Grand Café Babbels is een reisje naar Schiedam waard

Voor Grand café Babbels reizen we graag af naar het mooie Schiedam. Hier hebben Carlijne en Edward een mooie zaak met gerechten voor ieder wat wils.

16 Okt 2020 Lieke Mooren

blogger Proevend, slurpend, ruikend en nieuwe horeca ontdekkend komt Lieke naar eigen zeggen tot leven.

  • 16 Okt 2020

Grand Café Babbels is een reisje naar Schiedam waard

Voor goede horecazaken treden wij met liefde buiten onze stadsgrenzen. Zo ook voor Grand Café Babbels in Schiedam, een zaak die niet alleen op een top locatie ligt maar ook gerechten serveert voor iedere portemonnee.

In het oude pand van de Unie aan het begin van de Lange Haven is sinds twee jaar Grand Café Babbels te vinden. Een zaak met een huiselijke sfeer, zonder poespas en met gewoon goed eten. Een grand café zoals het bedoeld is. Volgens eigenaresse Carlijne Versluis is het de perfecte plek om te lunchen, dineren of borrelen met familie of vrienden. “Iedereen is welkom en vindt zijn of haar favoriete gerecht terug op de kaart.” Samen met haar partner Edward Molenaar verbouwde ze het pand twee jaar geleden en plaatste ze een grote glazen serre aan de zaak die voor veel licht en ruimte zorgt. “Het was nog een hele bevalling om uiteindelijk open te gaan”, vertelt Carlijne. “Door de verbouwing openden we niet in maart 2018 maar in september van dat jaar onze deuren. Maar dan heb je ook wat en daar zijn we enorm trots op.”


Bij Babbels vind je gerechten die je verwacht tegen te komen in een grand café. Zo eet je voor de lunch een ouderwets broodje carpaccio, een maaltijdsalade of een goede soep. Bij de borrel kun je kiezen uit een Spaanse of Nederlandse borrelplank, en op de dinerkaart staan goede spareribs, zalmfilet of een lekker stuk kalfsribeye. Je kunt je ook laten verrassen door de chef met een ‘Babbelsplank’ als hoofdgerecht, waarop een verzameling van kleine gerechtjes te vinden is. “We werken met een klein clubje personeel, dus gasten krijgen steeds dezelfde waarde voor hun geld. We merken dat dat belangrijk is in een stad als Schiedam. Ons motto is: hoe we zelf behandeld willen worden in een zaak, zo behandelen we ook onze gasten, en dat gaat ons vooralsnog goed af.”

Een oude rot uit het vak 

Edward is een oude bekende in de Schiedamse horeca. Zo kun je hem kennen van Café de Babbelaar, waar hij ruim dertig jaar werkte. Ook waren Carlijne en hij samen anderhalf jaar eigenaar van de Knabbelaar, een luxere frietzaak in Schiedam-West. “Edward heeft zijn hele leven in de horeca gewerkt”, vertelt Carlijne. “Maar voor mij is het nog wel redelijk nieuw terrein. Ik heb detailhandelsmarketing gestudeerd, dus dat is echt totaal iets anders.” Omdat Edward heel wat uren aan zijn werk in de horeca besteedde, besloot Carlijne ook in het diepe te springen. “Ik vind het heel leuk om met mensen te werken, en dat is in de horeca iedere dag het geval. Mensen vragen weleens hoe we het volhouden om continu samen te zijn, maar dat gaat gelukkig heel erg goed. We vinden het allebei onwijs leuk, dus dat is het belangrijkste.”

Een drukke zomer 


De coronaperiode zijn ze naar eigen zeggen nog aardig doorgekomen. “We zijn nog maar twee jaar open, dus je hoopt dat mensen je na de sluiting weer kunnen vinden. Dat was gelukkig wel het geval. We hebben het echt heel druk gehad afgelopen zomer. Vooral omdat veel mensen niet naar het buitenland gingen”, vertelt Carlijne. “De Schiedammers zijn geld uit gaan geven in eigen stad en dat hielp ons enorm. We hebben in ieder geval iedereen in dienst kunnen houden en dat is heel waardevol.”

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Zelf je eten bereiden of afmaken: je doet het bij deze 14 restaurants

Uit eten en zelf je eten voorbereiden of afmaken? Ontdek de leukste hotspots in Rotterdam voor bistro, hotpot, skewers en meer. Proef, deel en geniet!

Dit is volgens jullie het beste terras van 2025!

Jullie hebben de hele zomer kunnen stemmen op jullie favoriete terras van Rotterdam. De winnaar met 443 stemmen: By Ami!

Met dit kookboek kan je in een ramp nog steeds zalig koken

Een nieuw kookboek, uitgebracht door vier veiligheidsregio's. Naast recepten die handig zijn in een tijd van nood, vind je ook praktische tips.