Op de hoek van een zonnige kruising in het Zeeheldenkwartier vind je Lunchbar Sammy, een plek waar je moeiteloos je dag begint met een croissant en eindigt met een Limoncello Spritz. En alles daartussenin.
Op de hoek van een zonnige kruising in het Zeeheldenkwartier vind je Lunchbar Sammy, een plek waar je moeiteloos je dag begint met een croissant en eindigt met een Limoncello Spritz. En alles daartussenin.
Het Zeeheldenkwartier blijft een van die buurten waar je graag net even voor omfietst, niet alleen voor de sfeer, maar ook voor de zaken die er al jaren met liefde worden gerund.
Lunchbar Sammy is er zo één. Met zijn knusse bank, gezellige leestafel en zonnig terras weten buurtbewoners, vaste en nieuwe klanten de lunchbar al goed te vinden.
De naam doet anders vermoeden, maar Sammy biedt meer dan alleen lunch. Je bent er welkom vanaf je eerste koffie tot je laatste cocktail. Achter de toonbank treffen we eigenaresse Samantha, druk in de weer met het opkloppen van matcha. “Nee, ik heet dus geen Sammy”, lacht ze.
“Dat is een samentrekking van mijn naam en die van mijn vriend Youri.” Samen runnen ze de zaak al ruim 2,5 jaar. Samantha is al zo’n twaalf jaar werkzaam in de zaak en toen de vorige eigenaar de zaak wilde verkopen, twijfelde ze geen seconde. Met Youri, die zijn ervaring uit zijn kookstudio’s meenam, werd Lunchbar Sammy geboren.
De zaak geeft een huiskamergevoel, maar het menu is verrassend werelds. De all day breakfast-kaart bevat klassiekers als avocado toast, maar ook beetroot- of mascarpone toast.
Favoriet onder de vaste gasten? “De brioche pulled chicken sandwich, die doet het altijd goed, maar ook de plantaardige opties, zoals de pita jackfruit, en zelfs Korean pancakes winnen terrein."
Alles wordt feestelijk opgemaakt, van granaatappelpitjes tot ingelegde komkommer. En voor wie twijfelt tussen alle mogelijkheden, is er ook nog een wekelijkse special. Waar een te brede kaart ook een risico kan zijn, is dat voor deze lunchbar geen probleem.
Wat Lunchbar Sammy bijzonder maakt, is de persoonlijke betrokkenheid van Samantha en Youri. Geen ondernemers op afstand, maar gewoon zelf in de zaak, koffiezetten, cocktails shaken, gerechten uitleggen.
Zo vertelt Samantha tijdens ons bezoek uitgebreid aan twee klanten over de Lillet-likeur in haar zomerse spritz. En als de matchapoeder niet goed genoeg is? Dan gaat ze op zoek naar een betere. Simpel.
Het resultaat is een drankkaart die net zo uitgesproken is als het eten: beetroot latte, turmeric latte, chai.
En dan is er nog de vitrine. Daar lonken de taarten, stuk voor stuk huisgemaakt. Hoewel we al aardig vol zaten, stond Samantha erop dat we niet zouden vertrekken zonder de pistachecake te proeven.
Daar kregen we geen spijt van, de pistache was overduidelijk goed in de hoofdrol. Geen zin in pistache, laat je dan vooral verrassen door een plakje chai cake, of ga voor een limoncello tiramisu “We bezuinigen nergens op”, zegt Samantha. En dat proef je.
De Buik bezocht Triptyque en beleefde een avond vol culinair speelplezier met amuses, klei, en jonge koks die gerechten aan tafel toelichten.
Met Luisa opent chef-kok Melissa Lolli haar eigen Italiaanse restaurant in Rijswijk, waar ze laat proeven wat Italië écht is.
ONI Japanese Dining in de Prinsestraat is al 25 jaar een naam in Den Haag. De Buik ging weer langs voor de complete herkenbare beleving.
Geniet van de volgende voordelen: