De heerlijke sfeer, de eerlijke keuken, het gastvrije onthaal van Duncan MacDonald en Nienke Becker, de schappelijke prijzen én bovenal de wijnen die je in de naastgelegen winkel kunt kopen, maken Marius Wijncafé tot zo’n fijn adres.
De heerlijke sfeer, de eerlijke keuken, het gastvrije onthaal van Duncan MacDonald en Nienke Becker, de schappelijke prijzen én bovenal de wijnen die je in de naastgelegen winkel kunt kopen, maken Marius Wijncafé tot zo’n fijn adres.
Het kan je als local zomaar overkomen. Je fietst al jaren door de Piet Heinstraat, laverend tussen de Urban Arrows in dit Haagse Bakfietskwartier, zonder ooit te beseffen dat Wijncafé Marius veel meer is dan een wijnwinkel.
Natuurlijk, achter de vrolijk gekleurde ‘Paul Smith’-streepjesmarkiezen huist inderdaad een wijnwinkel. Maar al ruim twee jaar is Marius méér: een gastropub waar een ex-sterrenchef kookt alsof hij vrienden over de vloer heeft.
Het bijzondere is de verbinding tussen het wijncafé en de winkel: je kunt er gewoon een fles kiezen voor bij het diner. Staat de wijn die je zoekt niet op de krijtborden? Dan loop je binnendoor zo de winkel in en vind je jezelf ineens in een waar wijnwalhalla met ruim 600 wijnen en een bijzondere collectie sakés.
Daarmee heeft het wijncafé eigenlijk een van de grootste wijnkaarten van Den Haag – en dan nog in 3D ook. En hoe eenvoudig is het. Als je je keuze hebt gemaakt, dan wordt de wijn even later op de juiste temperatuur voor je ingeschonken. De wijn en het kurkengeld staan op de rekening van het café.
Marius is bovendien zo’n plek waar je met werkelijk iedereen kunt afspreken. Vaak zijn wijnbars toch onbedoeld de verzamelplaats voor hoogopgeleide wijnvogels met hun WSET 2 of de categorie “zeven vinkers”, al dan niet gewapend met Wijnsnob 3.
Maar hier zit je tussen verliefde stelletjes, studenten, Mr. Marvis-bakfietsvaders en festivaltypes met Hipster 4 op zak. Juist door die mix is Marius een plek voor iedereen die houdt van een fijne sfeer, lekker eten en goede wijn.
Een van de grote succesfactoren is de service van Duncan en Nienke. Beiden luisteren goed en weten feilloos in te schatten waar je voorkeuren liggen. Zo ontstaat meteen een betekenisvol gesprek over smaak, zonder omwegen of clichés.
Voor je het weet, zit je aan een loepzuivere Chenin van Savennières Clos Bochard uit de Anjou–Val de Loire. Hun voorkeur blijkt ook jouw voorkeur.
Op de maandelijks wisselende kaart kookt chef Ricardo van Ede met het seizoen mee. Zijn gerechten zijn trefzeker, wars van poespas en zonder gepruts met pincetten van bloemetjes op Madurodam-bordjes.
De stijl oogt huiselijk rustiek, maar zit slimmer in elkaar dan je in eerste instantie denkt. Neem de Zeeuwse mosselen met witte boontjes en venkel: door slechts een hint steranijs toe te voegen, versterkt Van Ede subtiel het anijsaroma van de venkel, zonder dat het overheerst.
En wie weet wanneer ingrediënten op hun mooist zijn, scoort vanzelf. Schol en cantharellen – beiden in het seizoen – wat wil je nog meer?
Het is dan ook niet verwonderlijk dat Van Ede’s stijl het meest tot zijn recht komt in Italiaanse gerechten. Eenvoud is rijkdom, zo wordt het dus lof der eenvoud bij de ravioli met ricotta, citroen en stoof van wilde eend.
De heerlijke sfeer, de eerlijke keuken, het fijne gastheerschap van Duncan MacDonald en Nienke Becker, de schappelijke prijzen en de synergie met de wijnwinkel maken dit tot zo’n adres waar je graag terugkomt.
De groei die Daniel Duijster Gomero en zijn team bij Novaela bereikten, is de inspecteurs van Michelin niet ontgaan.
Bokbier heeft een volle, zacht zoete smaak met een fris en pittig karakter. Wij delen fijne Haagse cafés waar bokbier wordt getapt.
De Buik spreekt Maurice, eigenaar van het net geopende Café Parley. Dit stijlvolle sportcafé aan de rand van het centrum is allesbehalve een standaard mancave.
Geniet van de volgende voordelen: