Minimalistisch Cafecito draait maximaal om koffie

De Buik ging langs bij Cafecito, de kleine koffiebar aan de Meent. Wij gingen proeven en spraken met de manager.

14 Nov 2023 Tahira Kik

blogger Tahira werkt in de mediawereld. Door haar passie voor verhalen en liefde voor eten, ontdekt ze graag nieuwe eettentjes waarover ze met net zoveel plezier schrijft.

  • 14 Nov 2023

Minimalistisch Cafecito draait maximaal om koffie

De Buik ging langs bij Cafecito, de kleine koffiebar aan de Meent. De strak ingerichte zaak heeft met de koffies en de cakes aan iedereen gedacht. Wij gingen proeven en spraken met de manager.

​Minimalistisch interieur aan de Meent


Midden in het centrum aan de Meent, vind je sinds vorig jaar een ware tempel voor koffieliefhebbers: Cafecito. Of je nu neer wilt ploffen op het terras onder het genot van een kopje koffie, het liever mee wil nemen of thuis goede koffiebonen wilt hebben: je bent hier op het juiste adres. 

In het minimalistische interieur zorgen de gepassioneerde barista’s ervoor dat iedereen zich welkom voelt en kan genieten van het beste kopje koffie. Hoe je die dan ook drinkt, het wordt met liefde voor je klaargemaakt.

​Speciale koffie


Wat begon als een koffiezaak met eigen branderij, groeide uit tot meerdere Cafecito-filialen in Amsterdam en sindskort ook een in Rotterdam. Ze hebben een duidelijke missie, legt Rotterdamse manager Jermaine uit: “de eerste specialty koffie franchiseketen van Nederland worden”.

Ondanks dat ze dus willen blijven groeien, blijft de kwaliteit altijd voorop staan. Dit is alleen mogelijk door iedere stap van het proces zelf met zorg en kunde te doen, vertelt Jermaine. “Van het kiezen en vervolgens branden van de boon tot aan het zetten van koffie.” Zo wordt het beste uit hun eigen specialty koffie gehaald.

​Wit strak interieur en koffie aan de muur


Wanneer we het kleine pand van Cafecito aan de Meent binnenlopen, wordt meteen duidelijk: alles draait om koffie. Het interieur is strak en minimalistisch, door de witte muren met zwarte en houten details. We kijken onze ogen uit, want tegen deze witte muren staan op kleur gesorteerde zakken met koffiebonen, mokken en apparatuur om zelf de lekkerste koffie mee te zetten. Het is een snoepwinkel voor koffieliefhebbers.

​Aan iedereen gedacht


Toch heeft het de warmte van een reguliere koffiezaak, ook hier voelt iedereen welkom. We worden namelijk meteen begroet door de barista’s, die ons vragen wat we willen drinken. Alles blijkt mogelijk: verschillende soorten zetmethodes, (plantaardige) melk en single of double shot.

“Wij maken het klaar, zoals jij de koffie het liefste drinkt”, vertelt een van de barista’s ons. Ook bij de gebakjes is aan iedereen gedacht, met glutenvrije en vegan opties. Wij nemen de cinnamon blueberry cake, die volledig plantaardig is en een heerlijke combinatie heeft van de smeuïge en kruidige kaneelcake met de zoete blauwe bessen.

​Barista's en hun blends


De barista’s zijn een van de grote krachten van Cafecito, omdat ze allemaal een achtergrond in koffie hebben en ook ontzettend goed en gepassioneerd zijn in wat zij doen. Tijdens het zetten van de koffie, vertellen ze ons dan ook alles over de koffieblends.

De huisblend, tevens de bestverkopende, is een combinatie van bonen uit Brazilië en Peru. De bonen uit Zuid-Amerika geven tonen van chocolade met een nootachtige nasmaak. Dit is een ideale match met de melk van onze flat white en de blend wordt dan ook veel gedronken met melkkoffies.

​Koffie blend 002 van Cafecito


De andere blend, met de toepasselijke naam 002, verandert om de twee tot drie maanden in samenstelling. Op dit moment zijn de bonen afkomstig uit Brazilië en Rwanda, die ervoor zorgen dat de koffie een fruitige nasmaak heeft. Perfect voor als je eens iets anders wilt proberen.

Wil je thuis nu ook zo’n lekker bakkie pleur zetten? Schroom dan niet om bij Cafecito binnen te lopen en te vragen naar tips. Alle barista’s zijn echte koffienerds en delen graag hun kennis. Daarnaast krijg je bij de aankoop van Cafecito-bonen het recept met daarin de ideale hoeveelheid gemalen koffie, temperatuur van het water en de doorlooptijd er gratis bij. Zo kan iedereen ook thuis genieten van het beste kopje koffie.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Lunchroute Dordrecht: proef de stad in vijf stops

Lekker slenteren en misschien wel op meerdere plekken lunchen? Dat kan in het pittoreske Dordrecht met deze vijf lunchtips.

Station Bergweg opent bezorghub in het Vroesenpark

In het Vroesenpark hoef je voortaan geen zware picknickmand meer mee te nemen. Via de bestelhub van Station Bergweg wordt je eten tot je kleedje bezorgd.

De Proef op de Sommelier met: Emy Koster

Voor de serie Proef op de sommelier gaat Niels van Laatum in gesprek met Rotterdamse sommeliers. In deze editie Emy Koster van Tres.