Sinds twee weken is Den Haag een stukje Napels rijker. Pizza Beppe, misschien ken je het van Amsterdam, Rotterdam, Utrecht of Eindhoven, is neergestreken aan de Denneweg. Het nieuwe restaurant op de Denneweg doet precies wat het belooft: goede pizza voor iedereen, in een omgeving waar je graag blijft hangen.
Geen copy-paste

Ja, je kunt Pizza Beppe dus al kennen van een van haar twintig andere locaties, maar vergis je niet: dit is geen copy-paste pizza concept. Daan Jorissen bracht de zaak naar het Haagse en hij is geboren en getogen in de buurt.
“Deze plek is voor mij jeugdsentiment”, zegt hij vrolijk vanuit de splinternieuwe zaak. “Elke Pizza Beppe heeft een eigen karakter dat goed bij de stad past. Op vrijdag en zaterdagavond wordt er veel geborreld door vriendengroepen en op zondag zijn er juist weer veel families”, vertelt hij. “Ouders aan een goed glas wijn, kinderen krijgen kleurplaten en iedereen eet pizza”, voegt hij er vrolijk aan toe.
Van foodblog naar pizzazaak

Het is geen grote verrassing dat Daan iets in de horeca ging doen. “Na mijn studie ging ik in Kopenhagen aan de slag, een baan in de sales”, vertelt hij. Kopenhagen was geweldig, maar het werk wat minder. Anderhalf jaar geleden kwam Pizza Beppe op zijn pad. “Sindsdien heb ik mij helemaal gestort in het realiseren daarvan, in mijn eigen stad.”
Maar ook daarvoor had hij al veel met de culinaire wereld. “Ik deed wat cateringdingetjes én had een eigen foodblog. Toen heb ik toevallig al eens over Beppe geschreven, toen al fan”, lacht hij.
En dus wist hij precies dat Pizza Beppe hét concept was dat bij hem paste: “Pizza is er genoeg in de wereld, maar bij Beppe klopt álles: de branding, de recepten, het deeg, de sfeer. Alles is authentiek Napolitaans”, vertelt hij.
En dus ging hij naar Italië om zelf met de handen in het deeg te zitten. “Het is echt tof om die manier van bereiden te leren”, ontdekte hij, na dagen van deeg kneden.
Pizza met karakter, voor iedereen

Dat Pizza Beppe een keten is, merk je volgens Daan nauwelijks. “We maken echt alles op locatie. Het deeg rijst hier in huis en de pizzaioli (pizzabakkers) zijn veelal Italiaans en doen dit werk al jaren”, vertelt hij.
Op het menu vind je klassiekers als de Margherita Extra, een perfecte margherita met San Marzano tomaten, fiordilatte en verse basilicum, of de pittige Diavola met pikante salami.
Daan tipt: “De Sweet Bepperoni is echt een heerlijke pizza, met onder andere pittige honing en burrata.”
En Daan heeft nog een tip: “Na de pizza móet je eigenlijk de tiramisu nemen. We maken 'm elke dag vers, dus die moet je echt niet missen.” Lachend voegt hij toe: “Zelfs niet als je al vol zit van de pizza, dan deel je hem maar gewoon!”
Daan droomt door

En dat werkt. De zaak is nu net twee weken open en krijgt alleen maar positieve feedback, vertelt Daan trots. Hij wacht met smart op de goedkeuring van zijn terrasvergunning.
“Dat wordt helemaal gaaf!”, zegt hij. Het terras komt dan namelijk pal in de zon. “Heerlijk met een glas witte wijn of frisse Aperol Spritz!” Voor hem is het plaatje dan bijna compleet: “Ik kwam vroeger al in deze straat, zo veel leuke herinneringen. Dat ik hier nu zelf zit maakt het plaatje compleet”, grijnst hij.
Bijna dan, want naast dat terras dat er nog moet komen, droomt hij stiekem ook verder: “Het zou geweldig zijn als ik ook nog in Leiden een vestiging kan openen, maar eerst moet dit lopen hoor”, voegt hij snel toe.
Hij is er nu zeven dagen per week te vinden: “Dat is aanpoten, maar stiekem vind ik het heerlijk!”