THOMS krijgt een broertje: THOMS Stadsbrouwerij

Vanaf 1 februari 2018 kun je terecht bij THOMS Stadsbrouwerij, het broertje van THOMS Restaurant & Underground Bar, voor live gebrouwde biertjes, bijpassende gerechten en Rotterdamse gezelligheid.

25 Okt 2017 Loïs Verkooijen

blogger Loïs is een echte Brabander, maar verliefd op Rotterdam. Én op reizen, taal en een lekker biertje op het terras. Die dingen zijn trouwens ook prima te combineren. Als freelancejournalist en cultureel antropoloog heeft ze een bijzondere kijk op de stad. Voor de buik verkent ze de diversiteit van de Rotterdamse horeca en gaat ze op zoek naar bijzondere mensen en unieke verhalen.

THOMS krijgt een broertje: THOMS Stadsbrouwerij

In het Timmerhuis in het centrum komt THOMS Stadsbrouwerij Rotterdam. Bij dit stoere broertje van THOMS Restaurant & Underground Bar kan iedereen gaan genieten van vers gebrouwen bier, waarbij je live kunt zien en horen hoe dit gebrouwen wordt, en bijpassende gerechten kunt proeven. Horecaondernemers Arthur van Zanten en zijn zusje Ellen van Zanten krijgen 1 november de sleutel en beginnen dan direct aan de verbouwing.

Met THOMS Stadsbrouwerij Rotterdam willen Arthur en Ellen het vak van bierbrouwen laten zien. Arthur heeft al veel mooie horecazaken neer mogen zetten in Rotterdam, zoals Villa Kakelbont, Kade 4Wester Paviljoen en Café van Zanten. In 2016 opende hij THOMS Restaurant & Underground Bar, dat vlak daarna de AD-terrassentrofee won. Nu is hij toe aan een nieuwe uitdaging; met THOMS Stadsbrouwerij willen Arthur en Ellen inspelen op de belevingseconomie die nu trending is. ‘’Mensen vinden het leuk om te zien wat er gebeurt. Het is veel leuker om het bier rechtstreeks uit de ketels te zien komen dan uit een standaard flesje. Daarom komen er grote ketels in de zaak te staan, waar je kan beleven hoe het bier gebrouwen wordt’’, vertelt Ellen. Daarnaast worden er in de brouwerij ook proeverijen en rondleidingen georganiseerd.


Make it happen

Bij THOMS Stadsbrouwerij worden alleen zelfgebrouwen biertjes geschonken. ‘’We gaan waarschijnlijk vijf verschillende soorten brouwen, waarvan er een aantal standaard op de kaart zullen staan en twee steeds wisselend afhankelijk van het seizoen. Denk bijvoorbeeld in deze tijd van het jaar aan een pompoenbiertje’’, legt Ellen uit. Daarnaast kun je er alle soorten jenever en gin verwachten, die in Rotterdam (en Schiedam) worden gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan de jenevers van de Schiedamse destilleerderij Ketel1 en de Rotterdamse Bobby’s of Loopuyt gin. Ellen: ‘’Zelf zijn we geboren en getogen Rotterdammers en dat moet onze zaak en het personeel ook uitstralen. We vinden het belangrijk dat het personeel een hart voor Rotterdam heeft. We sluiten ons met dit concept geheel aan op het Rotterdamse motto van dit jaar: ‘make it happen’.” 


Eigen bier tappen?

Behalve een lekker drankje belooft THOMS Stadsbrouwerij ook heerlijke no-nonsense gerechten, zoals Black Angus burgers en huisgerookte hotdogs. Veel van de gerechten worden gerookt op de Oklahoma Smoker. Ook leuk: je kunt een hele entrecote of zalm bestellen om met je vrienden te delen aan een van de taptafels waar je je eigen bier kunt tappen. 


Timmerhuis

Het kleine, stoere broertje gaat zich, net als THOMS, vestigen in het Timmerhuis; een uniek en stoer gebouw dat bij de stijl van de zaak past. Ellen, die ook in het Timmerhuis woont, kan zich geen betere plek voorstellen: ‘’Dit is het mooiste gebouw van Rotterdam. Zowel qua horeca als woning. Het ontwerp van de nieuwe zaak spreekt mij zo aan met die halfronde ramen en de grote, stoere pui. Bovendien mogen wij gebruik gaan maken van het gezellige pleintje, wat nu nog niet in gebruik is.’’ 


Naar verwachting gaat THOMS Stadsbrouwerij Rotterdam 1 februari 2018 open.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Dit is volgens jullie het beste terras van 2025!

Jullie hebben de hele zomer kunnen stemmen op jullie favoriete terras van Rotterdam. De winnaar met 443 stemmen: By Ami!

Met dit kookboek kan je in een ramp nog steeds zalig koken

Een nieuw kookboek, uitgebracht door vier veiligheidsregio's. Naast recepten die handig zijn in een tijd van nood, vind je ook praktische tips.

Bij Sumeyra in Rotterdam-West doe je een bakkie en je Bulgaarse boodschappen

Ontdek Sumeyra in Oud-Mathenesse: een warme buurtplek vol unieke smaken in Rotterdam.