Rustig genieten aan het Zuiderstrand bij Bariloche

Geniet van rust en kwaliteit bij Bariloche op het Haagse Zuiderstrand. Heerlijk eten, frisse sfeer en prachtige uitzichten voor een betaalbare prijs.

6 Okt 2024 Niels van Laatum

blogger Niels is een wijnman in hart en lever. Proeft, ervaart en schrijft. Van content voor wijnimporteurs en artikelen in magazines tot zijn eigen boek.

Rustig genieten aan het Zuiderstrand bij Bariloche

Het Haagse strand biedt meer dan Scheveningen en Kijkduin. Sterker, de pareltjes vind je juist vaak daar tussenin. Waar nog rust en ruimte is voor aandacht, kwaliteit en vriendelijke prijzen. Wij gingen op bezoek bij één ervan: Bariloche.

Bariloche bij strandslag 6


Zet je auto of fiets onderaan het duin bij de Savornin Lohman. Loop omhoog en geniet van het uitzicht over zee, weer omlaag, steek het fietspad over. Het strand op bij strandslag 6, tweede strandtent aan de linkerkant. Je bent er.

Bariloche is het rustige broertje van Patagonia en Uluwatu. Andere zaken van dezelfde eigenaars die je in respectievelijk Scheveningen en Hoek van Holland vind. Het verhaal gaat dat de namen komen van plekken op aarde waar ze verliefd op werden. Mooi. 

Mooie plek aan de zeezijde


Bariloche opende in mei 2024. Iets later dan de rest van de strandhoreca, maar dat had een reden: het zit op de plek van het onfortuinlijk uitgebrande Amigo’s. Dus het kostte het nodige werk om het neer te zetten en in te richten.

Hoe dan ook, het staat en wij krijgen een mooie plek binnen aan de zeezijde. Het is half september en nét te fris om ‘s avonds nog buiten te eten. Als welkomstdrankje starten we met een goede cava en een verrassend glas sake.

Deze moderne variant op de klassieke Japanse rijstwijn is friszuur, elegant en lekker. Hooguit een fractie te zoet. Een kwestie van smaak.

Hier is over nagedacht


Wat opvalt aan het interieur is dat het niet opvalt. Het is rustig, licht. Met fijne, goed op elkaar afgestemde kleuren. Niet te gelikt, niet te druk. Zelfs de merchandise (sweaters) aan het rek bij de ingang passen daar perfect in.

Ook de muziek is lekker. Prettig volume, niet te ‘high intensity’. Goed gedaan. Hier is over nagedacht. De jonge, vriendelijke bediening bevestigt dat dit is wat ze willen uitstralen. En dat mensen juist komen omdat het die kalme sfeer ademt. ‘We hebben hard gewerkt. Het wordt steeds mooier en beter, mensen weten ons te vinden.’

En dat blijkt, het is vrijdagavond, zeven uur en de zaak loopt vol. Van stelletjes en gezinnen, tot hele families aan grote tafels.

Veel wijn voor je geld


We kiezen voor Fish Market, een gerecht om te delen dat - de naam zegt het al - bestaat uit een keur aan vis, schelp- en schaaldieren. Erbij bestellen we een fles Colforte Soave Classico 2022 van Santi. Zo, da’s heel veel wijn voor je geld - een slordige 37 euro. Ook fijn, goed glaswerk. Het had een tandje schoner gemogen. Soit. Zoals verwacht, de wijn blijkt een uitstekende match.

In het gerecht zit onder andere een pannetje stomende mosselen in pittige saus. Met de stukken pitabrood is het heerlijk dopen. Je blijft snoepen! De gerookte makreel is goed aangemaakt met mango en wat pit, de al rijke zalm had de saus erover niet nodig. Een kneepje limoen doet wonderen. Opgelost.

Dan zijn er nog heerlijke gefrituurde calamari en grote garnalen op ijs. Alles bij elkaar een flinke, afwisselende maaltijd met veel smaak voor nog geen dertig euro.

Even op vakantie


Er is nog ruimte voor dessert. Op de kaart wijzen we de lemon cheesecake en de vanilla pineapple aan. Mooie nagerechten met ieder een geheel eigen karakter. Het eerste fris en vullend, het tweede zoet en sappig. Nog een uitstekende kop koffie als afsluiting.

We kijken terug op een heerlijke avond. Bariloche is een prachtige, rustige plek waar je je even op vakantie waant en heerlijk eet en drinkt voor bescheiden prijzen. Trakteerde de natuur ons ook nog even op een regenboog en een schitterende zonsondergang. Dat is wat de Haagse kust met je doet.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Wijnbeurs.nl tipt het witte eigenwijze geheimpje uit Italië: Pecorino

De Buik licht samen met wijnbeurs.nl drie geweldige zomers wijnen uit de komende weken. Als tweede de witte, eigenwijze Damasco Pecorino.

Nomon: nieuw tussen duinen en strand van Scheveningen

Nomon is het nieuwe restaurant in het Carlton Beach Hotel Scheveningen, waar zeezicht, zon en verrassende gerechten samenkomen tussen duinen en strand.

Winactie: waar lees jij de Buik Magazine deze zomer?

Waar lees jij de Buik Magazine deze zomer? Deel je Buik-moment en. maak kans op zomerse prijzen!