aan cocktails en wijnen.

HITO, Baskische eenvoud met vintage allure op het strand

Hito, het Baskisch-geïnspireerde restaurant is te vinden op het strand van Scheveningen. De retro look en permanente locatie maken het daar een unieke plek.

Wijnmakerslunch Weingut Dönnhoff bij Bouzy Restaurant

Weingut dönnhoff presenteert zijn mooiste wijnen en Bouzy restaurant zorgt voor een smakelijk, bijpassend menu voor de wijnmakerslunch aan de Mauritskade.