Matcha wordt ook in Rotterdam steeds populairder. Voor liefhebbers van dit bijzondere drankje is Matcha Next Door aan de Hoogstraat de ultieme bestemming. De Buik ging langs om het groene goedje in alle verschijningsvormen te proeven.
Matcha wordt ook in Rotterdam steeds populairder. Voor liefhebbers van dit bijzondere drankje is Matcha Next Door aan de Hoogstraat de ultieme bestemming. De Buik ging langs om het groene goedje in alle verschijningsvormen te proeven.
Zo’n tien jaar geleden was het nog vrijwel onmogelijk om matcha te vinden in de Rotterdamse horecascene, maar inmiddels wint het groene drankje steeds meer terrein. De dagelijkse haver capu wordt door velen regelmatig ingewisseld voor een (iced) matcha latte.
Matcha Next Door opende enkele jaren geleden zijn deuren op de Hoogstraat, naast café Round & Round, dat van dezelfde eigenaar is. Hoewel Round & Round zich ook richt op matcha drankjes en Aziatische patisserie, wilde de eigenaar met Matcha Next Door een plek creëren waar haar creativiteit volledig tot uiting kon komen in bijzondere drankjes en desserts.
Het mag dan misschien niet strategisch lijken om twee soortgelijke cafés naast elkaar te openen, toch zijn beide zaken enorm populair en vrijwel altijd vol.
Bij Matcha Next Door gaan er dan ook wekelijks meerdere kilo’s aan matcha doorheen, wordt ons verteld. Het groene thee-poeder wordt zowel voor verschillende drankjes als voor desserts gebruikt.
Dat de matcha van hoge kwaliteit is, proef je meteen bij een slok van de klassieke matcha latte. De hoeveelheid matcha die wordt gebruikt is royaal en in perfecte balans met de warme melk.
Ook in de frisse ichigo field komt de matcha goed tot zijn recht, ondanks dat het hierin gecombineerd wordt met aardbeienpuree, jelly en sea salt cheese foam.
Wat opvalt aan de desserts van Matcha Next Door, zoals bijvoorbeeld de cotton cheese cake, is dat ze zowel qua structuur als smaak heel delicaat zijn en niet te zoet. Dat laatste is op veel plekken in Azië het beste compliment dat je kan krijgen.
De zoetigheid in Aziatische desserts en patisserie is doorgaans dan ook wat subtieler en minder heftig dan bij bijvoorbeeld een traditionele Amerikaanse carrot cake.
Mocht je een van de personen zijn die matcha naar gras vindt smaken – of om andere redenen er niet van houden – dan zijn er bij Matcha Next Door genoeg andere opties.
Zo werkt de zaak met seizoensspecials. Nu, in de lente, staan die bijvoorbeeld in het teken van de kersenbloesem, oftewel de sakura. Zo is er een heerlijke, romige sakura tiramisu.
Wij snoepen ook nog van andere hoogtepunten van het menu, waaronder de Japanse toast met aardbeien. De combinatie van het luchtige brood (afkomstig van het Vlaamsch Broodhuys) met de room en aardbeien is verrukkelijk. De zoete rode bonenpasta en het bolletje matcha-ijs dat erbij wordt geserveerd gaat er ook goed in.
Ten slotte krijgen we een van de populairste gerechten van het menu voorgeschoteld: de anmitsu. Een traditioneel zomers Japans toetje dat bestaat uit ijs met meerdere elementen, zoals mochi, jelly, rode bonenpasta en verschillende soorten fruit.
Het geheel ziet er niet alleen uit als een kunstwerk, maar zo proeft het ook. Net als de rest van het menu van Matcha Next Door.
Bij Gamasot in de Pannekoekstraat proef je authentieke Koreaanse gerechten zoals bibimbap en bulgogi, geserveerd met huiselijke gastvrijheid.
Ian van Eck praat ons op De Buik geregeld bij over wijnen. Deze keer gaat het geuren en welke invloed die kunnen hebben op je smaakpapillen.
Bentō Café heeft sinds de renovatie een vernieuwde plek met open koken, huisgemaakte onigiri en binnenkort ook merchandise.
Geniet van de volgende voordelen: