Voor een smakelijke reis kon je al langer naar het Deliplein, maar met de opening van koffiebar Namasté is er nu nog een bestemming bijgekomen, met misschien wel de meest avontuurlijke tosti’s van Rotterdam.
Voor een smakelijke reis kon je al langer naar het Deliplein, maar met de opening van koffiebar Namasté is er nu nog een bestemming bijgekomen, met misschien wel de meest avontuurlijke tosti’s van Rotterdam.
Middenin de lockdown, begin mei 2020, is Koffiebar Namasté aan het Katendrechtse Deliplein geopend. Aanvankelijk alleen to-go, maar op 1 juni kwam de echte vuurdoop met het twaalf tafeltjes-tellend terras. Niet alleen voor de deur, ook op het Deliplein zelf en bij Theater Walhalla, zelfs de parkeerplaatsen mogen dienstdoen. Dat terras zat op die dag direct vol, waardoor eigenaar Jordy Lassooij de dag erna de deuren weer moest sluiten… Alles was uitverkocht. Een veelbelovende start dus.
Jordy en zijn Julia hebben elkaar leren kennen bij HelloFresh op de afdeling receptontwikkeling. Ze bedenken en maken dus ook hier zo goed als alles zelf. Waar ze de inspiratie vandaan halen? “Als we reizen kiezen we goed eten als bestemming, en dus is wat wij lekker vinden de rode draad van de kaart”, aldus Jordy. Jordy met een jee, geen djee, en niet die van het brood op de Nieuwe Binnenweg en Vlietlaan.
Samen reisden ze door India en Nepal en wisten het daarna zeker: mensen blij maken is wat ze willen, die vaste baan kan de deur uit. De lokale begroeting namasté werd de naamgever van hun zaak. Horeca moet huiselijk zijn, dat zagen ze daar en willen ze nu ook hier. Die gastvrijheid vinden we ook terug in het gratis karafje water en het kinderhoekje op de verdieping naast de lekkere bank waarop we zitten. Een bezoeker aan de bar beneden complimenteert Jordy met de warme sfeer.
De liefde voor avontuur en smaak kun je onder andere proeven in de tosti’s op de kaart. De tosti Tel Aviv is gebaseerd op Sabich (Israëlisch street food) met aubergine, spinazie en gemarineerde feta, die je dipt in gerookte ketchup. Tosti Seoul is bereid met kip en kimchi en die komt met een verrassende mayonaise met go chu jang, een pittige pasta van gefermenteerde sojabonen en chili.
Verder op de kaart een mooie ontbijtafdeling met twee kleuren shakshuka, een warm hartig Israëlisch ontbijt en een geweldige granola met een mooi verhaal. Julia heeft het recept van 11 Madison Park (een Michelinsterrenzaak in New York). Deze gaf de granola altijd mee aan hun bezoekers voor de morning after, en kregen daar zoveel complimenten over dat ze hun recept hebben gepubliceerd in de NYTimes.
Ook is de nodige aandacht gegaan aan de leveranciers, zoals te zien valt aan de Braziliaanse koffie en de biodynamische wijnen. Aan het einde van de dag komen mensen bij lekker weer ook lekker borrelen op het grote terras. Er is geen dinerkaart en de sluitingstijd is 18.00 uur in het weekend, maar gezien het succes van de borrel komt Jordy binnenkort wel met een borrelplank. Voor de non-alcoholische borrel is er ruime keuze aan bijzondere frisjes en huisgemaakte dranken als lemonade, ice tea, cassis en zelfs een kombucha.
Bij het naar huis gaan pakten we nog de heerlijke cinnamon roll mee, die inmiddels al een bescheiden faam heeft opgebouwd in de buurt. De broodjes en pastilla bewaren we voor de volgende keer. We zijn benieuwd welke reizen het stel dan heeft verwerkt in hun kaart…
wat een perfecte locatie op het Deliplein...binnen als een huiskamer en buiten een gezellig terras... Werkelijk genoten van zeer smaakvolle koffie Cinnamon spiced latte met huisgemaakte chocolade "rocky" cake...We komen op zeker terug voor de tapas plankje met een heerlijk smaakvol biertje.... Op de "to do" list.....
Bij Gamasot in de Pannekoekstraat proef je authentieke Koreaanse gerechten zoals bibimbap en bulgogi, geserveerd met huiselijke gastvrijheid.
Ian van Eck praat ons op De Buik geregeld bij over wijnen. Deze keer gaat het geuren en welke invloed die kunnen hebben op je smaakpapillen.
Bentō Café heeft sinds de renovatie een vernieuwde plek met open koken, huisgemaakte onigiri en binnenkort ook merchandise.
Geniet van de volgende voordelen: