THOMS Underground Bar: ietwat fout, maar goud

THOMS aan de Meent is met z'n zonnige terras de plek voor lunch en borrel, maar ga ook 'ns naar hun Underground Bar, ietwat fout, maar hartstikke goud.

29 Apr 2016 Marieke Strootman

blogger Een pescotariër met constante lust naar vlees. Voor Marieke is schrijven naast lekker eten een eerste levensbehoefte. Het liefst gaat ze elke dag uit eten.

THOMS Underground Bar: ietwat fout, maar goud

Een van de nieuwste restaurants aan De Meent, maar nu al een begrip: THOMS. De houtoven, streekproducten en rauwe Rotterdamse uitstraling staan garant voor een topconcept. Mede bewezen door het hoge bezoekersaantal. Na het profileren van zijn restaurant, maakt eigenaar Arthur van Zanten podium voor zijn rauwe Underground Bar. Op vrijdag en zaterdag ontstaan er daar in de kelder naar verluidt fijne feestjes. Onze nieuwsgierigheid was gewekt en dus besloten we zelf een dansje te wagen in de Underground Bar van THOMS.

De bar


Verstopt in het hart van de zaak, slechts twee brede trappen naar beneden, vinden we THOMS Underground Bar. Rond tien uur ’s avonds maakt de keuken (die zich ook in de kelder bevindt) zich op voor sluitingstijd, worden de lichten gedimd en zet de DJ de eerste songs in. De L-vormige, houten bar is het middelpunt van de kelder en is prettig om aan te hangen. Er is gelukkig gedacht aan doorloop en dus is er genoeg ruimte om heen en weer te lopen. Het lage plafond en industriële, wat ruiger interieur zorgt toch voor een gezellige en intieme sfeer. Artiesten als Venour en DJ Laurenzo draaien op deze plek iedere vrijdag en zaterdag van tien tot twee een mix van funk, HipHop en R&B. In de Underground ben je haast gedwongen met elkaar te praten of dansen, er is in de kelder namelijk nul ontvangst. Ook wel ‘ns goed voor alle telefoonverslaafden onder ons!

De booze

THOMS werkt enkel en alleen met streekproducten. Een Heineken biertje of een ordinaire Baco bestel je hier dus niet. Het biertje van Brouwerij Noordt smaakt echter heerlijk en een wijntje krijg je hier gewoon in een mooi wijnglas (en daar worden wij blij van!). De wand achter de bar staat vol sterkedrank van lokale ondernemers: Bobby’s Dry Gin, uiteraard gedronken met Loopuyt Tonic, maar ook Millstone Dutch Malt whiskey en de Schiedamse Ketel 1 vodka. Voor een mooie G&T of een smaakvol biertje ben je in de Underground Bar dus aan het juiste adres.

De sound

Naar mate de avond vordert draait de DJ de volumeknop steeds verder open en worden classics afgewisseld met foute oldskool hits. Het ene moment zing je mee met Michael Jackson en een paar minuten later kun je stiekem toch niet stil staan op “Like Glue” van Sean (da) Paul. Het repertoire heeft iets weg van het oude Club BED, maar dan met een compleet andere vibe en mensen. Eigenlijk past de muziek niet helemaal bij de look en feel, maar laten we wel wezen: het is soms wel is lekker om even terug in de tijd te gaan om als een zorgeloze scholier keihard los te gaan op het beste uit de zeroes.

De vibe


Het publiek is gelukkig iets ouder dan dat je bij de muziekkeuze zou denken. THOMS claimt ‘voor iedereen’ te zijn en die belofte maken ze in de kelder helemaal waar. Mannen in pak, spijkerbroeken en alternatieve looks: werkelijk alles is aanwezig. Als je THOMS al kent van zijn broodjes Schmidt Zeevis en G&T’s op het zonnige terras, dan zal je absoluut verrast worden door de vibe in de Underground Bar. Hoe rauw en Rotterdams de uitstraling van THOMS dan ook mag zijn, in de kelder van deze nieuwe hotspot speelt zich iets compleet anders af dan dat je zou verwachten. Ons algehele oordeel? Een tikkie fout, maar over het algemeen hartstikke goud!

Hoofdfoto door: Rosa Quist Photography

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Lunchroute Dordrecht: proef de stad in vijf stops

Lekker slenteren en misschien wel op meerdere plekken lunchen? Dat kan in het pittoreske Dordrecht met deze vijf lunchtips.

Station Bergweg opent bezorghub in het Vroesenpark

In het Vroesenpark hoef je voortaan geen zware picknickmand meer mee te nemen. Via de bestelhub van Station Bergweg wordt je eten tot je kleedje bezorgd.

De Proef op de Sommelier met: Emy Koster

Voor de serie Proef op de sommelier gaat Niels van Laatum in gesprek met Rotterdamse sommeliers. In deze editie Emy Koster van Tres.