Avontuurlijke tosti's bij Koffiebar Namasté op het Deliplein

Koffiebar Namasté is een hartelijke bestemming aan het Deliplein. Je kan er de hele dag terecht voor zoet en hartig ontbijt en misschien wel de avontuurlijkste tosti’s van Rotterdam.

28 Jun 2020 Madelon van der Tol

blogger Madelon is een ervaren eter voor wie nieuwe tenten magnetisch werken. Moeder van drie, recent vlees- en drankvrij, houdt ze in de gaten waar je alcoholvrij, vegetarisch en kindvriendelijk aan je trekken komt.

Avontuurlijke tosti's bij Koffiebar Namasté op het Deliplein

Voor een smakelijke reis kon je al langer naar het Deliplein, maar met de opening van koffiebar Namasté is er nu nog een bestemming bijgekomen, met misschien wel de meest avontuurlijke tosti’s van Rotterdam.

Openen in quarantaine 


Middenin de lockdown, begin mei 2020, is Koffiebar Namasté aan het Katendrechtse Deliplein geopend. Aanvankelijk alleen to-go, maar op 1 juni kwam de echte vuurdoop met het twaalf tafeltjes-tellend terras. Niet alleen voor de deur, ook op het Deliplein zelf en bij Theater Walhalla, zelfs de parkeerplaatsen mogen dienstdoen. Dat terras zat op die dag direct vol, waardoor eigenaar Jordy Lassooij de dag erna de deuren weer moest sluiten… Alles was uitverkocht. Een veelbelovende start dus.  

Liefde voor elkaar, eten en reizen 

Jordy en zijn Julia hebben elkaar leren kennen bij HelloFresh op de afdeling receptontwikkeling. Ze bedenken en maken dus ook hier zo goed als alles zelf. Waar ze de inspiratie vandaan halen? “Als we reizen kiezen we goed eten als bestemming, en dus is wat wij lekker vinden de rode draad van de kaart”, aldus Jordy. Jordy met een jee, geen djee, en niet die van het brood op de Nieuwe Binnenweg en Vlietlaan. 

Namasté is aandacht voor elkaar 


Samen reisden ze door India en Nepal en wisten het daarna zeker: mensen blij maken is wat ze willen, die vaste baan kan de deur uit. De lokale begroeting namasté werd de naamgever van hun zaak. Horeca moet huiselijk zijn, dat zagen ze daar en willen ze nu ook hier. Die gastvrijheid vinden we ook terug in het gratis karafje water en het kinderhoekje op de verdieping naast de lekkere bank waarop we zitten. Een bezoeker aan de bar beneden complimenteert Jordy met de warme sfeer. 

Avontuurlijke tosti’s  

De liefde voor avontuur en smaak kun je onder andere proeven in de tosti’s op de kaart. De tosti Tel Aviv is gebaseerd op Sabich (Israëlisch street food) met aubergine, spinazie en gemarineerde feta, die je dipt in gerookte ketchup. Tosti Seoul is bereid met kip en kimchi en die komt met een verrassende mayonaise met go chu jang, een pittige pasta van gefermenteerde sojabonen en chili.  

Ontbijten in stijl(en) 


Verder op de kaart een mooie ontbijtafdeling met twee kleuren shakshuka, een warm hartig Israëlisch ontbijt en een geweldige granola met een mooi verhaal. Julia heeft het recept van 11 Madison Park (een Michelinsterrenzaak in New York). Deze gaf de granola altijd mee aan hun bezoekers voor de morning after, en kregen daar zoveel complimenten over dat ze hun recept hebben gepubliceerd in de NYTimes.  

Borrelen kan ook 

Ook is de nodige aandacht gegaan aan de leveranciers, zoals te zien valt aan de Braziliaanse koffie en de biodynamische wijnen. Aan het einde van de dag komen mensen bij lekker weer ook lekker borrelen op het grote terras. Er is geen dinerkaart en de sluitingstijd is 18.00 uur in het weekend, maar gezien het succes van de borrel komt Jordy binnenkort wel met een borrelplank. Voor de non-alcoholische borrel is er ruime keuze aan bijzondere frisjes en huisgemaakte dranken als lemonade, ice tea, cassis en zelfs een kombucha.  

Tot slot… 


Bij het naar huis gaan pakten we nog de heerlijke cinnamon roll mee, die inmiddels al een bescheiden faam heeft opgebouwd in de buurt. De broodjes en pastilla bewaren we voor de volgende keer. We zijn benieuwd welke reizen het stel dan heeft verwerkt in hun kaart…

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.

Peter van den Houten 13 Mrt 2022, 18:57

wat een perfecte locatie op het Deliplein...binnen als een huiskamer en buiten een gezellig terras... Werkelijk genoten van zeer smaakvolle koffie Cinnamon spiced latte met huisgemaakte chocolade "rocky" cake...We komen op zeker terug voor de tapas plankje met een heerlijk smaakvol biertje.... Op de "to do" list.....

Lees ook deze verhalen
Thuiskomen bij Gamasot: Koreaanse gerechten in hartje Rotterdam

Bij Gamasot in de Pannekoekstraat proef je authentieke Koreaanse gerechten zoals bibimbap en bulgogi, geserveerd met huiselijke gastvrijheid.

Ian van Eck over de geuren van wijn: ‘puur parfum’

Ian van Eck praat ons op De Buik geregeld bij over wijnen. Deze keer gaat het geuren en welke invloed die kunnen hebben op je smaakpapillen.

Bentō Café, een oase van rust op het Weena

Bentō Café heeft sinds de renovatie een vernieuwde plek met open koken, huisgemaakte onigiri en binnenkort ook merchandise.