Pan is een buurtrestaurant plus

Pan in de 2e Louise de Colignystraat vinkt alle hokjes af van een gezellig buurtrestaurant, maar met het bijzondere eten onderscheidt het zich van anderen.

17 Nov 2023 Jelle van der Meulen

blogger Culinair journalist en voormalig kok

Restaurant toevoegen aan favorieten

Café Pan

2e Louise de Colignystraat 53, Den Haag Maaltijd: BorrelenDinerBrunchLunch Stadsdeel: Den Haag Haagse Hout Keuken: Internationaal Prijsniveau: Betaalbaar Bekijk restaurant

Pan is een buurtrestaurant plus

Pan in de 2e Louise de Colignystraat vinkt alle hokjes af van een gezellig buurtrestaurant: fijne sfeer, gastvrije bediening en pal in een woonwijk. Maar waar het gemiddelde buurtrestaurant vaak een makkelijke daghap serveert, krijgen we bij Pan goede, creatieve gerechten.

Geen snackbar meer


Je kunt het je nu moeilijk nog voorstellen, maar menig ondernemer heeft zich stukgebeten op het mooie pand op de hoek van de Amalia van Solmsstraat en de 2e Louise de Colignystraat. Door de jaren heen gingen er meerdere snackbars (ieder met min of meer hetzelfde concept) failliet. Totdat een kleine 10 jaar geleden Daniel (tegenwoordig eigenaar van het succesvolle Ñ) de potentie zag en de broodjes bal verving door tapas.

Gezellige sfeer

Dat liep een aantal jaar goed, waarna Fedde, een straat verderop opgegroeid, in 2017 de zaak overnam. Sindsdien is Pan, gelegen in het kalme Bezuidenhout, flink gegroeid; in de zomer puilt het terras vaak uit tot op de straat, en ook in andere seizoenen zijn er veel borrels en kleine feestjes.

De eetzaal bestaat uit gezellige hoekjes met zachte bankjes en houten stoelen. Boven de open keuken staat een rijtje wijnflessen, aan de muren bungelen planten in bakken. Uit de speakers klinkt dan weer rustige hiphop uit de nineties, dan weer bossa nova.

Goede liflafjes


Bij zo’n buurtrestaurant waar ook veel (zakelijke) borrels plaatsvinden, kan het eten nog weleens tegenvallen; de snelle, makkelijke hap wint het dan van kwaliteit. Bij Pan is daar gelukkig geen enkele sprake van.

Dat blijkt al bij de “Pan-plank”, een flinke portie liflafjes, waaronder goede prosciutto en zachte geitenkaas, stevig getoast brood, wortels uit de oven met een knisperend venkelzaadje, zoet-pittige pulled chicken en stukjes frittata met zongedroogde tomaat. Huisgemaakt, met zorg bereid, een fijn begin.

Blozende steak


Een batterij lekkere gerechtjes volgt, zoals een gerookt briochebroodje met een mooi stuk Livar buikspek, een hevig blozende steak uit Drenthe met saus van cognac en peper en een fris bordje gravad lax (ingelegde zalm) met passievrucht en chili-olie. Zo geeft Pan aan bekende, geliefde gerechten telkens een draai om het wat spannender te maken.

Spelen met groente


Hoogtepunten zijn twee groentebereidingen. Zo is er een zachte plak vlezige aubergine met een mayonaise van witte miso, gochujang (een Koreaanse chilipasta), bosui en een strooisel van walnoten en pecannoten. De combinatie van sauzen doet denken aan de gouden huwelijken tussen knoflooksaus en sambal, of gewone mayonaise en pindasaus: vet, romig, pittig, perfect in balans en heel erg lekker. Ook de gegrilde spitskool mag er zijn, die komt met een gerookte crumble van zuurdesem en amandel, kerriemayonaise en tuinkruiden.

Anders dan anders

We sluiten af met een proeverijtje van prima desserts: chocoladecake met bramen, blondie (een zogenaamde witte brownie) met crème van stracciatella en een gezouten karamel.

Pan combineert een fijne sfeer met goede, toegankelijke gerechten die net even anders zijn dan anders. Je gunt elke buurt een restaurant als Pan.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
A5 Yama: topniveau sushi in Naarden-Vesting

In december opent in Naarden-Vesting A5 YAMA, een Omakase-restaurant onder leiding van Hiroaki Yamamoto en gastvrouw Angela Oosterling.

De Vrije Tafel: buitengewoon eten op de WIJdehorst

De Buik schoof aan bij De Vrije Tafel van regeneratieve Tuinderij De WIJdehorst waar je een unieke ervaring beleeft met ingrediënten uit de moestuin.

EVE: cocktails, live muziek en zonsondergangen die je bijblijven

De Buik ging langs om het culinaire en muzikale spektakel te ervaren bij het indrukwekkend futuristische gebouw in Scheveningen waar EVE zich bevindt.