De kleine kaart van Kaafi leest als een hitlijst van klassieke internationale ontbijt- en lunchgerechten. Met jazz op de achtergrond weet Kaafi te overtuigen met een goede keuken die duidelijke Londense wortels heeft.
De kleine kaart van Kaafi leest als een hitlijst van klassieke internationale ontbijt- en lunchgerechten. Met jazz op de achtergrond weet Kaafi te overtuigen met een goede keuken die duidelijke Londense wortels heeft.
Het Hofkwartier is de oudste wijk van Den Haag. Hier tref je de uitersten van de stad vlak naast elkaar aan. Van de wereld van de koning en zijn hofhouding, de spots waar de hipste stadsnomaden neerstrijken tot het gewone volk dat z’n shagje rookt bij een bakkie pleur op het terras van IJssalon Florencia.
Het is die clash van koninklijke allure, vooruitstrevendheid en het volkse, die het Hofkwartier zo boeiend maakt.
Koffie-en lunchzaak Kaafi mikt met zijn ‘concept’ overduidelijk op de vooruitstrevende en internationaal georiënteerde zijde van het spectrum. Kaafi is meer Londen dan Den Haag. Engels is hier de voertaal.
De jazzy muziek van Marty Paich, de gerechten op de kaart met samosa en tikka masala zouden zo op de kaart kunnen staan van een tentje in de Londense hipsterwijk Shoreditch.
Zelfs de koffie die daar wordt geschonken is Londens. Kaafi werkt immers samen met de Londense koffiebranderij Square Mile. Het verbaast ons dan ook niet om te horen dat de wortels van de onderneming in de Engelse metropool liggen.
Kaafi verrast met de kwaliteit van de filterkoffie. Het is puur het product dat op tafel verschijnt, want veel meer informatie dan het land van herkomst en de verwerking krijg je in eerste instantie niet te horen.
Dat is een beetje vreemd voor een specialty coffee zaak waarbij keten-transparantie zo verbonden is. Navraag leert dat het een Ethiopische natural uit Jimma is.
Interessant om te weten als je even later zo volledig zit te genieten van de vele kanten van deze zuivere koffie. Waar je eerst fruitige tonen proeft, komt later juist chocolade naar voren.
Wie wijn-spijscombinaties interessant vindt, zou bij deze filterkoffie de Chicken tikka masala kunnen bestellen. Het gerecht is op zichzelf behoorlijk scherp, kruidig van kardemom en koriander, fris van de yoghurtdip raita, met grote, heel sappige stukken kip waarin de kruiden goed zijn ingetrokken.
Verder intrigeert de curry met zijn vele verfijnde smaken en zijn mooie balans. De Jimma koffie die we erbij drinken, lijkt in de scherpte het onderspit te delven, maar pakt goed terug met de genoemde chocoladetonen.
Even vloeien de koffie en tikka mooi samen. Alsof koffie een van de smaakmakers van de curry is. Dat de kip “charcoal -grilled” is, op houtskool dus, is niet waarneembaar. Navraag over de bereidingswijze stuit helaas op onwetendheid bij de bediening.
Houd je niet zo van scherp? En houd je van typisch modern comfort food met vet, zout en zoet met een Aziatische twist, probeer dan de Jalapeño grilled cheese pancakes. Je kunt het overigens ook een flipperkast van smaaklawaai vinden met de pastrami, aioli, die de sterke kruidige tonen vormen, het spiegeleitje en de stapel dikke licht zoete pannenkoekjes.
Benieuwd zijn we ook naar de espresso, het pièce de résistance van een koffiespeciaalzaak. Dit loopt uit op een teleurstelling en plaatsvervangende schaamte omdat de vriendelijk barista zo eerlijk én open is over de gang van zaken. Hij kijkt niet eens op van de klachten over de espresso. “Het is al een paar dagen niet goed”, vertelt hij.
Wij proeven hier een tamelijk lege lange espresso met weinig body. De barista is ook na een derde poging niet tevreden en adviseert: “Kom liever ’s morgens eens langs, ‘s middags is door drukte de instelling verlopen.” Onze conclusie is dat er blijkbaar ook zoiets als ‘afternoon espresso’ bestaat en dat Rome ver weg is.
Kaafi heeft zijn sterke punten. De sfeer is prettig, de bediening voorkomend en wil het de gast naar de zin maken. De goede filterkoffie, de stijl van uitvoering van de gerechten, het is onderscheidend. Waar Kaafi punten laat liggen is de espresso.
De Buik ging langs bij all-day restobar Harvey in Rijswijk, opgericht door vier jonge musketiers met lef, vakkennis en een flinke portie enthousiasme.
De Buik spreekt met Daan van Munster, die samen met Edmée van Zwieten de Blom restaurant Houbolt opent: een plek waar eenvoud weer bijzonder smaakt.
De Buik fietste langs Dr. Wines, de wijnbar op het plekje van Wicked Wines die sinds begin juli op volle toeren draait.
Geniet van de volgende voordelen: