Palmette, Haagse A-locatie voor ontbijt, lunch en diner

De beste plek, de A-locatie, de hotspot, welke woorden je ook wilt gebruiken. Palmette heeft de mooiste plek op de Plaats, het mooiste plein van Den Haag.

21 Nov 2023 Maarten van der Jagt

blogger Maarten heeft een rijke carrière in de culinaire journalistiek achter de rug. Hij was redacteur voor IENS, auteur van kookboeken en recensent voor het AD.

Palmette, Haagse A-locatie voor ontbijt, lunch en diner

De beste plek, de A-locatie, de hotspot, welke woorden je ook wilt gebruiken. Palmette heeft de mooiste plek op de Plaats, het mooiste plein van Den Haag. Midden in het centrum schuif je er aan voor ontbijt, lunch of diner.

Regel en uitzondering

Een haast ijzeren wet luidt dat je de leukste zaken om te eten niet vindt op A-locaties. Nee, wil je verrast worden door echt eten, waar je ook de premium van de locatie niet voor bijbetaalt, neem dan even de moeite om van de gebaande paden af te wijken. Maar geen regel zonder uitzondering, zo bevestigt Palmette.

Kleurige stadsvogels


Er is geen terras vanwaar je het typische van Den Haag in één oogopslag zo goed kunt zien. Het terras aan de Plaats – met als iconisch decor het Binnenhof en de Hofvijver – biedt de perfecte observatieplek om van het typisch Haagse publiek te genieten. De veelkleurigheid aan stadsvogels die op deze catwalk aan je voorbijtrekt is werkelijk indrukwekkend. Van normcore tot Barbiecore, van puffer jacket tot plooirok en van de blauwepakken-politicus tot ADO-binkies in geelgroene clubtenues.

Wandschildering


Ook binnen is Palmette kleurrijk. De bistro-achtige inrichting met zijn wandbanken en bar heeft een kenmerkende wandschildering. Op de grote muur boven banken in flessengroen pluche zie je tropische planten, vogels, wasberen, vingerpalmen, aapjes en zelfs een arm van een octopus. Het lijkt al met al net zo’n onmogelijke habitat van kleurrijke “levensvormen” als je buiten vanaf het terras kunt observeren.

Voor elk wat wils


De kaart van Palmette volgt een andere ijzeren wet voor renderende horeca: zorg dat je stoeltjes de hele dag bezet zijn. Zeker als je op zo’n triple A-locatie als uitbater na aftrek van de huurpenningen nog wat wilt overhouden. Palmette biedt voor elke tijd, voor elk wat wils.

Ontbijten kan hier al vanaf 8 uur. Daarna een koffiepiek, die overloopt in de lunch. In de namiddag is er dan het borrelmoment, met een goed aanbod aan cocktails en wijnen en tot slot het diner.

Eggs Benedict


Vroege én slimme vogels weten dat je bij Palmette een prima ontbijtplank (voor twee personen voor nog geen twee tientjes) krijgt met echt alles wat je ontbijthartje begeert. Schuif je hier aan voor een lunch, dan heeft Palmette ook een paar sterke troeven in handen. Het zijn naast de bewezen en prima uitgevoerde klassiekers als eggs Benedict en de variatie Norwegian eggs, juist de internationale gerechten die Palmette tot een fijn adres maken.

Comfort food to the max


Een lekker licht gerecht is bijvoorbeeld de hummus met aubergine, salade, pittige mangosaus en zuurdesembrood. Voor vleeseters zijn er een degelijk uitgevoerde hamburger met frites, maar ook wat speelsere gerechten die je niet vaak op de kaart ziet staan. Misschien wat grof qua presentatie maar puur comfort food to the max is de lamshoarma met bun op basis van aardappeldeeg. Voor de zoete trek zijn er dan nog American pancakes met vers fruit. Verwacht qua keuken geen wonderen van verfijning. Het woord viel al eerder, het is “degelijk” eten, maar waar je graag voor terugkomt.

Persoonlijk en plezierig


Dat plezierige en betrouwbare adres dat Palmette altijd weer blijkt te zijn, valt ook op het conto van de bediening te schrijven. Altijd vriendelijk met net even die persoonlijke touch, ondanks het feit dat ze hier toch aardig moeten aanpoten om de piekmomenten op te vangen.

Palmette is in alle opzichten een adres om te koesteren. Een fijne plek voor Den Haag, op het meest Haagse stukje van Den Haag.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Van worteltartaar tot prei in klei: culinair speelplezier bij Niven Kunz

De Buik bezocht Triptyque en beleefde een avond vol culinair speelplezier met amuses, klei, en jonge koks die gerechten aan tafel toelichten.

Luisa: Italiaans met hart en ziel in Rijswijk

Met Luisa opent chef-kok Melissa Lolli haar eigen Italiaanse restaurant in Rijswijk, waar ze laat proeven wat Italië écht is.

ONI biedt herkenbaar Japans voor een geslaagde avond

ONI Japanese Dining in de Prinsestraat is al 25 jaar een naam in Den Haag. De Buik ging weer langs voor de complete herkenbare beleving.