Aan het levendige Deliplein op Katendrecht kun je de dag goed beginnen bij koffiebar Namasté. In 2020 opende eigenaar Jordy Lassooij tijdens de coronapandemie zijn eerste eigen zaak, zonder echt open te kunnen gaan.
Ondertussen is Namasté een huiskamer voor veel vaste gasten, die regelmatig komen genieten van hun huisgemaakte gerechten en drankjes. Op de menukaart komen invloeden vanuit de hele wereld terug. Hoe vaak je er dan ook komt, ze weten je door deze smaken iedere keer weer te verrassen.
Ik ga op reis...

Bij Jordy ontstond de liefde voor koffie tijdens het reizen. Door koffieplantages te bezoeken, zag hij met eigen ogen hoeveel liefde in het verbouwen van koffiebonen gaat. Zo groeide het idee om bij terugkomst een eigen koffiebar te beginnen. "Eenmaal terug in Nederland zocht ik niet alleen een leverancier maar ook begeleiding." Er komt namelijk veel kijken bij het perfecte kopje koffie.
Denk aan doorlooptijd, hoeveelheid gemalen koffie en zuurtegraad. Al snel sloeg de vonk met Schot Coffee Roasters over. "Naast de kwaliteiten van hun bonen sprak vooral de passie die zij voor hun producten hebben, mij gelijk aan." Met als uitkomst deze mooie samenwerking.
Focus op koffie en kwaliteit

De kwaliteit van hun koffie staat bij Namasté iedere dag bovenaan. "We hebben maar twee soorten koffiebonen: espresso en filter", legt Jordy uit. "Op deze manier houden we de kwaliteit zo consistent mogelijk." Deze twee soorten zijn speciaal geselecteerd op de behoeften van hun klanten. "Aangezien koffies hier voornamelijk met melk gedronken worden, hebben we een Braziliaanse koffieboon gekozen met een nootachtige karamelsmaak die hier perfect bij past."
Toch ziet hij filterkoffie de afgelopen jaren steeds populairder worden. "Daar gebruiken we een koffieboon uit Colombia voor, die fruitig van aard is met smaken van aardbei en kers." Deze is minder bitter van smaak en dus zeker een aanrader als je normaal geen fan van filterkoffie bent.
Pittig drankje

Wie net als Jordy wat avontuurlijker is ingesteld, kan ook voor de Cinnamon Spiced Latte gaan. Deze koffie met een twist bestaat uit een espresso shot, opgeschuimde melk en een kruidige zelfgemaakte siroop. Het is een drankje met pit door de smaken van kaneel, szechuanpeper en venkelzaad. De siroop maakt de koffie wat zoeter, waardoor het smaakt als een warm koekje in een glas.
Als warm bananenbrood over de toonbank

Naast de koffie zijn er genoeg huisgemaakte zoete en hartige gerechten, met invloeden uit de hele wereld. Op de kaart shakshuka, boterkoek met miso en za’atarcroissants met jam van aardbeien en dragon. Een van de populairste gebakjes, naast hun bekende cinnamon bun, is het bananenbrood.
De zoete smaak van banaan komt goed naar voren en wordt aangevuld met de smaken van speculaas en gember. De snack is lekker smeuïg en de pompoenpitten bovenop geven een goede crunch. Daarnaast is het banenenbrood vegan en glutenvrij, waardoor iedereen van dit heerlijke kruidige baksel kan genieten.
Je kunt niet alleen je dag bij koffiebar Namasté goed beginnen, maar ook leuk afsluiten. Er staan namelijk ook verschillende Rotterdamse ciders, biertjes en mix-drankjes gemaakt van lokale gin. Echt Rotterdams genieten dus.