Jazz, wijn en een prettige sfeer zijn al ingrediënten voor een fijne avond, maar de goede gerechtjes bij Jazz, Coffee & Wines op het Noordeinde maken het af.
Jazz, wijn en een prettige sfeer zijn al ingrediënten voor een fijne avond, maar de goede gerechtjes bij Jazz, Coffee & Wines op het Noordeinde maken het af.
In een kroeg of restaurant waar je in de eerste plaats heen gaat voor de muziek, een voorstelling of bijvoorbeeld om een voetbalwedstrijd te kijken, hoef je van het eten meestal niet al te veel te verwachten. Het eten is er omdat, nou ja, een mens nou eenmaal eten moet. Maar met een bloedeloze hamburger of slappe frieten maak je natuurlijk niemand blij, ook niet met zes bier of een fles wijn achter de kiezen.
Jazz, Coffee & Wines begrijpt dat. Want de naam zegt het al, jazz staat op één, met muzikanten die iedere donderdag en zondag komen spelen. De koffie hebben we niet geproefd, de wijnen zijn dik in orde. Maar ook het eten blijkt verrassend goed.
We zijn er op een donderdagavond op uitnodiging van de vrolijke eigenaresse Sanne, die haar gasten ontvangt alsof ze oude vrienden zijn. De zaak is een gezellige pijpenla, met hoge zitjes aan de wand en bij de bar, en achterin een paar lage tafeltjes met zachte stoelen.
Wanneer het al even vrolijke Miguel Sucasas jazztrio begint te spelen, is de zaak aardig vol gedruppeld met stelletjes en vrienden van alle leeftijden, en een jonge jongen die met een groot glas bier voor zich gefascineerd twee uur lang roerloos zit te luisteren.
Vlak voordat de muziek begint, krijgen we een platter (plank) met daarop knapperig getoast stokbrood met verschillende toppings, die stuk voor stuk erg lekker zijn en bovendien creatief door hier en daar net even een ander ingrediënt te gebruiken dan gewoonlijk. Zoals anijzige dragon in de lel pesto onder een vette sliert ham. Of donker gegrilde, gekaramelliseerde peer op een smeuïg stukje gorgonzola, en gegrilde paprika met boquerones. Over dat soort happen zijn nagedacht.
Terwijl saxofonist Miguel ons aanspoort vooral lekker door te drinken (“dan klinken we beter!”) blijft Sanne gerechten op tafel zetten. Hoogtepunt is de romige burrata met venkelzaad, basilicum en zoete, warme druiven: dat vinkt alle vakjes aan van een lekker gerecht. Ook de knoertige, goed aangemaakte artisjokken met ingelegde rode ui, peterselie en zwarte olijven mogen er zijn, net als de heerlijke manchego, met wat olie en groene kruiden erover, om het net een extraatje te geven.
Het zijn niet allemaal voltreffers. De garnalen in olie zitten tegen het rubberige aan en zijn wat al te flink bepoederd met paprika, en een aantal stukjes brood is aan de taaie kant. Maar het zijn kleine valse noten die wegvallen in het goede geheel.
Terwijl wij ons glas wijn leegdrinken, blaast het trio z’n laatste deuntje. Jazz, Coffee & Wines is een fijne zaak waar je alles kunt vinden wat de naam al weggeeft. Een ideale plek om met een goed glas wijn lekker te mijmeren of te swingen bij de jazzmuziek, met ook nog eens een goed bordje eten erbij.
Ontdek waar je in Den Haag de lekkerste Hollandse Nieuwe vindt en leer van experts hoe je haring van topkwaliteit herkent.
De Buik licht samen met wijnbeurs.nl drie geweldige zomers wijnen uit de komende weken. Als tweede de witte, eigenwijze Damasco Pecorino.
Nomon is het nieuwe restaurant in het Carlton Beach Hotel Scheveningen, waar zeezicht, zon en verrassende gerechten samenkomen tussen duinen en strand.
Geniet van de volgende voordelen: