Sfeervol en laagdrempelig eten bij Goed Volck op de Denneweg

Op een klassiek hoekpand aan de Denneweg zit met Goed Volck de laagdrempelige bistro van Haagse chef-kok en horeca-ondernemer Marcel van der Kleijn.

8 Jun 2023 Jane Alblas

blogger Jane Alblas is communicatieadviseur en heeft twee grote hobby’s: uiteten gaan en schrijven. Ze houdt van restaurants die verrassen en authentiek zijn.

Sfeervol en laagdrempelig eten bij Goed Volck op de Denneweg

Op een klassiek hoekpand aan de Denneweg zit met Goed Volck het jongste meesterwerkje van de Haagse chef-kok en horeca-ondernemer Marcel van der Kleijn. Goed Volck is laagdrempelig, maar culinair van niveau. Ook met een kleine portemonnee kun je er heerlijk eten. Vooral de vegetarische gerechten zijn zeer aan te raden.

Laagdrempelig en aantrekkelijk


De locatie van restaurant Goed Volck is voor echte Hagenaren en Hagenezen een bekende spot. Jarenlang was hier de Burgemeester van de Denneweg gevestigd van Ron en Ariane Goedvolk. Marcel van der Kleijn, horecaondernemer en chef-kok die we kennen van onder meer Calla’s, Oogst en BIT, zag het pand tegenover Oogst leegstaan en greep in.

Goed Volck is een laagdrempelig en aantrekkelijk restaurant en daarmee een eigentijds eerbetoon aan de gezelligheid die Ron en Ariane Goedvolk wisten te creëren aan de Denneweg. Tegelijkertijd zijn de creativiteit en de verfijnde gerechten onmiskenbaar Van der Kleijn.

Sfeervol en betaalbaar


Op deze zonnige zaterdagmiddag is het terras een gezellige rode loper voor het restaurant. In het sfeervol ingerichte restaurant met gezellige bankjes en stoelen en kleurrijke bar zet een glas verfrissende huisgemaakte ijsthee gelijk de toon. Bij Goed Volck krijg je voor 32 euro een tweegangenmenu en voor 42 euro een driegangenmenu. Voor de liefhebbers is er ook een viergangenmenu voor 50 euro. Je kunt hier dus hier dus tegen een betaalbare prijs goed dineren.

De vegetarische keuzes in het menu zijn heel veelzijdig

We gaan voor drie gangen en starten met Iberico-kroketjes met chorizomayonaise en pico de gallo. Een lekker knapperig hapje om mee te beginnen, met een smaakvolle saus die precies niet te zuur is. Als hoofdgerecht volgt de saffraanrijst met gamba’s en Parmezaanse kaas, waar als aangename verrassing ook groene asperges in zijn verwerkt. Een heerlijk gerecht waar je gelukkig niet te vol van zit, waardoor er nog ruimte is voor een toetje (eh, wanneer niet?).

Met blote handen aan de millefeuille


Gelukkig maar, want het dessert is het hoogtepunt van de avond: de millefeuille met crème suisse en aardbeien. Los van dat het een plaatje is om te zien is de smaak verrukkelijk. Maar ja, de millefeuille is natuurlijk eigenlijk gewoon de deftige zus van de tompouce en dan blijft de vraag: hoe eet je dit in hemelsnaam?

De ober komt heel optimistisch een lepeltje en een vorkje brengen. Ik haal altijd eerst de bovenkant van mijn tompouce en eet hem dan in twee delen, dus ik heb niets aan gereedschap. Dit vraagt om ouderwets handwerk: met de blote handen de constructie ontmantelen. Tips over hoe je een millefeuille beschaafder eet, zijn van harte welkom.

Aanrader voor vegetariërs


Mijn vegetarische tafelgenoot kiest bij Goed Volck voor de salade met seizoensgroenten, zwarte olijf en burrata als voorgerecht en de gefrituurde bloemkool met tabouleh, hummus en framboos als hoofdgerecht. Het mooi opgediende gerecht was vol van smaak en combinatie van hummus, framboos en bloemkool is wat ons betreft een blijvertje.

De vegetarische keuzes in het menu zijn heel veelzijdig en gelukkig niet te flauw. Goed Volck is dus echt een aanrader voor vegetariërs. De gerechten zijn daarbij licht verteerbaar, waardoor je niet als een opgeblazen olifant het restaurant verlaat terwijl je wel heel lekker hebt gegeten.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Wijnmakerslunch Weingut Dönnhoff bij Bouzy Restaurant

Weingut dönnhoff presenteert zijn mooiste wijnen en Bouzy restaurant zorgt voor een smakelijk, bijpassend menu voor de wijnmakerslunch aan de Mauritskade.

Moos: het hippe buurtrestaurant waar voor iedereen iets op de kaart staat

De Buik bracht een bezoekje aan Restobar Moos in het Statenkwartier en proefde van de veelzijdige gerechten uit verschillende Zuid-Europese landen.

Goed Spaans uit eten op het strand kàn, bij Xiringuito

De Buik ging langs bij de Scheveningse boulevard voor Xiringuito, waar ze met inspiratie uit Barcelona en Mexico kwaliteit en een intieme sfeer laten zien.